top of page
Széchenyi terv logo

STARTUP CAMPUS TUNGSRAM AKCELERÁCIÓ

ÖTLETTŐL A SOROZATGYÁRTÁSIG

TopOfPage

“A JÖVŐT NEM LEHET ELŐRE MEGJÓSOLNI, DE A JÖVŐNKET FEL LEHET TALÁLNI”

Gábor Dénes

About

A PROGRAMRÓL

A századfordulón a volfrámszálas izzó szabadalmazása állította a Tungsramot a kutatás-fejlesztés és az innováció útjára, ez az örökség pedig azóta is a vállalat génjeiben van. A Tungsram és a Startup Campus közös kezdeményezése ebben a szellemben keresi a 21. század feltalálóit.

  

Az idén tavasszal induló akcelerációs program korai fázisú hardver startupoknak nyújt a régióban is egyedülálló lehetőséget arra, hogy innovatív ötletből sorozatgyártásra alkalmas termékek születhessenek. A program folyama-tosan várja a jelentkező innovatív startup és scale-up cégeket.

A Tungsram mérnöki támogatással és gyártási kapacitással segíti a bekerülő projekteket, amelyek a vállalat külföldi kapcsolatrendszerén keresztül gyorsított pályán juthatnak ki a külpiacokra is. Az eredményes induláshoz a Startup Campus üzleti képzéseket és szakmai mentorálást igény szerint biztosít. A program fő befektetési partnere a Hiventures, emellett szakmai partnerként csatlakozott a Deloitte Private és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az EDC Debrecen pedig a program hivatalos Smart City partnere. 

AMIT NYÚJTUNK

TŐKEBEFEKTETÉS

500

MILLIÓ

FORINTIG

VILÁGSZÍNVONALÚ

INFRASTRUKTÚRA

GYÁRTÁSI ÉS VÁROSI
TESZTKÖRNYEZET

ÜZLETI KÉPZÉS ÉS
MENTORÁCIÓ

MÉRNÖKI SEGÍTSÉG

AMIT VÁRUNK

KIFEJEZETTEN HARDVER MEGOLDÁSOKBAN GONDOLKODTOK 

VALIDÁLT ÖTLETETEK VAN VAGY ELKEZDTÉTEK A PROTOTÍPUS FEJLESZTÉSÉT,
ESETLEG SOROZATGYÁRTÁSHOZ VAGY GYÁRTÁSOPTIMALIZÁLÁSHOZ KERESTEK PARTNERT

IPARÁGI
FÓKUSZ

MOBILITÁS

OKOS VÁROS

EGÉSZSÉGÜGY- ÉS ÉLETMÓD-TECHNOLÓGIA

ENERGIA

AGRÁRTECHNOLÓGIA

Alumni2020

ALUMNI 2020

NIMBOLO

Olyan korszerű innovatív tréningrendszer megalkotása elsősorban sportoló gyermekek számára, amely a kognitív képességek fejlesz-tésére és mérésére alkalmas. Rendszere egy vezérlőapplikációból, egy vezérelt sokszínű LED-fényes jelzőeszközből és egy adattároló szerverből áll.  

LEG TECHNOLOGY

Multifunkcionális okoseszköz a világítástech-nikában, egy olyan saját anyagában világító üvegfelület, amely egyetlen eszközben egye-síti a természetes és mesterséges fényfor-rások előnyeit, kiváltva a gyakran pontszerű és vakító mesterséges fényforrások hasz-nálatát, valamint megoldva a külvilág felé való takarást is. 

SDRobot

Az SDRobot csapata mesterséges intelli-genciával vezérelt autonóm robotplatformok fejlesztésével foglalkozik. Céljuk a valós értékteremtés: olyan hatékonyság-növelő megfigyelő robotok implementálása, amelyek folyamatos és felügyelet nélküli módon képe-sek az ipari adatgyűjtésre a gyártási területen, környezeti veszélyektől és terepviszonyoktól függetlenül.

RESPRAY

Ötletük egy olyan újratölthető aeroszolos palack megoldás, mellyel egy mozdulattal a vásárló a boltban újra tudja tölteni az aeroszolos kiszerelésű terméket, elsődlegesen a fújós dezodorokat. Ez a megoldás egy módosított palackból és egy könnyen kezel-hető újratöltő automatából áll. A megoldás-nak köszönhetően több millió eldobható palacktól szabadulna meg a Föld.  

ULTIMATE WATERPROBE

Egy vízminőség ellenőrzésére és fenntartására kifejlesztett valós idejű, digitalizált vízminőség-  figyelő eszköz, amely pontos tanácsokat szolgáltat a megfelelő vízminőség fenntartásához, megakadályozva ezzel a tömeges halpusztulást és a vegyszerek terjedését a Vízállományban. A termék egy bázisállomásból, egy szenzorgondolából és egy webplatformból áll, utóbbi a folyamatos naplózást, elemzést és adott esetben a riasztásokat, valamint a szükséges beavat-kozásokat biztosítja. 

PARTNEREK

Tungsram 

A Tungsram a századforduló óta jelentős, innovációra épülő világítástechnikai vállalat, amely napjainkban több mint száz országban van jelen. Az akceleráció fő partnereként a bekerülő csapatokat többek közt világszintű fejlesztési és gyártási infrastruktúrával, tesztelési környezettel támogatják.  

MENTOROK

VERŐ BARBARA

18 évet töltöttem a Nestlénél HR területen, ebből 8 évet felsővezetői pozícióban. Az emberek, csapatok és szervezetek fejlesztése az erősségem. Coachként és mentorként az elmúlt három évben kezdtem startupokat támogatni, és mivel ez szenvedélyemmé vált, el is hagytam a biztos fészket, hogy ennek a témának szenteljem minden időmet. Szívesen támogatok startupokat a megoldás megtalálásában és a kihívások leküzdésében, hogy a legtöbbet hozhassák ki magukból. 

Verő Barbara fotó
Takács Zoltán fotó

TAKÁCS ZOLTÁN

Már több mint 20 éve dolgozom különböző vezetői és felsővezetői pozíciókban termékfejlesztés, kereskedelem és innováció területén olyan nagyvállalatoknál, mint az Ericsson, a Nokia, a Vodafone, az RTL Klub és a Huawei. 2016 és 2018 között a Telenor innovációért felelős alelnöke, valamint a Telenor Accelerate startup akcelerációs program alapítója és vezetője voltam. Jelenleg az AAM digitalizációs üzletágvezetője, valamit a METU Garage, a Design Terminal Startup Program és a NAK TechLab startup mentora és oktatója, valamint a Photon mentora vagyok. Fő mentorálási területeim a cégvezetés, stratégia, üzleti tervezés, értékesítés, marketing, üzletfejlesztés és csapatépítés. 

 

 

PÁL B. MARCELL

Tanulmányaimat Dániában végeztem, és már az egyetem mellett Berlinben dolgoztam startupoknál, elsősorban marketing és üzletfejlesztés területen. 2014-ben azonban visszaköltöztem Budapestre, hogy megalapítsam saját cégemet, a Brewie-t, ami egy háztartásoknak szánt sörfőző gép. A Brewie Magyarország egyik legsikeresebb közösségi finanszírozási kampányával indult, az ezt követő 5 év alatt 1 milliárd forint bevételt ért el, 2000 gépet értékesített 50 országban és többször az ország egyik legígéretesebb startupjának választották. Itt feladataim között szerepelt az üzleti stratégiánk megtervezése és végrehajtása, külső források biztosítása, valamint az értékesítési és marketing csapatok támogatása magas szintű stratégiai tervezéssel. 

 

Pál B Marcell fotó
Vattay Dániel fotó

VATTAY DÁNIEL

Pályámat szoftverfejlesztőként kezdtem egy játékfejlesztő cégnél, ahol hamar vezető pozícióba kerültem. Innen mentem a Ustreamhez termékmenedzsernek, majd a Gravity R&D-hez, ahonnan azért távoztam, hogy saját termékötletünk megvalósításába már alapítóként foghassak bele. Az ingatlanpiaci válság utáni években azonban nem sikerült elég gyorsan befektetést szerezni. Később a Prezinél a Reuse csapat vezetőjeként folytattam, ezután pedig Londoni befektetők portfóliócégeinek adtam termékmenedzsment tanácsadást. Eközben már dolgoztam a Design Terminalnál, majd más akcelerátorokban és a Google Launchpad programjában is, ahol startup alapítókat támogattam korai fázisban, termékmenedzsment, piacra lépés és vezetői kérdésekben. 

 

ÁCS ZOLTÁN

A Jelenleg az MKB Fintechlab innovációs vezetőjeként dolgozom, a Startup Campus Tungsram Akcelerátor programban mentorként segítem a csapatok fejlődését. Az utóbbi években több, mint 200 startupot támogattam, és számos multinacionális vállalat számára terveztem intrapreneurship és startup programokat. Az elmúlt tíz évben alkalmam nyílt alaposan megfigyelni az innovációs ökoszisztéma egészét alapítóként, startup akcelerátor program vezetőjeként, a kormány startup stratégiájának vezető tanácsadójaként, befektetőként és egyetemi oktatóként.  

 

Ács Zoltán fotó
deloitte logo
edc debrecen logo
TUNGSRAM logo
hiventures logo
startup campus logo
hepa logo
Contact
bottom of page