top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Friss innovációkat szállítunk partnereinknek

Egyre több iparágból érkező vállalat látja meg az értéket a Startup Campus szolgáltatásaiban. Az innovációs ügynöksége egyedi megoldásokkal segíti ügyfeleit, akik között az idei évben különösen megugrott a külföldi partnerek száma.A Startup Campus nemzetközi innovációs és befektetési ügynökségként határozza meg magát. Hogy látjátok, hol van rátok a legnagyobb szükség?

Egyre több iparágból érkező vállalat látja meg az értéket az innovációs és startup programjainkban. Folyamatosan felértékelődnek a szolgáltatásaink, amelyek egyedi lehetőséget biztosítanak tehetségekhez, szakemberekhez, innovációkhoz való hozzáférésben, továbbá PR kommunikáció terén is támogatják a partnereinket. A Divat-design, a sport és egészség, a turizmus, a borászat, a logisztika, az autó- és motorsport területein indultak el Startup Programjaink, melyek keretében a legfrissebb innovációkat kerestük, s számos induló vállalkozásnak tudtuk megadni a kezdőlökést üzleti képzéssel, a legjobbaknak 20 millió forintos kockázatitőkebefektetéssel, valamint partnereink révén felbecsülhetetlen iparági kapcsolatokkal.

A tehetségeket már akár középiskolás korukban kiemelik. Mit tapasztalnak, mekkora lehetőség ez akár egy nagyvállalat számára?

Hiszünk abban, hogy az innovációs, vállalkozói szemlélettel érdemes minél korábban megismerkedni, ezért az idén középiskolásoknak szóló tehetségkutató versenyt indítottunk Év Felfedezettje címen. Itt például egy olyan 15 éves fiatal győzött, aki szabadidejében többek között robot-tengeralattjárót épít. Ahogy a Startup Programoknál, úgy ebben az esetben is tématerülettől függetlenül kerestük a legkreatívabb, legbátrabb elméket, akik adott esetben akár világcégek számára is értékelhető ötleteken, projekteken dolgoznak. Ezzel párhuzamosan különdíjat is elindítottunk, amely ebben az esztendőben a divatiparra fókuszált. Ez szintén azt erősíti, hogy egyre fontosabb az iparági szereplőknek megtalálniuk a kapcsolatot, a kommunikációs felületet és a kiemelt tehetségeket már a 20 év alatti korosztályban is.


A nemzetközi porondon az idén mit tekint kiemelkedő sikernek?


A világ egyik első és máig a legnagyobb startupkeltetője, az innovációs és üzleti kultúra globális formálója az amerikai Techstars-közösség, amelyhez ebben az évben csatlakoztunk egy mindenki számára nyitott ötletversennyel. Emellett kiemelkedőek voltak a Discover Europe programjaink, amelyeket az azeri és az indiai innovációs ügynökségekkel indítottunk, és az ottani vállalkozásoknak adunk betekintést az európai startupéletbe. Ezt a tevékenységünket egyébként Brazília, Üzbegisztán, a Fülöp-Szigetek és Marokkó felé is bővítjük. Továbbá a cégünk berlini lába, amely a németországi piacra lépésben segíti a startupokat, ma már nemcsak magyar, de portugál, angol, francia, svéd és spanyol ügyfeleket is támogat a terjeszkedésben.

A társaság befektetőként is aktív. Ezen a területen milyen évet zártak?

A 2021-es évben a Startup Campusnak 8 saját befektetése született, 11 esetben pedig más invesztorok támogatták portfoliócégeinket. Cégeink arányaiban a saját befektetéseink összegének közel ötszörösét vonták be befektetési piacról, független szereplőktől. Vagyis az ügynökség a saját invesztíciói közel ötszörösét vonta be a befektetési piacról, független szereplőktől.

Comments


bottom of page