hun_info.png

STARTUP CAMPUS TUNGSRAM AKCELERÁCIÓ

ÖTLETTŐL A SOROZATGYÁRTÁSIG

 

“A JÖVŐT NEM LEHET ELŐRE MEGJÓSOLNI, DE A JÖVŐNKET FEL LEHET TALÁLNI”

Gábor Dénes

 

A PROGRAMRÓL

A századfordulón a volfrámszálas izzó szabadalmazása állította a Tungsramot a kutatás-fejlesztés és az innováció útjára, ez az örökség pedig azóta is a vállalat génjeiben van. A Tungsram és a Startup Campus közös kezdeményezése ebben a szellemben keresi a 21. század feltalálóit.

  

Az idén tavasszal induló akcelerációs program korai fázisú hardver startupoknak nyújt a régióban is egyedülálló lehetőséget arra, hogy innovatív ötletből sorozatgyártásra alkalmas termékek születhessenek. A program folyama-tosan várja a jelentkező innovatív startup és scale-up cégeket.

A Tungsram mérnöki támogatással és gyártási kapacitással segíti a bekerülő projekteket, amelyek a vállalat külföldi kapcsolatrendszerén keresztül gyorsított pályán juthatnak ki a külpiacokra is. Az eredményes induláshoz a Startup Campus üzleti képzéseket és szakmai mentorálást igény szerint biztosít. A program fő befektetési partnere a Hiventures, emellett szakmai partnerként csatlakozott a Deloitte Private és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az EDC Debrecen pedig a program hivatalos Smart City partnere. 

AMIT NYÚJTUNK

TŐKEBEFEKTETÉS

500

MILLIÓ

FORINTIG

robot.png

VILÁGSZÍNVONALÚ

INFRASTRUKTÚRA

robot-2.png

GYÁRTÁSI ÉS VÁROSI
TESZTKÖRNYEZET

social-care.png

ÜZLETI KÉPZÉS ÉS
MENTORÁCIÓ

production.png

MÉRNÖKI SEGÍTSÉG

AMIT VÁRUNK

KIFEJEZETTEN HARDVER MEGOLDÁSOKBAN GONDOLKODTOK 

VALIDÁLT ÖTLETETEK VAN VAGY ELKEZDTÉTEK A PROTOTÍPUS FEJLESZTÉSÉT,
ESETLEG SOROZATGYÁRTÁSHOZ VAGY GYÁRTÁSOPTIMALIZÁLÁSHOZ KERESTEK PARTNERT

IPARÁGI
FÓKUSZ

responsive.png

MOBILITÁS

smart-city.png

OKOS VÁROS

healthcare-and-medical.png

EGÉSZSÉGÜGY- ÉS ÉLETMÓD-TECHNOLÓGIA

plug.png

ENERGIA

smart.png

AGRÁRTECHNOLÓGIA

 

ALUMNI 2020

NIMBOLO

Olyan korszerű innovatív tréningrendszer megalkotása elsősorban sportoló gyermekek számára, amely a kognitív képességek fejlesz-tésére és mérésére alkalmas. Rendszere egy vezérlőapplikációból, egy vezérelt sokszínű LED-fényes jelzőeszközből és egy adattároló szerverből áll.  

LEG TECHNOLOGY

Multifunkcionális okoseszköz a világítástech-nikában, egy olyan saját anyagában világító üvegfelület, amely egyetlen eszközben egye-síti a természetes és mesterséges fényfor-rások előnyeit, kiváltva a gyakran pontszerű és vakító mesterséges fényforrások hasz-nálatát, valamint megoldva a külvilág felé való takarást is. 

SDRobot

Az SDRobot csapata mesterséges intelli-genciával vezérelt autonóm robotplatformok fejlesztésével foglalkozik. Céljuk a valós értékteremtés: olyan hatékonyság-növelő megfigyelő robotok implementálása, amelyek folyamatos és felügyelet nélküli módon képe-sek az ipari adatgyűjtésre a gyártási területen, környezeti veszélyektől és terepviszonyoktól függetlenül.

RESPRAY

Ötletük egy olyan újratölthető aeroszolos palack megoldás, mellyel egy mozdulattal a vásárló a boltban újra tudja tölteni az aeroszolos kiszerelésű terméket, elsődlegesen a fújós dezodorokat. Ez a megoldás egy módosított palackból és egy könnyen kezel-hető újratöltő automatából áll. A megoldás-nak köszönhetően több millió eldobható palacktól szabadulna meg a Föld.  

ULTIMATE WATERPROBE

Egy vízminőség ellenőrzésére és fenntartására kifejlesztett valós idejű, digitalizált vízminőség-  figyelő eszköz, amely pontos tanácsokat szolgáltat a megfelelő vízminőség fenntartásához, megakadályozva ezzel a tömeges halpusztulást és a vegyszerek terjedését a Vízállományban. A termék egy bázisállomásból, egy szenzorgondolából és egy webplatformból áll, utóbbi a folyamatos naplózást, elemzést és adott esetben a riasztásokat, valamint a szükséges beavat-kozásokat biztosítja. 

PARTNEREK

Tungsram 

A Tungsram a századforduló óta jelentős, innovációra épülő világítástechnikai vállalat, amely napjainkban több mint száz országban van jelen. Az akceleráció fő partnereként a bekerülő csapatokat többek közt világszintű fejlesztési és gyártási infrastruktúrával, tesztelési környezettel támogatják.  

MENTOROK

VERŐ BARBARA

18 évet töltöttem a Nestlénél HR területen, ebből 8 évet felsővezetői pozícióban. Az emberek, csapatok és szervezetek fejlesztése az erősségem. Coachként és mentorként az elmúlt három évben kezdtem startupokat támogatni, és mivel ez szenvedélyemmé vált, el is hagytam a biztos fészket, hogy ennek a témának szenteljem minden időmet. Szívesen támogatok startupokat a megoldás megtalálásában és a kihívások leküzdésében, hogy a legtöbbet hozhassák ki magukból. 

Vero picture.jpg
TakacsZoltan.jpg

TAKÁCS ZOLTÁN

Már több mint 20 éve dolgozom különböző vezetői és felsővezetői pozíciókban termékfejlesztés, kereskedelem és innováció területén olyan nagyvállalatoknál, mint az Ericsson, a Nokia, a Vodafone, az RTL Klub és a Huawei. 2016 és 2018 között a Telenor innovációért felelős alelnöke, valamint a Telenor Accelerate startup akcelerációs program alapítója és vezetője voltam. Jelenleg az AAM digitalizációs üzletágvezetője, valamit a METU Garage, a Design Terminal Startup Program és a NAK TechLab startup mentora és oktatója, valamint a Photon mentora vagyok. Fő mentorálási területeim a cégvezetés, stratégia, üzleti tervezés, értékesítés, marketing, üzletfejlesztés és csapatépítés. 

 

 

PÁL B. MARCELL

Tanulmányaimat Dániában végeztem, és már az egyetem mellett Berlinben dolgoztam startupoknál, elsősorban marketing és üzletfejlesztés területen. 2014-ben azonban visszaköltöztem Budapestre, hogy megalapítsam saját cégemet, a Brewie-t, ami egy háztartásoknak szánt sörfőző gép. A Brewie Magyarország egyik legsikeresebb közösségi finanszírozási kampányával indult, az ezt követő 5 év alatt 1 milliárd forint bevételt ért el, 2000 gépet értékesített 50 országban és többször az ország egyik legígéretesebb startupjának választották. Itt feladataim között szerepelt az üzleti stratégiánk megtervezése és végrehajtása, külső források biztosítása, valamint az értékesítési és marketing csapatok támogatása magas szintű stratégiai tervezéssel. 

 

profilkep.jpg
IMG_1369.JPG

VATTAY DÁNIEL

Pályámat szoftverfejlesztőként kezdtem egy játékfejlesztő cégnél, ahol hamar vezető pozícióba kerültem. Innen mentem a Ustreamhez termékmenedzsernek, majd a Gravity R&D-hez, ahonnan azért távoztam, hogy saját termékötletünk megvalósításába már alapítóként foghassak bele. Az ingatlanpiaci válság utáni években azonban nem sikerült elég gyorsan befektetést szerezni. Később a Prezinél a Reuse csapat vezetőjeként folytattam, ezután pedig Londoni befektetők portfóliócégeinek adtam termékmenedzsment tanácsadást. Eközben már dolgoztam a Design Terminalnál, majd más akcelerátorokban és a Google Launchpad programjában is, ahol startup alapítókat támogattam korai fázisban, termékmenedzsment, piacra lépés és vezetői kérdésekben. 

 

ÁCS ZOLTÁN

A Jelenleg az MKB Fintechlab innovációs vezetőjeként dolgozom, a Startup Campus Tungsram Akcelerátor programban mentorként segítem a csapatok fejlődését. Az utóbbi években több, mint 200 startupot támogattam, és számos multinacionális vállalat számára terveztem intrapreneurship és startup programokat. Az elmúlt tíz évben alkalmam nyílt alaposan megfigyelni az innovációs ökoszisztéma egészét alapítóként, startup akcelerátor program vezetőjeként, a kormány startup stratégiájának vezető tanácsadójaként, befektetőként és egyetemi oktatóként.  

 

Acs_zoltan.jpeg
deloitte.png
edc-deb_logo.png
TUNGSRAM_logo_RGB.png
hiventures.png
sc_logo.png
hepa-logo.png
 

Gyakori kérdések

Milyen megoldásokat keresünk?


Ha rendelkezel egy innovatív hardver megoldással, az agrártechnológia, egészség-wellness, okos város, mobilitás, energia területek valamelyikében, akkor örömmel fogadjuk a jelentkezésed. Amennyiben egyéb területen rendelkezel megoldással ás azt gondolod a Tungsram hasznos partnered lehet, akkor is írj nekünk!
Milyen fázisú cégeket keresünk?


2021-ben az ötletfázistól a scale up fázisú cégekig tudjuk fogadni a jelentkezéseket. Az ötletfázisú cégeknek képzéssel és befektetéssel tudjuk segíteni az indulásukat, a scale up cégek számára egyedi konstrukció kerül kialakításra mind befektetés mind a képzés területén.
Csak hardver termékekkel lehet jelentkezni?


Igen, az program kifejezetten a fizikai termékek prototipizálását, gyártását, sorozatgyártását, vagy gyártásoptimalizálását támogatja.
Kell megalapított céggel rendelkeznem ahhoz, hogy jelentkezzek a programba?

Mi a jelentkezés folyamata?


A program folyamatosan fogadja a jelentkezéseket, de időszakosan tekintjük át azokat. A honlapon található visszaszámláló jelzi, hogy mikor fogjuk átnézni a jelentkezéseket és visszajelzést adni a részedre. A jelentkezés gomb megnyomásával a honlap átirányít egy felületre, ahol le tudod adni a jelentkezésedet a kérdőív kitöltésével. Amennyiben problémát észlelsz, a Facebook oldalunkon vagy a tungsam@startupcampus.hu email címen tudod felvenni velünk a kapcsolatot. A jelentkezést követően a céged vagy ötleted értékelésére kerül sor. Amennyiben korai fázisú a céged, vagy csak ötlettel jelentkezel, a különböző edukációs programjainkon keresztül eljuthatsz a befektetésig, majd ezt követően el tudod kezdeni a munkát a Tungsrammal. Amennyiben már rendelkezel prototípussal és nincs szükséged üzleti képzésre, a Tungsrammal rögtön megtörténik az összekötés és gyorsított pályán tudjátok kialakítani az együttműködést.
Csak magyar startupok jelentkezhetnek?


Nem, de a cégnek rendelkeznie kell Magyarországon bejegyzett telephellyel ahhoz, hogy a befektetési feltételeknek megfeleljen. Amennyiben nem szeretnétek befektetést, nem számít melyik országban van bejegyezve a cég.
Mi alapján történik a kiválasztás?


A kiválasztásnál az egyik legfőbb szempont a Tungsrammal való közös munka lehetősége, tehát a termék vagy ötlet a Tungsram infrastruktúrájához való illeszkedése. Amennyiben a Tungsram tud segíteni a kívánt termék legyártásában, mindenképp elindítjuk az együttműködést.
Milyen üzleti képzésen vehetek részt?


A Startup Campus számos képzési programmal segíti a korai fázisú startup vállalkozásokat, ilyen például az egyetemi inkubációs programunk. Emellett vannak speciális képzéseink, a jelentkezést követően tudunk segíteni kiválasztani a megfelelőt számodra.
Mit nyújt a Tungsram a vállalkozóknak?


A Tungsram gyártási kapacitást, mérnöki segítséget, tesztelési infrastruktúrát nyújt. A startupok kifejleszthetik és legyárthatják a terméküket a Tungsram kapacitását kihasználva, valamint letesztelhetik a prototípust. Amennyiben már rendelkezel prototípussal, de szeretnéd azt tovább fejleszteni, vagy sorozatgyártani akkor is jó helyen jársz!
Hogyan zajlik a kiválasztás?


A jelentkezéseket havonta átvizsgáljuk és értékeljük. Az értékelést követően felvesszük veled a kapcsolatot majd átbeszéljük a lehetőségeket, az érettségi fázisnak megfelelően együtt döntünk a következő lépésről.
Milyen befektetési konstrukcióra van lehetőség?


Az ötletfázisú csapatok 20 millió forintos befektetést kaphatnak 14%-os részesedésért cserébe, melyből szinte minden felmerülő költséget fedezni tudtok. A program fő befektetési partnere, a Hiventures 15 millió forintot, a Startup Campus Inkubátor pedig további 5 millió forint finanszírozást ad a cégeknek. Amennyiben már rendelkeztek működő prototípussal, vagy sorozatgyártáshoz szeretnétek nagyobb finanszírozást, személyre szabott konstrukcióra van lehetőség.
Mi történik a szellemi tulajdonnal?


A szellemi tulajdon védelmét kiemelten kezeljük a program során. A jelentkezés alatt semmilyen információt nem kérünk, amely veszélyeztetné a szabadalmat. A programba bekerülő startupokat szakmai partnerünk, valamint szakértő mentorok segítik aszellemi tulajdon védelmében.
Hol lehet tesztelni a prototípust?


Gyártási és városi infrastruktúra is biztosított a program során, valamint ha valamely csapatnak egyéb tesztkörnyezetre lenne szüksége, akkor a programpartnerek és a Startup Campus is mindent megtesz annak érdekében, hogy elősegítse a termék és az üzleti koncepció validálását.
Csak magyar csapatok kerülhetnek be?


Nem. Nemzetközi csapatok is jelentkezhetnek, de elsősorban a Magyarországról érkező innovációt kívánjuk támogatni.
Mi történik akkor, ha nem teljes a csapat és hiányzik néhány kulcsfontosságú képesség?


A jelentkezés alatt ezeket nem kell elrejteni, inkább fejtsétek ki, hogy mi az, ami vagy aki hiányzik, hogy tudjátok megoldani a problémát, és szükségetek van-e segítségre.