top of page
A PROGRAMRÓL
MENTOROK
PROGRAMTERV
TEMATIKA
GYIK
KAPCSOLAT
Startup Campus logo
Sporttech Startup Program 2021

“I’ve failed over and over in my life. That is why I succeed.”
– Michael Jordan

HATÁRIDŐ: MÁJUS 23. éjfél

--

nap

--

óra

--

perc

--

másodperc

JELENTKEZÉS LEZÁRULT

A PROGRAMRÓL

A Startup Campus SportTech Inkubáció olyan projekteket vár, amelyek a sport és a sportegészségügy jövőjét változtathatják meg. 

A program a bekerülő csapatoknak 5 hetes vállalkozásfejlesztési képzést, üzleti és sportszakmai mentorációt, valamint tesztelési lehetőségeket biztosít, a legjobb projektek pedig további 5 hetes befektetési felkészítést és akár 20 millió forintos kockázati tőkebefektetést is szerezhetnek, melyből 5 milliót a Startup Campus, 15 milliót a Hiventures biztosít.

Kiket várunk?

- KIFEJEZETTEN SPORTHOZ VAGY
  SPORTEGÉSZSÉGÜGYHÖZ KAPCSOLÓDÓ

- VALIDÁLT ÖTLETTEL VAGY PROTOTÍPUSSAL
  RENDELKEZŐ,

- LEGALÁBB KÉT FŐS CSAPATOKAT,

- AKIK STARTUPOT INDÍTANÁNAK.

Fókuszterületek

TELJESÍTMÉNYNÖVELÉS

SPORTEGÉSZSÉGÜGY,

MEGELŐZÉS ÉS REHABILITÁCIÓ

SPORTESZKÖZ-TECHNOLÓGIA

SPORTLÉTESÍTMÉNYEK, EGYESÜLETEK GAZDASÁGOS MŰKÖDTETÉSE,

STADIONSZOLGÁLTATÁSOK

TÖMEGSPORT, EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD

SZURKOLÓI ÉLMÉNYTECHNOLÓGIÁK

SPORTMENEDZSMENT ESZKÖZÖK

MIT NYÚJTUNK?

ELISMERT
SPORTSZAKMAI
MENTOROKAT

INTENZÍV
ÜZLETI KÉPZÉST

TESZTKÖRNYEZETET

AKÁR 20 MILLIÓ
FORINTOS
BEFEKTETÉST

Ne maradjon megvalósítatlan álom
a sporttechnológiai startupod!

Jelentkezz!

MENTOROK

Csisztu Zsuzsa foto

CSISZTU ZSUZSA

TORNÁSZBAJNOK, SPORTSZAKEMBER ÉS MŰSORVEZETŐ

Csisztu Zsuzsa tornászbajnok, jogász, sportszakember és műsorvezető. Több mint tízszer nyerte el a magyar bajnoki és háromszor a mesterfokú bajnok címet, emellett Európa-bajnoki 6., világbajnoki 7., olimpiai 8., illetve Európa Kupa-győztes volt. Felkérték szakkommentátornak a barcelonai olimpia idejére, azután a Magyar Televíziónál kapott állandó státuszt. Németh Gyula-díjat és nívódíjat, később Ezüst Toll-díjat kapott. A TV2-nél sportriporter-szerkesztőként és műsor-vezetőként dolgozott 9 évet, ma saját műsorát, a Csisztu Sport Castet vezeti.

DR. BOGDÁN CSABA

THE PATH SPORTS MANAGEMENT

Dr. Bogdán Csaba egész gyerekkorában fanatikus sportrajongó volt, ami meghatározta egész későbbi életét. Az utóbbi 15 évet az üzlet világában töltötte, az elmúlt 4 évben tulajdonosként építi a the path sportmanagement ügynökséget. Küldetésének érzi, hogy megossza a vezetőként szerzett tudását és tapasztalatit annak érdekében, hogy segítse a sportolókat még sikeresebbé és eredményesebbé válni. Jogi és gazdasági diplomával rendelkezik, a the path sports managementnél a tehetséggondozás mellett sport-központú projektekért felelős.

Bogdán Csaba foto
Talmácsi Gábor foto

TALMÁCSI GÁBOR

TALMÁCSI GROUP

Talmácsi Gábor, gyorsaságimotor versenyző négyéves korában kezdett motorozni. 2000-ben a brnói világbajnokság után a Racing Service csapata szerződést ajánlott neki. A Red Bull csapatával 2005-ben szerezte meg első futamgyőzelmeit. 2007-ben az Aspar Aprilia csapatához igazolt, ahol világbajnok lett. 2009-ben egyetlen magyar versenyzőként 12 futamon 19 világbajnoki pontot szerzett. Később saját csapatot alapított, emellett pedig ifjú tehetségek gondozásával és menedzselésével is foglalkozik.

LÓRÁNT ANDRÁS

OCTAGON BASKETBALL EUROPE

Lóránt András Európa legnagyobb hálózatával rendelkező Octagon Europe Basketball ügynökség legfiatalabb igazgatósági tagja. Sportmenedzsmentet és marketinget tanult a budapesti Semmelweis Egyetemen. A magyar, osztrák és a német piacok igazgatója, emellett számos más európai top bajnokságban, illetve Ázsiában is kozvetít rendszeresen játékosokat. Több felnőtt és utánpótlás magyar válogatott kosárlabdázó karrierjét egyengeti hazánkban, valamint a magyar bajnokságban. Az FCB Barcelona játékosával, Hanga Ádámmal másfél évtizede dolgoznak együtt. A Hanga Tábor magyarországi  alapítója és vezető szervezője. Bár az ideje nagy részét Németország és Spanyolország között tölti, a Magyar Tesnevelési Egyetem meghívására mindig szívesen mond igent, hogy vendég előadóként számoljon be munkájáról a diákoknak. Az összes utánpótlás válogatottban szerepelt játékos, 2003-ban testvérével Péterrel együtt (aki veterán kora ellenére a Magyar Bajnokság egyik legjobb játékosának számít 35 év fölött is) a Körmend csapatával felnőtt bajnokságot ünnepelhettek. Szabadidejében is nagy szerepet jatszik a sport: futás, yoga, úszás, kick box, valamint rendszeres résztvevője a Sparta versenyeknek is.

Loránt András foto

PROGRAMTERV

JELENTKEZÉS

MÁJUS 23. éjfélig

Ha megfeleltek a fenti kritériumoknak és úgy gondoljátok, hogy az ötleteteknek a programban a helye, akkor ne habozzatok a jelentkezéssel!

Kiválasztás

MÁJUS 24 - MÁJUS 28.

A Startup Campus, a Hiventures és a szakmai mentorok kiválasztják a legígéretesebb csapatokat, akik aztán bekerülhetnek a programba.

KÉPZÉSI IDŐSZAK

JÚNIUS 7 - JÚLIUS 16.

A bekerülő csapatoknak megkezdődik a hathetes képzési időszak üzleti és szakmai workshopokkal, egyéni mentorációval, tesztelési lehetőséggel. Minden segítséget megkaptok ahhoz, hogy az ötletetekből kézzelfogható termék és piacképes üzleti modell legyen.

KIVÁLASZTÁS

ÉS FELKÉSZÜLÉS

JÚLIUS 07 - AUGUSZTUS 16.

A Demo Day-re kiválasztott csapatok megkezdik a befektetési felkészülést és az mentorálást, hogy a programot záró befektetési ülésen a legjobb formátokat hozzátok és meggyőző üzleti és pénzügyi tervet prezentáljatok.

Befektetési ülés

SZEPTEMBER 2.

A programot a befektetési ülés, azaz Demo Day zárja. Ekkor mutathatjátok be a nagyközönségnek az öteleteiteket, és itt dől el az is, hogy lehetőségetek nyílik-e megszerezni a 20 millió forintos kezdőbefektetést.

Zwickl Dániel foto

ZWICKL DÁNIEL

TEQBALL

Zwickl Dániel, olimpikon asztaliteniszező, sportmenedzser és a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) sport operációs menedzsere. Profi versenyzői karrierje mellett elvégezte a sportmenedzser szakot a Testnevelési Egyetemen, valamint a sport és üzlet mesterszakot a Leeds Metropolitan Egyetemen. Több országban is élt, 4 nyelvet beszél. Huszár Viktor mentora volt az 50 tehetséges fiatal programban, valamint jelenleg is több élsportolót támogat, mentorál. A Teqball társalapítóival, Borsányi Gáborral és Huszár Viktorral 2018 óta dolgozik együtt, a FITEQ sport operációs menedzsereként feladata, hogy világszinten népszerűsítse a  teqball sportágat, valamint vezesse a szervezet operatív működését. 

INKUBÁCIÓS TEMATIKA

Minimum két fős csapatok jelentkezését várjuk, kifejezetten sporthoz vagy sportegészségügyhöz kapcsolódó validált ötlet vagy prototípus fázisú projekttel, lokációtól és életkortól függetlenül. A csapatban lehet külföldi csapattag is. 

Kik jelentkezhetnek az inkubációs programba?

+

A jelentkezési felület pontos kitöltésére és választhatóan egy 1- max. 2 perces bemutatkozó videó feltöltésére.

A videóban a következőket várjuk tőletek:

 • csapattagok bemutatása,

 • megoldás rövid ismertetése,

 • és miért szeretnétek részt venni a programban, mit vártok tőle.

Mire van szükség a jelentkezéshez?

+

Minden képzési alkalmon jelen kell lennie minimum egy csapattagnak.

Az inkubációt záró Demo Day-en, a meghívást kapó csapatok prezentálják ötletüket.

Mit kell vállalnia a csapatnak a programba való bekerüléskor?

+

A minimum követelmény, hogy legalább egy csapattag képviselje jelenlétével a projektet minden képzésen.

Minden képzési alkalmon kötelező a részvétel? Mi történik, ha nem tudsz részt venni?

+

A program végén a Hiventures és a Startup Campus Inkubátor befektetőktől lehet egyedi, vagy társbefektetői ajánlatot kapni.  A Hiventures és Startup Campus Inkubátor kezdő befektetési ajánlata 20 millió Ft.

Mekkora befektetést lehet kapni a program végén?

+

A Hiventures és Startup Campus Inkubátor innovatív projekteket vár, amelyek jelentős növekedési potenciállal bírnak. A csapatnak kész koncepcióval kell rendelkeznie a termékre vagy szolgáltatásra vonatkozóan.

A kiválasztott csapatok a Demo Day-en prezentálhatják ötleteiket, ahol pozitív döntés esetén elkezdhetik a befektetési folyamatot.

A befektetési folyamat az alábbi lépésekből áll:

 • Online jelentkezés a Hiventures weboldalán

 • Pénzügyi és üzleti terv megküldése (ezek elkészítésében segít a Program)

 • Befektetési Bizottság előtt történő pitch

 • Befektetési Bizottság döntése

 • Szerződéskötés és cégalapítás

 • Folyósítás

Milyen feltételeket kell teljesíteni, hogy befektetést kaphasson a csapatod?

+

A programban való részvétel nem jelent garantált befektetést, azonban előnyt jelent, hiszen a Hiventures és a Startup Campus Inkubátor végig tudja kísérni a csapatok fejlődését. A befektetési döntési folyamaton ugyanúgy végig kell mennie minden csapatnak, a képzésen való részvétellel azonban ez a folyamat sokkal gyorsabb lehet, mint más jelentkezéseknél.

A programban való részvétel garancia-e a tőkebefektetésre?

+

A program és a teljes képzés online formában valósul meg, így a világ bármely pontjáról várjuk a résztvevőket. Azonban a Hiventures befektetését kizárólag Magyarországon bejegyzett cég kaphatja meg.

Mi történik, ha a csapat külföldön él?

+

Nem, pozitív befektetési döntés esetén lehetőség van a befektetővel együtt történő cégalapításra, amelyre a képzési program elvégzése után is sor kerülhet.

Szükséges-e céget alapítani a program során?

+

Az alapítók részéről elvárt önerő mértéke min. 300.000 Ft. Kft alapításához szükséges törzstőke fennmaradó része a befektetésből is befizetésre kerülhet.

Mekkora tőkével kell rendelkezni a cégalapításhoz?

+

A Hiventures ismerteti a befektetési folyamatot és elvárásokat, biztosítja az üzleti tervezéshez szükséges sablonokat, valamint a tervezés során visszajelzésekkel látja el a csapatokat.

Milyen jellegű tanácsadást biztosít a Hiventures a csapatoknak?

+

Milyen formában zajlik a mentorálás a program során?

+

A szakmai mentorok végig követik a csapatok fejlődését a program során, illetve a felkészülési időszak alatt egyénileg egyeztetett 1on1 mentorálási alkalmakon vehetnek részt a csapatok.

Folytatódhat-e a mentorokkal való együttműködés a program befejezése után?

+

Igen, a pozitív befektetési döntésben részesülő csapatok, előre egyeztetett keretek alapján folytathatják a közös munkát mentoraikkal.

A Program kiemelt partnere a SportTech Hungary Exportfejlesztési Program, ami akár a következő lépcsőfok is lehet a legjobb startupok számára. 

PARTNEREK

hiventures logo
sporttech hungary logo
szellemi tulajdon nemzeti hivatala logo
mmsz logo
Nemzeti Kézilabda Akadémia logo
magyar sport üzleti szövetség
HEPA logo

KAPCSOLAT

startup campus logo
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Instagram
 • Twitter
 • YouTube
bottom of page