top of page
Széchenyi terv logo

STARTUP CAMPUS TUNGSRAM AKCELERÁCIÓ

ÖTLETTŐL A SOROZATGYÁRTÁSIG

TopOfPage

“A JÖVŐT NEM LEHET ELŐRE MEGJÓSOLNI, DE A JÖVŐNKET FEL LEHET TALÁLNI”

Gábor Dénes

About

A PROGRAMRÓL

A századfordulón a volfrámszálas izzó szabadalmazása állította a Tungsramot a kutatás-fejlesztés és az innováció útjára, ez az örökség pedig azóta is a vállalat génjeiben van. A Tungsram és a Startup Campus közös kezdeményezése ebben a szellemben keresi a 21. század feltalálóit.

  

Az idén tavasszal induló akcelerációs program korai fázisú hardver startupoknak nyújt a régióban is egyedülálló lehetőséget arra, hogy innovatív ötletből sorozatgyártásra alkalmas termékek születhessenek. A program folyama-tosan várja a jelentkező innovatív startup és scale-up cégeket.

A Tungsram mérnöki támogatással és gyártási kapacitással segíti a bekerülő projekteket, amelyek a vállalat külföldi kapcsolatrendszerén keresztül gyorsított pályán juthatnak ki a külpiacokra is. Az eredményes induláshoz a Startup Campus üzleti képzéseket és szakmai mentorálást igény szerint biztosít. A program fő befektetési partnere a Hiventures, emellett szakmai partnerként csatlakozott a Deloitte Private és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az EDC Debrecen pedig a program hivatalos Smart City partnere. 

AMIT NYÚJTUNK

TŐKEBEFEKTETÉS

500

MILLIÓ

FORINTIG

VILÁGSZÍNVONALÚ

INFRASTRUKTÚRA

GYÁRTÁSI ÉS VÁROSI
TESZTKÖRNYEZET

ÜZLETI KÉPZÉS ÉS
MENTORÁCIÓ

MÉRNÖKI SEGÍTSÉG

AMIT VÁRUNK

KIFEJEZETTEN HARDVER MEGOLDÁSOKBAN GONDOLKODTOK 

VALIDÁLT ÖTLETETEK VAN VAGY ELKEZDTÉTEK A PROTOTÍPUS FEJLESZTÉSÉT,
ESETLEG SOROZATGYÁRTÁSHOZ VAGY GYÁRTÁSOPTIMALIZÁLÁSHOZ KERESTEK PARTNERT

IPARÁGI
FÓKUSZ

MOBILITÁS

OKOS VÁROS

EGÉSZSÉGÜGY- ÉS ÉLETMÓD-TECHNOLÓGIA

ENERGIA

AGRÁRTECHNOLÓGIA

Alumni2020

ALUMNI 2020

NIMBOLO

Olyan korszerű innovatív tréningrendszer megalkotása elsősorban sportoló gyermekek számára, amely a kognitív képességek fejlesz-tésére és mérésére alkalmas. Rendszere egy vezérlőapplikációból, egy vezérelt sokszínű LED-fényes jelzőeszközből és egy adattároló szerverből áll.  

LEG TECHNOLOGY

Multifunkcionális okoseszköz a világítástech-nikában, egy olyan saját anyagában világító üvegfelület, amely egyetlen eszközben egye-síti a természetes és mesterséges fényfor-rások előnyeit, kiváltva a gyakran pontszerű és vakító mesterséges fényforrások hasz-nálatát, valamint megoldva a külvilág felé való takarást is. 

SDRobot

Az SDRobot csapata mesterséges intelli-genciával vezérelt autonóm robotplatformok fejlesztésével foglalkozik. Céljuk a valós értékteremtés: olyan hatékonyság-növelő megfigyelő robotok implementálása, amelyek folyamatos és felügyelet nélküli módon képe-sek az ipari adatgyűjtésre a gyártási területen, környezeti veszélyektől és terepviszonyoktól függetlenül.

RESPRAY

Ötletük egy olyan újratölthető aeroszolos palack megoldás, mellyel egy mozdulattal a vásárló a boltban újra tudja tölteni az aeroszolos kiszerelésű terméket, elsődlegesen a fújós dezodorokat. Ez a megoldás egy módosított palackból és egy könnyen kezel-hető újratöltő automatából áll. A megoldás-nak köszönhetően több millió eldobható palacktól szabadulna meg a Föld.  

ULTIMATE WATERPROBE

Egy vízminőség ellenőrzésére és fenntartására kifejlesztett valós idejű, digitalizált vízminőség-  figyelő eszköz, amely pontos tanácsokat szolgáltat a megfelelő vízminőség fenntartásához, megakadályozva ezzel a tömeges halpusztulást és a vegyszerek terjedését a Vízállományban. A termék egy bázisállomásból, egy szenzorgondolából és egy webplatformból áll, utóbbi a folyamatos naplózást, elemzést és adott esetben a riasztásokat, valamint a szükséges beavat-kozásokat biztosítja. 

PARTNEREK

Tungsram 

A Tungsram a századforduló óta jelentős, innovációra épülő világítástechnikai vállalat, amely napjainkban több mint száz országban van jelen. Az akceleráció fő partnereként a bekerülő csapatokat többek közt világszintű fejlesztési és gyártási infrastruktúrával, tesztelési környezettel támogatják.  

MENTOROK

VERŐ BARBARA

18 évet töltöttem a Nestlénél HR területen, ebből 8 évet felsővezetői pozícióban. Az emberek, csapatok és szervezetek fejlesztése az erősségem. Coachként és mentorként az elmúlt három évben kezdtem startupokat támogatni, és mivel ez szenvedélyemmé vált, el is hagytam a biztos fészket, hogy ennek a témának szenteljem minden időmet. Szívesen támogatok startupokat a megoldás megtalálásában és a kihívások leküzdésében, hogy a legtöbbet hozhassák ki magukból. 

Verő Barbara fotó
Takács Zoltán fotó

TAKÁCS ZOLTÁN

Már több mint 20 éve dolgozom különböző vezetői és felsővezetői pozíciókban termékfejlesztés, kereskedelem és innováció területén olyan nagyvállalatoknál, mint az Ericsson, a Nokia, a Vodafone, az RTL Klub és a Huawei. 2016 és 2018 között a Telenor innovációért felelős alelnöke, valamint a Telenor Accelerate startup akcelerációs program alapítója és vezetője voltam. Jelenleg az AAM digitalizációs üzletágvezetője, valamit a METU Garage, a Design Terminal Startup Program és a NAK TechLab startup mentora és oktatója, valamint a Photon mentora vagyok. Fő mentorálási területeim a cégvezetés, stratégia, üzleti tervezés, értékesítés, marketing, üzletfejlesztés és csapatépítés. 

 

 

PÁL B. MARCELL

Tanulmányaimat Dániában végeztem, és már az egyetem mellett Berlinben dolgoztam startupoknál, elsősorban marketing és üzletfejlesztés területen. 2014-ben azonban visszaköltöztem Budapestre, hogy megalapítsam saját cégemet, a Brewie-t, ami egy háztartásoknak szánt sörfőző gép. A Brewie Magyarország egyik legsikeresebb közösségi finanszírozási kampányával indult, az ezt követő 5 év alatt 1 milliárd forint bevételt ért el, 2000 gépet értékesített 50 országban és többször az ország egyik legígéretesebb startupjának választották. Itt feladataim között szerepelt az üzleti stratégiánk megtervezése és végrehajtása, külső források biztosítása, valamint az értékesítési és marketing csapatok támogatása magas szintű stratégiai tervezéssel. 

 

Pál B Marcell fotó
Vattay Dániel fotó

VATTAY DÁNIEL

Pályámat szoftverfejlesztőként kezdtem egy játékfejlesztő cégnél, ahol hamar vezető pozícióba kerültem. Innen mentem a Ustreamhez termékmenedzsernek, majd a Gravity R&D-hez, ahonnan azért távoztam, hogy saját termékötletünk megvalósításába már alapítóként foghassak bele. Az ingatlanpiaci válság utáni években azonban nem sikerült elég gyorsan befektetést szerezni. Később a Prezinél a Reuse csapat vezetőjeként folytattam, ezután pedig Londoni befektetők portfóliócégeinek adtam termékmenedzsment tanácsadást. Eközben már dolgoztam a Design Terminalnál, majd más akcelerátorokban és a Google Launchpad programjában is, ahol startup alapítókat támogattam korai fázisban, termékmenedzsment, piacra lépés és vezetői kérdésekben. 

 

ÁCS ZOLTÁN

A Jelenleg az MKB Fintechlab innovációs vezetőjeként dolgozom, a Startup Campus Tungsram Akcelerátor programban mentorként segítem a csapatok fejlődését. Az utóbbi években több, mint 200 startupot támogattam, és számos multinacionális vállalat számára terveztem intrapreneurship és startup programokat. Az elmúlt tíz évben alkalmam nyílt alaposan megfigyelni az innovációs ökoszisztéma egészét alapítóként, startup akcelerátor program vezetőjeként, a kormány startup stratégiájának vezető tanácsadójaként, befektetőként és egyetemi oktatóként.  

 

Ács Zoltán fotó
deloitte logo
edc debrecen logo
TUNGSRAM logo
hiventures logo
startup campus logo
hepa logo
Contact
 • Mi az az InnoGEN?
  Az InnoGEN a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közösségépítő platformja, amely a Startup Campus szervezésével közösen lehetőséget teremt a fiatal generációk számára a hazai innovációs élethez való közvetlen kapcsolódáshoz.
 • Mi az a Magyar Innovációs Szövetség?
  A MISZ egy olyan szakmai és munkaadói érdekvédelmi szervezet, amely tevékénységének a központjában az innováció gazdaságélénkítő szerepe áll.
 • Mi az az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny?
  A Magyar Innovációs Szövetség évente megrendezett versenye, amelyre középiskolások jelentkezhetnek innovatív ötletekkel. A legjobb eredményeket elért diákok kutatási ösztöndíjat, továbbtanuláshoz szükséges többletpontokat, szakmai utazásokat (pl. Nobel-díj átadási ünnepség) és nemzetközi versenyekre való eljutást nyerhetnek.
 • Milyen események lesznek nyáron az InnoGEN szervezésében?
  A program június 8-án kezdődik a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményhirdetésével, ezután négy interaktív előadással folytatódik (2 InnoGEN Jamboree és 2 InnoGEN IdeaLAB workshop), végezetül egy ötlet versennyel zárul (InnoGEN IdeaLAB verseny), amelynek a megnyerésével további lehetőségeket kaptok arra, hogy saját vállalkozásba kezdjetek. Az igazi játék ezután kezdődik.
 • Milyen formában lesz megtartva a teljes program?
  Online formában, internetes és social media felületeinken sugározva.
 • Mi az InnoGEN Jamboree?
  A jamboree egy nyitottabb típusú programot jelent, akár baráti összejövetelként is el lehet képzelni. Az online műsorokat sikeres fiatalok és tapasztalt üzletemberek, innovátorok, művészek, kreatív gondolkodók, influenszerek tarkítják majd és olyan izgalmas témákban fogunk elmerülni, mint az innováció, közösségépítés, tehetséggondozó programok fiatalok számára. Megvizsgáljuk az innováció és a startup világ kiemelkedő eseményeit és megmutatjuk, hogy milyen aktuális lehetőségei vannak a középiskolás korosztálynak bekapcsolódni ebbe az izgalmas világba.
 • Miben különbözik az InnoGEN IdeaLAB workshop az InnoGEN Jamboree-tól?
  A workshopon kis csoportban, moderátorok segítségével tudtok dolgozni az ötleteiteken. Gyakorlati példákon keresztül, sok aspektusbók vizsgáljuk és csiszoljuk az ötleteiteket, amíg meg nem állnák a helyüket a valódi piacon. Érdemes bejelentkezni a workshopra, mert valódi segítséget kaphattok a megfelelő vállalkozási ötlet megtalálásához és fejlesztgetéséhez - egy jó ötlettel pedig nagyobb eséllyel futtok neki az IdeaLab Versenynek, aminek jelentkezési határideje június 18., a jelentkezési lapot pedig ezen az oldalon érhetitek el.
 • Mit lehet nyerni az InnoGEN IdeaLAb Versennyel?
  A legtehetségesebb ötletek és a legjobbaknak ítélt csapatok nyereménye egy kivételes lehetőség az öthetes, felnőtt vállalkozóknak szóló online képzésen való részvétel, amelynek végén akár 20 millió forintos befektetési ajánlatot is kaphatnak a legügyesebbek (ehhez természetesen szükséges, hogy a csapatatokból legalább 1 ember minimum 18. életévét betöltött, magyar állampolgár legyen).
 • Kik jelentkezhetnek az InnoGEN IdeaLAb Versenyre?
  A csapatnak legalább 2 főből kell állnia, legalább egy csapattagnak magyar állampolgárnak kell lennie, a 18 éven aluliak számára pedig szülői beleegyezés szükséges. Amennyiben nincs 18. életévét betöltött magyar állampolgár a csapatban, sajnos nincsenek biztosítva a feltételek arra, hogy a képzés elvégzése után a csapat meghívást kapjon a Demo Day-re, és megmérettesse magát a befektetésért.
 • Mire van szükség a jelentkezéshez?
  A jelentkezési lap kitöltésekor egy rövid, maximum 2 perces videót kérünk, amit a Youtube-ra feltöltve tud belinkelni a jelentkező csapat.
 • Mit kell vállalnia a csapatoknak a képzésbe való bekerülés esetén?
  1. A képzésbe bekerült 18. életévüket betöltött részvétvevők vállalják, hogy a képzési idő alatt benyújtják jelentkezésüket a Hiventures Zrt-hez tőkebefektetés iránt. Abban az esetben, ha azok a csapatok, akik a befektetési bizottság előtt prezentálják az ötletüket és pozitív befektetési döntés esetén visszautasítják a 15+5 millió forintos befektetési ajánlatot, a képzés elvégzését követő 12 hónapon belül csak abban az esetben jogosultak más tőkebefektetőhöz fordulni, ha a Hiventures-től írásban rögzített elutasító döntést kapnak. Azokra a csapatokra, akik nem kapnak befektetési ajánlatot, a 12 hónapos kitétel nem vonatkozik. 2. Minden képzési alkalmon legalább egy csapattagnak részt kell vennie.
 • Hogy néz ki a képzés?
  A képzés online formában lesz megtartva a Zoom program segítségével, rövid elmélettel és sok gyakorlattal: workshopok, csapatmunka, egyéni feladatok, aminek a keretében megismerkedhettek a sikeres startup indulásának feltételeivel, és azokkal az alap eszközökkel, melyek a befektetők meggyőzéséhez szükségesek – pl. üzleti modell, pénzügyi terv, versenytárs elemzés stb. A képzés előtt és közben is felkészülési anyagokat, házi feladatokat, teszteket kapnak a hallgatók.
 • Kik segítenek a képzés során?
  Szakmai mentorok, befektetési managerek – minden, ami ahhoz kell, hogy egy innovatív ötletre alapozz vállalkozást és pénzt szerezz, hogy tovább tudj lépni az üzleti sikerek útjára!
 • Minden képzési alkalmon kötelező a részvétel? Mi történik, ha nem tudsz részt venni?"
  A minimum követelmény, hogy legalább egy tag képviselje a projektet minden képzésen. Ha valamelyik csapattag nem tud ott lenni egy, vagy két bizonyos alkalmon, a csapatból egy főnek részt kell vennie.
 • Mekkora befektetést lehet kapni a program legvégén?
  A kiválasztott Résztvevők 20.000.000,- Ft, azaz húszmillió forint összegű befektetésben részesülhetnek, melyből 15.000.000 forintot a Hiventures. és 5.000.000 forintot a Startup Campus Inkubator Zrt. biztosít.
 • Milyen feltételeket kell teljesíteni, hogy befektetést kaphasson a csapatod?"
  A Hiventures innovatív projekteket vár, amelyek jelentős növekedési potenciállal bírnak. A csapatnak kész koncepcióval kell rendelkeznie a termékre vagy szolgáltatásra vonatkozóan.
 • A programban való részvétel garancia-e befektetésre?
  A képzésen való részvétel nem jelent garantált befektetést, azonban előnyt jelent, hiszen a Hiventures végig tudja kísérni a csapatok fejlődését. A befektetési döntési folyamaton ugyanúgy végig kell mennie minden csapatnak, a képzésen való részvétellel azonban ez a folyamat sokkal gyorsabb lehet, mint más jelentkezéseknél.
 • Szükséges-e céget alapítani a program során?
  Nem, pozitív befektetési döntés esetén lehetőség van a Hiventures-el együtt történő cégalapításra, amelyre a képzési program elvégzése után is sor kerülhet.
 • Mekkora tőkével kell rendelkezni a cégalapításhoz?
  Az alapítók részéről elvárt önerő mértéke min. 300.000 Ft. Kft alapításához szükséges törzstőke fennmaradó része a befektetésből is befizetésre kerülhet. Ettől még ugyanúgy 14% részesedés illeti meg a befektetőket.
 • Mivel foglalkozik a Hiventures?
  Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb Kockázati Tőkealap-kezelője, a Hiventures 102,5 milliárd forint tőkéjével, rugalmas befektetési feltételeivel emelkedik ki a tőkealap-kezelők közül. A Hiventures fő küldetése a hazai innovációs ökoszisztéma fejlesztése, és ambíciói között számos, innovatív vállalkozókat segítő tevékenység található. Mindennapi működésünk során a vállalkozói kultúra erősítése, a vállalkozásalapítás-ösztönzés és ezáltal a munkahelyteremtés, a startup közösség edukálása és a fiatalok vállalkozói karrierútjának támogatása kulcsfontosságú szerepet kapnak.
 • Milyen jellegű tanácsadást biztosít a Hiventures és a Startup Campus a csapatoknak?
  Ismertetik a befektetési folyamatot és elvárásokat, biztosítják az üzleti tervezéshez szükséges sablonokat, valamint a tervezés során visszajelzésekkel látják el a csapatokat.
bottom of page