top of page

Kerülj Képbe!
Év Felfedezettje

FORMABONTÓBBAN,
MERÉSZEBBEN, KREATÍVABBAN.

kerulj_kepbe.png
bg_intro.png

Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje 

A ’Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje’ pályázat 2022-ben lehetőséget biztosít a jövő szakembereinek tehetséggondozására, inspirálására és a kreativitásának fejlesztésére.   Azokat a divat-, design-, és kreatívipari szakképzésben nappali tagozaton tanuló diákok jelentkezését várjuk, akik alkotásaikkal, munkásságukkal, tehetségükkel motiválják a jövő generációját.

HATÁRIDŐ: 2023. január 20.

--

:

--

:

--

:

--

JELENTKEZÉS LEZÁRVA

bence.png

NAGYKÖVET

Csalár Bence

„A fenntartható divat kézikönyve” és a “Színfalak mögött – A magyar divat” című könyvek szerzője, aki missziójának tekinti a lokális divatipari szereplők, alkotók láthatóvá tételét, valamint az ökotudatosság meghonosítását a divatiparban. A többszörös szakmai díjnyertes divatújságíró saját felületei mellett szinte az összes hazai divatlapban publikált már az elmúlt tíz évben, miközben a nemzetközi divathetek alakulását személyesen figyeli Milánóban vagy épp Londonban. Emellett a jövő generációjának adja át tudását többek között a METU oktatójaként, valamint a Werk Akadémia divatszakértő képzésének szakvezetőjeként.

Házigazda
jeff-sheldon-JWiMShWiF14-unsplash.jpg

PROGRAMTERV

2022. november 09. - 2023. január 20. 

Pályázati anyagok leadási ideje

2023. január 30.

Előzsűrizés

2023. február 06 - március 31.

Projekt kidolgozási, megvalósítási időszaka

2023. tavasz

Díjátadó ceremónia és eredményhirdetés

Programterv

MENTOROK

A ’Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje’ pályázat fő üzeneteit mentorokon keresztül kommunikáljuk. Hat olyan, az ágazat különböző területein sikeres szakember fogadta el a felkérésünket, akik nem csak hiteles példát jelentenek, de elkötelezettek a tehetségek segítése mellett is. A mentorok kapcsolatrendszerén és online elérésén keresztül épül a közösség és biztosított a program szakmaisága.

FERENCZ BORBÁLA

Ferencz Borbála divat- és ékszertervezőként dolgozik saját, Borbala nevű márkájánál. Kolozsváron végezte divattervezői tanulmányait, amelyet Finnországban és Hollandiában szerzett szakmai gyakorlatokkal egészített ki. Kiemelten fontos számára a fenntarthatóság, márkája is erre a szemléletmódra épül: régi, megunt, eldobott ruháknak és műanyagoknak adnak új életet.

_DSC0278.png

HORVÁTH MÁTÉ

Máté okleveles terméktervező mérnökként végzett Sopronban. A design mellett kiemelten fontos számára, hogy tárgyai funkcionálisak és sorozatgyárthatók is legyenek. Meghatározó élménye volt részt venni a stockholmi Furniture Fair szakmai kiállításon. Tervezői munkája mellett a jövő designer generációját is oktatja a MOME óraadójaként. A designhoz való hozzáállása egyszerű: számára a formatervezés egy törekvés a letisztultság felé. Az ember és tárgy kapcsolata, rezonanciája pedig az élvezet, amit a használatból kapunk.

Kép.png

KELE SÁRA

Kele Sára a BMGE ipari termék- és formatervező mérnök szakán szerzett mesterdiplomát. Első termékét közel 10 éve gyártotta le és azóta is töretlen kreativitással végzi munkáját. Tárgyaira az évek során az iparág nemzetközi kiállításain is felfigyeltek, számos díj és elismerés birtokosa.  A sarakele studio égisze alatt elsősorban kortárs bútorok és használati tárgyak tervezésével foglalkozik: játékos, minimalista és időtálló tárgyakat alkot, a fenntarthatóságot is mindig szem előtt tartva.

_VAS5536_small.png

PAP DÁVID

Dávid a FabLab Budapest nyitott innovációs műhely alapítója és vezetője, a MOME digitális óraadója. Fő kutatási területe a distributed design: a termékgyártás hagyományos rendszerének revolúciója a digitális gyártástechnológia korában. Globális fenntarthatósági designprojekteken dolgozik olyan partnerekkel együtt, mint az IKEA által alapított SPACE10 vagy a barcelonai IAAC. A FabLab az alapítása óta társadalmi vállalkozásként működik.

Layer 2.png

HORVÁTH SZILVIA

Ruha- és textiltervezőként mindig a márkaépítés érdekelt, így tíz éves párizsi tartózkodásom alatt, egy francia tervezői pályázat megnyerése után sikeres saját márkát és üzletet működtettem. Majd a belsőépítészet és a lakberendezés, később a saját szakmám tanítása és a trendkutatás felé fordultam, mert a szakmai tudás átadása és fejlesztése nagyon fontos számomra. Másfél évtizede vagyok a ModArt International Budapest divattervező szakának a tanszékvezetője, öt éve pedig megalapítottam az első magyarországi trendirodát.

csalar_family_eos5ds_2021-12-20_0837.png

CSALÁR BENCE

Csalár Bence szakterületei közé a magyar divat, valamint a fenntartható divatipar működésének kutatása tartozik. Az idén már második könyvét publikáló divatszakértő célja a fiatalabb generáció edukálása, miközben számos kortárs példán keresztül ismerteti meg velük az aktuális iparági megoldásokat és problémákat egy zöldebb jövő érdekében.

Zsuri
zsuri_bg_panel.png

ZSŰRI

A ’Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje’ felhívásra beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli divat és design kategóriákban. Olyan elismert szereplők, akik a maguk területén egyaránt kiemelkedően sikeresek és elismertek.

MARÓY KRISZTINA

Maróy Krisztina 2004 óta a GLAMOUR magazin és a Glamour.hu alapító-főszerkesztője. Az ELTE-n magyar és esztétika szakon végzett, jelenleg a MOME doktorandája, a divat és a média kapcsolatát kutatja. Fontosnak tartja a nők társadalmi szerepének megerősítését, így a magazinnal számtalan olyan ügyet karolnak fel, amik közelebb vihetnek bennünket egy egyenlőbb társadalomhoz. A GLAMOUR-napok akció kitalálója, mely mára egy nemzetközi sikertörténet.

Layper 2.png

FORINTOS-SZŰCS ANITA

Forintos-Szűcs Anita 2018 óta látta el a Magyar Divat & Design Ügynökség divatigazgatói, majd divatipari területért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatait. Jelenleg általános vezérigazgató-helyettesként fogja össze a divat- és designipar területeit, valamint aktívan részt vesz a fejlesztési- és rendezvényszervezési projektek, illetve a pénzügy és marketingtevékenységek irányításában. Korábbi tapasztalatainak köszönhetően komoly szakértelemre tett szert a stratégiai menedzsment, a hatékonyságnövelés és a szervezetfejlesztés területén, így fontos számára, hogy ezek a témakörök az MDDÜ mindennapjaiban is még hangsúlyosabban megjelenjenek. Vezetőként a stratégiai szemléletet szem előtt tartva a kreativitást és az innovativitást helyezi a fókuszba a divat és a design területén egyaránt. Kiemelt célkitűzése, hogy nemzetközi szintre emelje a magyar divat- és designipart.

Layoer 2.png

OSVÁRT JUDIT

Osvárt Judit az ELTE olasz szakán szerzett diplomát, majd újságíróként különböző lakberendezési, belsőépítészeti és designmagazinok munkatársaként dolgozott. 2006-ban lett az akkor induló ELLE Decoration alapító-főszerkesztője, 2008-ban a H.O.M.E. magazin regionális főszerkesztője. 2013 és 2021 között a Budapest Design Week projektvezetője, majd kurátora. Az ELLE Decoration magazin újraindulása, 2021 óta ismét a magazin főszerkesztője. 2015-től a Magyar Formatervezési Tanács tagja, a Studio Barath designstúdió partnere, 2019 óta a svájci Michelangelo Foundation budapesti nagykövete. 

EFID_zsuri-067-1.png

KERTÉSZ DOMOKOS

2020-ban az InnoGEN Év Felfedezettje Díj nyertese. Középiskolás, elsősorban műszaki témájú projektekkel foglalkozik, győzelmét pedig egy általa épített vízminőségvizsgálati feladatokat ellátó robot tengeralattjárónak köszönheti. Több digitalizációs megoldáson is dolgozott már, és izgatottan várja, hogy a program zsűrijeként a divat-, design-, és kreatív ipar innovációit is megismerhesse.

KATEGÓRIÁK

DIVAT

 • Női vagy férfi divatszabó

 • Bőrtermék készítő

 • Divat-, jelmez- és díszlettervező

 • Könnyűipari technikus

 • Dekoratőr

 • Grafikus

 • Fotográfus

kelly-sikkema-o2TRWThve_I-unsplash.jpg

KREATÍV

 • Asztalos

 • Kárpitos

 • Faipari technikus

 • Kerámia- és porcelánkészítő

 • Épületszobrász és műköves

DSC03253.jpg

DESIGN

PARTNEREK

drk.png
Kreativ technikum logo.png

RÓLUNK

A Magyar Divat & Design Ügynökség a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként alakult meg 2018-ban, két kiemelt részleggel: divat- és designipar. Az Ügynökség célja a hazai divat- és designipar nemzetközi ismertségének és elismertségének növelése, ezen keresztül pedig az országimázs erősítése. Emellett legfontosabb feladatai közé tartozik az export növelése, a hazai gyártói háttér erősítése és fejlesztése, a tradícióval rendelkező kreatív és szakmai tudás fejlesztése. Integratív szervezetként kiemelt célja a divat- és designiparágban tevékenykedő hazai és nemzetközi szereplők közötti hatékony szakmai koordináció elősegítése, ami elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez.

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • YouTube

RÓLUNK

A Startup Campus egy nemzetközi innovációs központ és startup inkubátor. Vállalati és állami partnereink számára fejlesztünk és valósítunk meg innovációs programokat, továbbá oktatási, inkubációs, befektetési, értékesítési és külföldi piacra lépési szolgáltatásokkal segítjük az innovatív projekteket, az ötlet fázistól egészen a nagy növekedési potenciállal rendelkező kkv-kig.

fb.png
ig.png
lin.png
yt.png
Rolunk
bottom of page