top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Spanyol és francia medtech startupoknak segítünk az európai terjeszkedésben

Frissítve: 2020. szept. 24.

Augusztusban lezárult az idei EIT Health által rendezett Bridgehead program második fordulója, amelynek eredményeként két európai medtech startuppal kezdtük meg a közös munkát.

A nemzetközi üzletfejlesztést célzó Bridgehead programban a Startup Campus berlini és budapesti irodája is hivatalos CATalyser partnerként segíti a startupok Európán belüli növekedését. Német irodánk a spanyol Quibimmel kötött 8 hónapos üzletfejlesztési megállapodást, míg Magyarországon a francia TRIBVN Healthcare csapatát fogjuk segíteni a hazai és régiós piacok felé történő nyitásban.


A Quibim egy a valenciai La Fe Health Research Institute radiológus és orvosbiológiai mérnökei által 2012-ben létrehozott spinoff cég. Fejlesztésük mesterséges intelligencia támogatásával segíti a radiológiai képek digitális modelljeinek létrehozását, a farmakológiai kezelés által előidézett változások objektív mérésére.


A francia TRIBVN Healthcare alapköveit már a 90-es évek végén lehelyezték, azonban az igazi innovációs áttörés, ami az EIT figyelmét is felkeltette 2019-ben jött el. A cég egy AI és gépi tanulás alapú digitális citopatológiai szoftvert fejleszt, amely a diagnosztikában, a tudományos kutatásban, ezen felül a gyógyszer- és biotechnológiai iparban is használható.

Comments


bottom of page