INNOGEN

KÖZÉPISKOLAI PROGRAM

IdeaLAB

A programról

A korábbi évek sikerére alapozva, de megújulva érkezik a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), a Magyar Innovációs Szövetség és a Startup Campus közös középiskolai programja! Az InnoGEN célja, hogy terjessze a startup vállalkozói kultúrát, ösztönözze a tehetséges fiatalokat saját vállalkozásuk elindításában és már középiskolás korban felhívja a figyelmet az innováció fontosságára.


2020-ban, a megváltozott körülményekre tekintettel, virtuális találkozókat, workshopokat és egy ötletversenyt is szervezünk, hogy segítsük a fiatal tehetségeket innovatív ötleteik megvalósításában és velük együtt egy inspiráló közösséget építsünk.

“Ha van egy jó ötleted, ne várd meg, míg más megvalósítja 

helyetted!” 

Rácz Gréta, az Ifjúsági Innovációs Verseny díjazottja 

Lezárult a jelentkezés az InnoGEN IdeaLAB nyári versenyére!

NYÁRI PROGRAMJAINK

InnoGEN Jamboree: Innováció

június 9., kedd, 17:00

Facebook esemény

Bemutatjuk középiskolásoknak szóló innovációs találkozóinkat, az InnoGEN Jamboree-kat. Az első alkalom az innovációról és a krízishelyzetről fog szólni, beszélünk a mostani helyzetben is rendelkezésre álló lehetőségekről és arról, miért fontos ilyenkor is az innováció, illetve fiatal vállalkozókat is bemutatunk.

 

Emellett az InnoGEN Jamboree-n jelentjük be a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményeit is, így megismerhetitek a 2019/2020-as tanév legügyesebb versenyzőit.

InnoGEN Jamboree: Közösségépítés

június 16., kedd, 17:00

Facebook esemény

Az innovációban aranyszabály, hogy nem elég egy jó ötlet, a csapat legalább olyan fontos. De mi van akkor, amikor a személyes kollaborációra nincs lehetőség? A második online InnoGEN Jamboree témája a közösségépítés a megváltozott hétköznapokban, ahol a tartalmas kapcsolatok létrehozásáról lesz szó, az oktatástól a zenei közösségekig.

InnoGEN IdeaLAB workshopok

június 25., hétfő, 13:00 és 15:00

Facebook esemény

Meggyőződésünk, hogy a fiatal tehetségek ötleteire épp úgy figyelni kell, mint azokra, amikkel tapasztalt startupperek állnak elő. Épp ezért rendezzük meg az IdeaLAB ötletversenyre felkészítő workshopokat, ahol arról lesz szó, hogy mitől jó egy ötlet, és hogyan lehet eljutni vele a vállalkozásig.

A workshopon való részvételhez előregisztráció szükséges (névvel, telefonszámmal és email címmel): education@startupcampus.hu

30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 

A 2020/2021-es tanévben 30. alkalommal rendezi meg a Magyar Innovációs Szövetség az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, melynek népszerűsítésében az InnoGEN program is részt vesz. Ehhez már az őszi jelentkezési időszakot megelőzően közösséget építünk az érdeklődő fiatalok számára, valamint bemutatjuk a verseny részleteit és a korábbi indulók személyes történeteit is. Részletek hamarosan. 

VERSENYEK

InnoGEN IdeaLAB Verseny

A 2020-as nyári középiskolai programunk zárásaként tartjuk meg az InnoGEN IdeaLAB versenyt, amelyre középiskolai csapatok startup ötleteit várjuk. A verseny nyertesei egy 5 hetes, online nyári képzésen vesznek majd részt, ahol elsajátíthatják egy startup indításához szükséges üzleti tudást, kezdve a lean startup és a business model canvas módszertanokkal, egészen a sikeres pitch felépítéséig.      

 

A jelentkezés lezárult!

Kontakt

Startup Campus 2020