INNOGEN

KÖZÉPISKOLAI PROGRAM

IdeaLAB

A programról

A korábbi évek sikerére alapozva, de megújulva érkezik a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), a Magyar Innovációs Szövetség és a Startup Campus közös középiskolai programja! Az InnoGEN célja, hogy terjessze a startup vállalkozói kultúrát, ösztönözze a tehetséges fiatalokat saját vállalkozásuk elindításában és már középiskolás korban felhívja a figyelmet az innováció fontosságára.


2020-ban, a megváltozott körülményekre tekintettel, virtuális találkozókat, workshopokat és egy ötletversenyt is szervezünk, hogy segítsük a fiatal tehetségeket innovatív ötleteik megvalósításában és velük együtt egy inspiráló közösséget építsünk.

“Ha van egy jó ötleted, ne várd meg, míg más megvalósítja 

helyetted!” 

Rácz Gréta, az Ifjúsági Innovációs Verseny díjazottja 

Lezárult a jelentkezés az InnoGEN IdeaLAB nyári versenyére!

NYÁRI PROGRAMJAINK

InnoGEN Jamboree: Innováció

június 9., kedd, 17:00

Facebook esemény

Bemutatjuk középiskolásoknak szóló innovációs találkozóinkat, az InnoGEN Jamboree-kat. Az első alkalom az innovációról és a krízishelyzetről fog szólni, beszélünk a mostani helyzetben is rendelkezésre álló lehetőségekről és arról, miért fontos ilyenkor is az innováció, illetve fiatal vállalkozókat is bemutatunk.

 

Emellett az InnoGEN Jamboree-n jelentjük be a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményeit is, így megismerhetitek a 2019/2020-as tanév legügyesebb versenyzőit.

InnoGEN Jamboree: Közösségépítés

június 16., kedd, 17:00

Facebook esemény

Az innovációban aranyszabály, hogy nem elég egy jó ötlet, a csapat legalább olyan fontos. De mi van akkor, amikor a személyes kollaborációra nincs lehetőség? A második online InnoGEN Jamboree témája a közösségépítés a megváltozott hétköznapokban, ahol a tartalmas kapcsolatok létrehozásáról lesz szó, az oktatástól a zenei közösségekig.

InnoGEN IdeaLAB workshopok

június 25., hétfő, 13:00 és 15:00

Facebook esemény

Meggyőződésünk, hogy a fiatal tehetségek ötleteire épp úgy figyelni kell, mint azokra, amikkel tapasztalt startupperek állnak elő. Épp ezért rendezzük meg az IdeaLAB ötletversenyre felkészítő workshopokat, ahol arról lesz szó, hogy mitől jó egy ötlet, és hogyan lehet eljutni vele a vállalkozásig.

A workshopon való részvételhez előregisztráció szükséges (névvel, telefonszámmal és email címmel): education@startupcampus.hu

30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 

A 2020/2021-es tanévben 30. alkalommal rendezi meg a Magyar Innovációs Szövetség az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, melynek népszerűsítésében az InnoGEN program is részt vesz. Ehhez már az őszi jelentkezési időszakot megelőzően közösséget építünk az érdeklődő fiatalok számára, valamint bemutatjuk a verseny részleteit és a korábbi indulók személyes történeteit is. Részletek hamarosan. 

VERSENYEK

InnoGEN IdeaLAB Verseny

A 2020-as nyári középiskolai programunk zárásaként tartjuk meg az InnoGEN IdeaLAB versenyt, amelyre középiskolai csapatok startup ötleteit várjuk. A verseny nyertesei egy 5 hetes, online nyári képzésen vesznek majd részt, ahol elsajátíthatják egy startup indításához szükséges üzleti tudást, kezdve a lean startup és a business model canvas módszertanokkal, egészen a sikeres pitch felépítéséig.      

 

A jelentkezés lezárult!

Kontakt

GY.I.K.

Hogy néz ki a képzés?


A képzés online formában lesz megtartva a Zoom program segítségével, rövid elmélettel és sok gyakorlattal: workshopok, csapatmunka, egyéni feladatok, aminek a keretében megismerkedhettek a sikeres startup indulásának feltételeivel, és azokkal az alap eszközökkel, melyek a befektetők meggyőzéséhez szükségesek – pl. üzleti modell, pénzügyi terv, versenytárs elemzés stb. A képzés előtt és közben is felkészülési anyagokat, házi feladatokat, teszteket kapnak a hallgatók.
Kik jelentkezhetnek az InnoGEN IdeaLAb Versenyre?


A csapatnak legalább 2 főből kell állnia, legalább egy csapattagnak magyar állampolgárnak kell lennie, a 18 éven aluliak számára pedig szülői beleegyezés szükséges. Amennyiben nincs 18. életévét betöltött magyar állampolgár a csapatban, sajnos nincsenek biztosítva a feltételek arra, hogy a képzés elvégzése után a csapat meghívást kapjon a Demo Day-re, és megmérettesse magát a befektetésért.
Mire van szükség a jelentkezéshez?


A jelentkezési lap kitöltésekor egy rövid, maximum 2 perces videót kérünk, amit a Youtube-ra feltöltve tud belinkelni a jelentkező csapat.
Mit kell vállalnia a csapatoknak a képzésbe való bekerülés esetén?


1. A képzésbe bekerült 18. életévüket betöltött részvétvevők vállalják, hogy a képzési idő alatt benyújtják jelentkezésüket a Hiventures Zrt-hez tőkebefektetés iránt. Abban az esetben, ha azok a csapatok, akik a befektetési bizottság előtt prezentálják az ötletüket és pozitív befektetési döntés esetén visszautasítják a 15+5 millió forintos befektetési ajánlatot, a képzés elvégzését követő 12 hónapon belül csak abban az esetben jogosultak más tőkebefektetőhöz fordulni, ha a Hiventures-től írásban rögzített elutasító döntést kapnak. Azokra a csapatokra, akik nem kapnak befektetési ajánlatot, a 12 hónapos kitétel nem vonatkozik. 2. Minden képzési alkalmon legalább egy csapattagnak részt kell vennie.
Mivel foglalkozik a Hiventures?


Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb Kockázati Tőkealap-kezelője, a Hiventures 102,5 milliárd forint tőkéjével, rugalmas befektetési feltételeivel emelkedik ki a tőkealap-kezelők közül. A Hiventures fő küldetése a hazai innovációs ökoszisztéma fejlesztése, és ambíciói között számos, innovatív vállalkozókat segítő tevékenység található. Mindennapi működésünk során a vállalkozói kultúra erősítése, a vállalkozásalapítás-ösztönzés és ezáltal a munkahelyteremtés, a startup közösség edukálása és a fiatalok vállalkozói karrierútjának támogatása kulcsfontosságú szerepet kapnak.
Kik segítenek a képzés során?


Szakmai mentorok, befektetési managerek – minden, ami ahhoz kell, hogy egy innovatív ötletre alapozz vállalkozást és pénzt szerezz, hogy tovább tudj lépni az üzleti sikerek útjára!
Minden képzési alkalmon kötelező a részvétel? Mi történik, ha nem tudsz részt venni?


A minimum követelmény, hogy legalább egy tag képviselje a projektet minden képzésen. Ha valamelyik csapattag nem tud ott lenni egy, vagy két bizonyos alkalmon, a csapatból egy főnek részt kell vennie.
Mekkora befektetést lehet kapni a program legvégén?


A kiválasztott Résztvevők 20.000.000,- Ft, azaz húszmillió forint összegű befektetésben részesülhetnek, melyből 15.000.000 forintot a Hiventures. és 5.000.000 forintot a Startup Campus Inkubator Zrt. biztosít.
Milyen feltételeket kell teljesíteni, hogy befektetést kaphasson a csapatod?


A Hiventures innovatív projekteket vár, amelyek jelentős növekedési potenciállal bírnak. A csapatnak kész koncepcióval kell rendelkeznie a termékre vagy szolgáltatásra vonatkozóan.
A programban való részvétel garancia-e befektetésre?


A képzésen való részvétel nem jelent garantált befektetést, azonban előnyt jelent, hiszen a Hiventures végig tudja kísérni a csapatok fejlődését. A befektetési döntési folyamaton ugyanúgy végig kell mennie minden csapatnak, a képzésen való részvétellel azonban ez a folyamat sokkal gyorsabb lehet, mint más jelentkezéseknél.
Szükséges-e céget alapítani a program során?


Nem, pozitív befektetési döntés esetén lehetőség van a Hiventures-el együtt történő cégalapításra, amelyre a képzési program elvégzése után is sor kerülhet.
Mekkora tőkével kell rendelkezni a cégalapításhoz?


Az alapítók részéről elvárt önerő mértéke min. 300.000 Ft. Kft alapításához szükséges törzstőke fennmaradó része a befektetésből is befizetésre kerülhet. Ettől még ugyanúgy 14% részesedés illeti meg a befektetőket.
Milyen jellegű tanácsadást biztosít a Hiventures és a Startup Campus a csapatoknak?


Ismertetik a befektetési folyamatot és elvárásokat, biztosítják az üzleti tervezéshez szükséges sablonokat, valamint a tervezés során visszajelzésekkel látják el a csapatokat.
Mi az az InnoGEN?


Az InnoGEN a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közösségépítő platformja, amely a Startup Campus szervezésével közösen lehetőséget teremt a fiatal generációk számára a hazai innovációs élethez való közvetlen kapcsolódáshoz.
Milyen események lesznek nyáron az InnoGEN szervezésében?


A program június 8-án kezdődik a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményhirdetésével, ezután négy interaktív előadással folytatódik (2 InnoGEN Jamboree és 2 InnoGEN IdeaLAB workshop), végezetül egy ötlet versennyel zárul (InnoGEN IdeaLAB verseny), amelynek a megnyerésével további lehetőségeket kaptok arra, hogy saját vállalkozásba kezdjetek. Az igazi játék ezután kezdődik.
Milyen formában lesz megtartva a teljes program?


Online formában, internetes és social media felületeinken sugározva.
Mi az InnoGEN Jamboree?


A jamboree egy nyitottabb típusú programot jelent, akár baráti összejövetelként is el lehet képzelni. Az online műsorokat sikeres fiatalok és tapasztalt üzletemberek, innovátorok, művészek, kreatív gondolkodók, influenszerek tarkítják majd és olyan izgalmas témákban fogunk elmerülni, mint az innováció, közösségépítés, tehetséggondozó programok fiatalok számára. Megvizsgáljuk az innováció és a startup világ kiemelkedő eseményeit és megmutatjuk, hogy milyen aktuális lehetőségei vannak a középiskolás korosztálynak bekapcsolódni ebbe az izgalmas világba.
Miben különbözik az InnoGEN IdeaLAB workshop az InnoGEN Jamboree-tól?


A workshopon kis csoportban, moderátorok segítségével tudtok dolgozni az ötleteiteken. Gyakorlati példákon keresztül, sok aspektusbók vizsgáljuk és csiszoljuk az ötleteiteket, amíg meg nem állnák a helyüket a valódi piacon. Érdemes bejelentkezni a workshopra, mert valódi segítséget kaphattok a megfelelő vállalkozási ötlet megtalálásához és fejlesztgetéséhez - egy jó ötlettel pedig nagyobb eséllyel futtok neki az IdeaLab Versenynek, aminek jelentkezési határideje június 18., a jelentkezési lapot pedig ezen az oldalon érhetitek el.
Mit lehet nyerni az InnoGEN IdeaLAb Versennyel?


A legtehetségesebb ötletek és a legjobbaknak ítélt csapatok nyereménye egy kivételes lehetőség az öthetes, felnőtt vállalkozóknak szóló online képzésen való részvétel, amelynek végén akár 20 millió forintos befektetési ajánlatot is kaphatnak a legügyesebbek (ehhez természetesen szükséges, hogy a csapatatokból legalább 1 ember minimum 18. életévét betöltött, magyar állampolgár legyen).
Mi az a Magyar Innovációs Szövetség?


A MISZ egy olyan szakmai és munkaadói érdekvédelmi szervezet, amely tevékénységének a központjában az innováció gazdaságélénkítő szerepe áll.
Mi az az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny?


A Magyar Innovációs Szövetség évente megrendezett versenye, amelyre középiskolások jelentkezhetnek innovatív ötletekkel. A legjobb eredményeket elért diákok kutatási ösztöndíjat, továbbtanuláshoz szükséges többletpontokat, szakmai utazásokat (pl. Nobel-díj átadási ünnepség) és nemzetközi versenyekre való eljutást nyerhetnek.

Startup Campus 2020