top of page
HFDA Startup program 2021

HFDA STARTUP PROGRAM 2021

----

NAP

----

ÓRA

----

PERC

----

MP

JELENTKEZÉS LEZÁRULT

HATÁRIDŐ: 2021. NOVEMBER 1. ÉJFÉL

JELENTKEZZ!
FAshion and design

Programleírás

A HFDA Startup Program az olyan korai fázisú, ötlet-prototípussal rendelkező termékek, szolgáltatások felkarolását célozza, amelyek innovatív megoldásokat nyújtanak a divat és design ipar számára. 

A program a divat, a design és a technológia ötvözésében rejlő lehetőségeket segíti kibontakoztatni, hogy Magyarországon is teret nyerjenek a jövőt meghatározó megoldások, és minél több nemzetközileg is versenyképes divat- és designipari startup szülessen. A program hisz a fiatal generáció erejében, így kiemelten keresi azokat az egyetemistákat, akik újszerű, innovatív technológiai megoldásokkal készek akár alapjaiban megváltoztatni a szakmát. 

A HFDA Startup Programba bekerülő csapatok 5 hetes online vállalkozásfejlesztési képzést, üzleti és szakmai mentorációt kapnak, majd a program második szakaszába beválasztottak további 5 hetes befektetési felkészítésben és akár 20 millió forintos kockázati tőkebefektetésben is részesülhetnek. 

Program

Keressük azokat a jelentkezőket, akiknek:

 • Van egy legalább két fős csapata 

 • Van egy validált ötlete vagy prototípusa 

 • A divat és design területén alkotnak újat  

 • Korhatár nélkül

Fókuszterületek

DIVAT- ÉS DESIGNIPARI FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓK

KREATÍVIPARI MEGOLDÁSOK

FENNTARTHATÓSÁG

GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

TEXTILIPARI INNOVÁCIÓ

BELSŐÉPÍTÉSZETI MEGOLDÁSOK

LAKBERENDEZÉSI ÉS BÚTORINNOVÁCIÓ

ANYAGTUDOMÁNYI, TECHNOLÓGIAI ÉS INFORMATIKAI INNOVÁCIÓK

Mit nyújtunk?

 • Iparági mentorokat

 • Intenzív üzleti képzést

 • Befektetési felkészítést

 • akár 20 millió forintos befektetést

HATÁRIDŐ:

2021. NOVEMBER 1. ÉJFÉL

JELENTKEZZ!
Hungarian Fashion and design agency logo
Startupcampus logo
Hiventures logo
Mentors
Dobos Emese foto

DOBOS EMESE

Dobos Emese a Jelky András Szakiskolában textilrajzoló- és modelltervezőként, valamint ruhaipari technikusként végzett, majd művészettörténet alapképzést (PPKE BTK) követően kommunikáció- és médiatudomány mesterképzés keretén belül (BME GTK) kulturális iparágak szakirányon diplomázott. A BGE Külkereskedelmi Karán pedig nemzetközi tanulmányok szakon szerzett mesterdiplomát. Évek óta (divat)újságíróként dolgozik: több évig erősítette a hazai Marie Claire csapatát és emellett a Divat és Marketingnél is rendszeresen tevékenykedett szerzőként. 2020 januárjától a hvg.hu munkatársa, ahol elsősorban divatiparral és fenntarthatósággal foglalkozik. 2020 szeptemberétől pedig a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Politikatudomány Doktori Iskolájának (Világgazdaság alprogram) PhD hallgatója, ahol a KKE-országok divatiparának lehetőségeivel és a fenntarthatóság különböző aspektusaival foglalkozik. Idén már mentorként is erősíti a HFDA csapatát. Munkája révén mélyebb betekintést nyert a divatipar folyamataiba és számos, különböző méretű márka működésébe, amit a HFDA Startup Programján keresztül igyekszik átadni a mentoráltaknak. 

mentorok
Mayer Kitti foto

Mayer Kitti designteoretikusként szerzett diplomát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem designelmélet szakán. 2014-2017 között a Design Terminál munkatársaként design fókuszú projektek megvalósításáért felelt. 2017 óta szabadúszóként dolgozik: három éven keresztül a Budapest Design Week projektmenedzsere volt, mellette több hazai márkával (DOT for You, Goga Food Design, ARe) működött együtt, mindezek mellett pedig a karácsonyi időszakban, a HybridArt Management által szervezett Ajándék Terminál pop-up vásár projektvezetője volt. 2020. januárjától a HYPEANDHYPER online magazin szerkesztői csapatának tagja.

MAYER KITTI

Ilosvai Zsófia fotó

ILOSVAI ZSÓFIA

Több mint 15 éve foglalkozik rendezvényszervezéssel és nemzetközi kiállítások koncepciójának felépítésével. Multikulturális tapasztalattal rendelkező kurátor, Párizsban, Milánóban, Budapesten, Tokióban, New Yorkban, Szingapúrban és Hongkongban szerezte szakmai tapasztalatait. Zsófia jelenleg nemzetközi design szervezetek, cégek, fesztiválok munkájában vesz rész, mint design tanácsadó, kurátorként pedig egyedülálló perspektívát kínál a kortárs formatervezésről. 2015-ben megalapította a Design Pier-t, egy design-rendezvényszervezéssel és tanácsadással foglalkozó céget, ami kiállításain, panelbeszélgetéseken és partnerkapcsolatain keresztül nemzetközi dizájn stúdiók legújabb termékeit tartalmilag inspiráló es üzletileg stimuláló közegben mutatják be. A sztár designerek darabjai mellett a Design Pier kiállításai lehetőséget adnak a fiatal tehetségeknek is a bemutatkozásra. Zsófia 9 éve dolgozik Ázsiában, és ázsiai formatervezésre is specializálódott. Művészeti vezetőként egyedülálló programot állított össze a Business of Design Week HK, a Fine Art Asia, a NYCxDESIGN, a Designart Tokyo, a Design Singapore Council, stb. intézmények és nemzetközi dizájn fesztiválok számára.

Programterv

Toborzási és jelentkezési időszak

szeptember 6. - november 1.

Kiválasztás

november 2. – 7.

Inkubáció: üzlet- és termékfejlesztési képzés - (5 hét)

november 8. - december 13.

Inkubáció: befektetési és pitch felkészítés - (6 hét)

január 10. - február 21.

Demo Day (befektetési ülés)

február vége

Programterv
Képzési tematika

Üzleti és pénzügyi terv 

Lean startup módszertan

Lean canvas és business model canvas módszertan 

UX/UI, szolgáltatás- és terméktervezés, termékstratégia 

Csapat- és időgazdálkodás 

Piacra jutási stratégia 

Stakeholder mapping módszertan 

Nemzetközi validáció 

Szellemi tulajdon (IP) az SZTNH szakembereivel 

Ügyfélszerzés és értékesítés

Storytelling az üzleti életben

Magatartástudomány

Pitch deck és one-pager elkészítése 

Pitch felkészítés

TEMATIKA

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYIK

Kik jelentkezhetnek az inkubációs programba?   +

Minimum két fős csapatok jelentkezését várjuk, kifejezetten divat- és designiparhoz kapcsolódó validált ötlet vagy prototípus fázisú projekttel, lokációtól függetlenül, 18 év feletti csapattagokkal. A csapatban lehet külföldi csapattag is.

Mire van szükség a jelentkezéshez?  +

A jelentkezési felület pontos kitöltésére és választhatóan egy 1- max. 2 perces bemutatkozó videó feltöltésére.

A videóban a következőket várjuk tőletek:

 • csapattagok bemutatása, 

 • megoldás rövid ismertetése, 

 • és miért szeretnétek részt venni a programban, mit vártok tőle. 

Mit kell vállalnia a csapatnak a programba való bekerüléskor?  +

 • Minden képzési alkalmon jelen kell lennie minimum egy csapattagnak.

 • Az inkubációt záró Demo Day-en, a meghívást kapó csapatok prezentálják ötletüket. 

Minden képzési alkalmon kötelező a részvétel? Mi történik, ha nem tudsz részt venni?  +

A minimum követelmény, hogy legalább egy csapattag képviselje jelenlétével a projektet minden képzésen.

Milyen formában zajlik a mentorálás a program során?  +

A szakmai mentorok végig követik a csapatok fejlődését a program során, illetve a felkészülési időszak alatt egyénileg egyeztetett 1on1 mentorálási alkalmakon vehetnek részt a csapatok. 

Folytatódhat-e a mentorokkal való együttműködés a program befejezése után?  +

Igen, a pozitív befektetési döntésben részesülő csapatok, előre egyeztetett keretek alapján folytathatják a közös munkát mentoraikkal.

Mekkora befektetést lehet kapni a program végén?  +

A program végén a Hiventures és a Startup Campus Inkubátor befektetőktől lehet egyedi, vagy társbefektetői ajánlatot kapni.  A Hiventures és Startup Campus Inkubátor kezdő befektetési ajánlata 20 millió Ft.

Milyen feltételeket kell teljesíteni, hogy befektetést kaphasson a csapatod?  +

A Hiventures és Startup Campus Inkubátor innovatív projekteket vár, amelyek jelentős növekedési potenciállal bírnak. A csapatnak kész koncepcióval kell rendelkeznie a termékre vagy szolgáltatásra vonatkozóan. 
A kiválasztott csapatok a Demo Day-en prezentálhatják ötleteiket, ahol pozitív döntés esetén elkezdhetik a befektetési folyamatot.

A befektetési folyamat az alábbi lépésekből áll: 

 • Online jelentkezés a Hiventures weboldalán 

 • Pénzügyi és üzleti terv megküldése (ezek elkészítésében segít a Program)

 • Befektetési Bizottság előtt történő pitch  

 • Befektetési Bizottság döntése

 • Szerződéskötés és cégalapítás 

 • Folyósítás

A programban való részvétel garancia-e a tőkebefektetésre?  +

A programban való részvétel nem jelent garantált befektetést, azonban előnyt jelent, hiszen a Hiventures és a Startup Campus Inkubátor végig tudja kísérni a csapatok fejlődését. A befektetési döntési folyamaton ugyanúgy végig kell mennie minden csapatnak, a képzésen való részvétellel azonban ez a folyamat sokkal gyorsabb lehet, mint más jelentkezéseknél.

Mi történik, ha a csapat külföldön él?  +

A program és a teljes képzés online formában valósul meg, így a világ bármely pontjáról várjuk a résztvevőket. Azonban a Hiventures befektetését kizárólag Magyarországon bejegyzett cég kaphatja meg.

Szükséges-e céget alapítani a program során?  +

Nem, pozitív befektetési döntés esetén lehetőség van a befektetővel együtt történő cégalapításra, amelyre a képzési program elvégzése után is sor kerülhet.

Mekkora tőkével kell rendelkezni a cégalapításhoz?  +

Az alapítók részéről elvárt önerő mértéke min. 300.000 Ft. Kft alapításához szükséges törzstőke fennmaradó része a befektetésből is befizetésre kerülhet.

Milyen jellegű tanácsadást biztosít a Hiventures a csapatoknak?  +

A Hiventures ismerteti a befektetési folyamatot és elvárásokat, biztosítja az üzleti tervezéshez szükséges sablonokat, valamint a tervezés során visszajelzésekkel látja el a csapatokat.

Partnerek
Hungarian Fashion and Design Agency logo
Startup Campus logo
Hiventures logo
nkfih logo
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Xponential Transylvania logo
Széchenyi Egyetem logo
KAPCSOLAT
bottom of page