top of page
innogen_web-3.png
innogen logo

INNOGEN

IFJÚSÁGI

PROGRAM

2021

nkfih logo
Enterprise Hungary logo

A programról

 

Honnan indultak a mai világunkat meghatározó nagy újítók, és hogyan követhetitek a példájukat?  

 

Az InnoGEN Ifjúsági Programban minél több  rátermett középiskolás és egyetemista fiatalnak akarjuk megadni a lehetőséget arra, hogy megmutassák tehetségüket. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a Startup Campus kezdeményezésében olyan izgalmas közösséget építünk, ahol az eredetiség és a jövőtálló gondolatok találkoznak, határok nélkül.

Merj újat alkotni és csatlakozz a közösséghez!

Az Év Felfedezettje díj 2021

A környezetvédelemtől kezdve a rákkutatáson át a szórakoztatóiparig fiatal tehetségek százai bizonyították már világszerte, hogy alapjaiban tudják megváltoztatni, amit egy problémáról vagy szakterületről gondolunk. Ehhez arra van szükség, hogy megkérdőjelezzék a dolgok megszokott menetét és egy új nézőpontból mutassák meg, hogyan lehetne másképp csinálni.

Az InnoGEN Év felfedezettje felhívásban most azokat az innovatív, középiskolás korú hazai és határon túli magyar fiatalokat keressük, akik alkotásaikkal, munkásságukkal, hobbijukkal, tehetségükkel, vagy közösségi szerepvállalásukkal valami újszerűt hoztak létre, de egészen idáig még nem kaptak széleskörben elismertséget érte. 

Itt a lehetőség, hogy megmutasd a világnak, miben vagy innovatív, vagy oszd meg a lehetőséget azokkal a barátaiddal, akik szerinted megérdemlik, hogy elnyerjék az Év felfedezettje díjat!

graham-hunt-564427-unsplash.jpg
JELENTKEZÉS LEJÁRT!

Az Év Divatipari Felfedezettje különdíj 2021

A Magyar Divat & Design Ügynökség szakmai partnerként csatlakozik az InnoGEN Ifjúsági Programhoz az Év Divatipari Felfedezettje különdíjjal. A pályázatra innováció és digitalizáció, művészet és kultúra, illetve társadalom és fenntarthatóság témaköreiben várjuk a kreatív, divatipari szakképzésben, nappali tagozaton tanuló fiatalok jelentkezését.
A jelentkezési határidő: 2021. június 2.

A nyeremények

A zsűri által megválasztott Év felfedezettje díjazott nyereménye kétszázezer forint értékű utazási utalvány, amely Európán belül szabadon felhasználható; negyvenezer forint értékű online kurzuson való részvétel a díjazott érdeklődési körének megfelelően; a szervező által biztosított szakmai mentorálás a díjazott igényeire szabottan és megjelenési lehetőség a MediaWorks Hungary felületein (Világgazdaság, Figyelő).

A közönségszavazás győztesének nyereménye negyvenezer forint értékű online kurzuson való részvétel a díjazott érdeklődési körének megfelelően; a szervező által biztosított szakmai mentorálás a díjazott igényeire szabottan és megjelenési lehetőség a MediaWorks Hungary felületein (Világgazdaság, Figyelő).  

Év felfedezettje

Témakörök

topics.png
bg3.png

 Tavaszi programjaink 

Idén is több inspiráló online rendezvénnyel készülünk számotokra. 

Kerekasztal - 2021. március 9.

Hol vesznek el a tehetségek és mit tehetsz ellene? A Z generációról és a tehetségről Trunk Tamás dr. Balázsi Katalinnal (Nők a Tudományban Egyesület,  MTA),  Janosov  Milánnal (Datapolis), Kölkedi Krisztiánnal (NKFIH), és Farkas Dezsővel (Jövőt Építők Generációja) beszélget. 

eredmenyhirdetes.jpg

Csatlakozz az
InnoGEN közösséghez!

Legyél te is az InnoGEN részese! Ismerkedj meg a nagykövetekkel és találkozz azokkal az innogenesekkel, akik hozzád hasonlóan a tudománynak, az innovációnak, a fejlesztésnek és az alkotásnak élnek. 

Tavaszi programok
Innogen közösség

Az InnoGEN házigazdája

Trunk Tomi.jpg

Az InnoGEN házigazdája

Trunk Tamás 17 éves, Z-generációs tanácsadó és előadó, akit szenvedélyesen érdekel a sneakerkultúra és a márkák mögött rejlő történetek felfedezése. 5 évvel ezelőtt létrehozta a mára már 38 ezer feliratkozót megmozgató YouTube csatornáját, és két könyvet is írt a témában, emellett magyar válogatott alpesi síző. Az InnoGEN házigazdájaként annak jár utána, hogy saját generációjának tehetségei miért indulnak el a tudomány, az innováció, vagy a vállalkozás útján, és hogyan állnak helyt ezeken a területeken.  

8-80848_png-file-svg-facebook-icon-png-f
5-54415_connect-instagram-logo-gray-png.
youtube-2-icon-18-256.png
Ambassadors

InnoGEN Nagykövetek

mergebg.png
Varga Eszter foto

Varga Eszter

Eszti eredetileg író akart lenni és nem érdekelte a tudomány, amíg 15 évesen bele nem szeretett a programozásba. Jelenleg az Egyesült Államokban, a Virgina Tech egyetemen tanul űrmérnöknek, a New York-i Tudományos Akadémia tagja és mentorja. Az egyetemen a 3D nyomtatástól a hegesztésig mindenfélével foglalkozik, tagja a Design Build Fly csapatának is, ahol RC repülőket építenek. Ezen felül a SWASE (Society of Women in Aviation and Space Exploration) elnöke, itthon pedig a Nők a Tudományban Egyesület alumni nagykövete. 

Kántor Kristóf

A középiskolás tanulmányainak utolsó éveiben járó Kristóf egy látássérülteket segítő projektet alkotott meg, HORUS néven, amellyel helyezést ért el a Magyar Innovációs Szövetség ifjúsági tudományos és innovációs versenyén. Ötletével a Startup Campus által 2020-ban megrendezett InnoGEN Jamboree-ba és a Reload Hungary programba is meghívást kapott. A mesterséges intelligencia mellett érdekli a hálózatok világa és a bionika is. 

Kántor Kristóf foto
Réti Andor foto

Réti Andor

Andor a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnök hallgatója és az újratölthető aeroszolos palackot fejlesztő Respray hardver startup társalapítója. Rendkívül fontosnak tartja a környezetvédelmet, emellett nagyon érdekli a műszaki megoldások és a vállalkozások világa. Alapítótársával, Zámbó Gergellyel több Startup Campus programban is részt vettek már a Respray projekttel, jelenleg a Tungsram program keretében a prototípus megalkotásán dolgoznak.  

Vas Alexa

Alexa alapszakos gépészmérnök hallgató a Széchenyi István Egyetemen, a Nők a Tudományban Egyesület nagykövete és a Girls in Tech programjában mentorál fiatal lányokat. A Low-cost Robotics alapítója és vezetőjeként végtaghiányos gyerekeknek fejleszt elérhető árú, de funkcionális robotkar-protéziseket, illetve DIY játék robotkezeket. Startupjukkal elnyerték a Social Impact Awardot, majd az ELTE innovációs hallgatói pályázatán másodikak lettek. Emellett feketeöves aikidós is. 

Vas Alexa foto
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - White Circle
Molnár Mátyás foto

Molnár Mátyás

Matyi 22 éves extrémsportoló és innovatív tartalomgyártó. A világutazásból és a nem mindennapi szituációkból gyűjti az inspirációt a kisfilmjeihez, amiket minél kreatívabb technikai újításokkal igyekszik eljuttatni a közönséghez, és ezzel őket is motiválni az új dolgok felfedezésére. 

Támogató partnereink

Hiventures logo
Adria port logo
f41c2e_c787740358e045039802cb9e77f8190c~
120160559_620230381975145_24574077318883
Széchenyi Egyetem logo

Szakmai partnereink

nate logo
studium generale
future hungary
mathias corvinus collegium
jövőt építők generációja
79fff09d99165ec1d1048c56ec8bd58567559c8e
Erdélyi Innovációs Műhely

Kapcsolat

hello@enterprisehungary.hu

1052 Budapest Váci utca 9.

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Twitter - White Circle
nfki logo
bottom of page