top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Verő Barbara: Nehéz időkben is tarts ki az értékrended mellett

A Startup Campus Tungsram akcelerációs program kulcsmentorát, Verő Barbarát kérdeztük arról, hogyan fogjon hozzá egy startup a válsághelyzet kezeléséhez.

Barbara 18 évig dolgozott a Nestlénél HR területen, ebből 8 évig felsővezetői pozícióban. Mivel az emberek, csapatok és szervezetek fejlesztésében találta meg a szenvedélyét, ezért ma már coachként és mentorként segít startupoknak. A mostani, nehezebb időkben is azt tanácsolja, hogy az értékrendedből ne engedj, de figyelj a jó tanácsokra és alkalmazkodj.1. Tarts ki a víziód mellett, de a rövid távú „hogyan”-t módosítsd a jelen helyzetnek megfelelően.


2. Gondold végig az értékrendedet és tarts ki mellette, bármilyen nehézség jön.


3. Legyél csapatod számára elérhető, alakíts ki bizalmi légkört, hatalmazd fel és vond be kollégáidat, valamint kommunikálj őszintén a helyzetről.


4. Bajban ismerszik meg a másik. Használd ki az alkalmat, hogy rendezd kapcsolataidat.

5. Figyelj, tanulj, alkalmazkodj! Sok nehézségen megy át mindenki, de egyszer ennek is vége lesz, és aki gyorsan reagál, versenyelőnyre tesz szert.


+1. Egyeztess sokat a nálad tapasztaltabbakkal. Sokan mentek már át nehéz helyzeteken, érdemes meghallgatni a túlélési stratégiákat és sajátot kialakítani.


Comments


bottom of page