top of page

Kerülj Képbe!
Év Felfedezettje

FORMABONTÓBBAN,
MERÉSZEBBEN, KREATÍVABBAN.

kerulj_kepbe.png
bg_intro.png

Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje 

A ’Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje’ pályázat 2024-ben is lehetőséget biztosít a jövő szakembereinek tehetséggondozására, inspirálására és a kreativitásának fejlesztésére.   Azokat a divat-, és designipari szakképzésben nappali tagozaton tanuló diákok jelentkezését várjuk, akik alkotásaikkal, munkásságukkal, tehetségükkel motiválják a jövő generációját.

HATÁRIDŐ: 2024. március 17.

JELENTKEZZ

--

:

--

:

--

:

--

JELENTKEZÉS LEZÁRVA

Csalar Bence_szines (Poster (A3 Landscape)).png

NAGYKÖVET

Csalár Bence

„A fenntartható divat kézikönyve” és a “Színfalak mögött – A magyar divat” című könyvek szerzője, aki missziójának tekinti a lokális divatipari szereplők, alkotók láthatóvá tételét, valamint az ökotudatosság meghonosítását a divatiparban. A többszörös szakmai díjnyertes divatújságíró saját felületei mellett szinte az összes hazai divatlapban publikált már az elmúlt tíz évben, miközben a nemzetközi divathetek alakulását személyesen figyeli Milánóban vagy épp Londonban. Emellett a jövő generációjának adja át tudását többek között a METU oktatójaként, valamint a Werk Akadémia divatszakértő képzésének szakvezetőjeként.

Házigazda
jeff-sheldon-JWiMShWiF14-unsplash.jpg

PROGRAMTERV

2024. február 12. - 2024. március 17. 

Pályázati anyagok leadási ideje

2024. március 17-21.

Előzsűrizés

2024. március 21. - május 30.

Projekt kidolgozási, megvalósítási időszaka

2024. június 06.

Díjátadó ceremónia és eredményhirdetés

Programterv

MENTOROK

A ’Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje’ pályázat fő üzeneteit mentorokon keresztül kommunikáljuk. Hat olyan, az ágazat különböző területein sikeres szakember fogadta el a felkérésünket, akik nem csak hiteles példát jelentenek, de elkötelezettek a tehetségek segítése mellett is. A mentorok kapcsolatrendszerén és online elérésén keresztül épül a közösség és biztosított a program szakmaisága.

Györök Bori_BW.png

GYÖRÖK BORI

Györök Bori 2021-ben alapította meg a GYOROK alkalmiruha- és ékszermárkát. A tervezőt a francia Art Nouveau, a magyar szecesszió párhuzamai és a nemzetközi divatszcénában szerzett tapasztalatai inspirálják.

Bori korábban egy párizsi luxusmárkánál dolgozott, tanulmányait pedig Európa kiemelkedő divategyetemein a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen Budapesten, a London College of Fashion-ön, és az École nationale supérieure des Arts Décoratifs-en Párizsban végezte.

Egyetemi évei alatt több európai városban, köztük Párizsban és Kijevben is bemutathatta munkáit.

Keszeg Anna_BW.png

KESZEG ANNA

Keszeg Anna kultúrakutató, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem docense. Franciaországban tanult, ott kezdett el a divattal tudományosan is foglalkozni. Nagyon fontosnak érzi a divatban megjelenő kulturális értékeket. Meggyőződése, hogy amikor divatot tervezünk, akkor a(z élhetőbb) jövőt tervezzük.

original-ECEAC860-F23E-4071-BF36-123DCE4CB0C0_edited.png

KOVÁCS ADÉL

Kovács Adél trendkutató, design tanácsadó, egyetemi oktató. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és a London College of Fashion (UAL) intézményeiben tanult divattervezést, jelenleg a Breuer Marcell Doktori Iskola (PTE) doktorvárományosa, kutatási területei a divatterek és a divatbrandek márkakiterjesztései. A Budapesti Metropolitan Egyetemen a Divattervezés BA szakvezetője.

_VAS5536_small.png

PAP DÁVID

Dávid a FabLab Budapest nyitott innovációs műhely alapítója és vezetője, a MOME digitális óraadója. Fő kutatási területe a distributed design: a termékgyártás hagyományos rendszerének revolúciója a digitális gyártástechnológia korában. Globális fenntarthatósági designprojekteken dolgozik olyan partnerekkel együtt, mint az IKEA által alapított SPACE10 vagy a barcelonai IAAC. A FabLab az alapítása óta társadalmi vállalkozásként működik.

Kép.png

KELE SÁRA

Kele Sára a BMGE ipari termék- és formatervező mérnök szakán szerzett mesterdiplomát. Első termékét közel 10 éve gyártotta le és azóta is töretlen kreativitással végzi munkáját. Tárgyaira az évek során az iparág nemzetközi kiállításain is felfigyeltek, számos díj és elismerés birtokosa.  A sarakele studio égisze alatt elsősorban kortárs bútorok és használati tárgyak tervezésével foglalkozik: játékos, minimalista és időtálló tárgyakat alkot, a fenntarthatóságot is mindig szem előtt tartva.

Édes Balázs_BW.png

ÉDES BALÁZS

Édes Balázs (LumoConcept)

közgazdász, PhD fokozatát a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte. Az elmúlt tíz évben szervezet- és üzletfejlesztéssel foglalkozott, több márka és cég munkáját is segítette design szolgáltatások és gyártás területén. Hasonló tanácsadói együttműködés után 2018 óta a LumoConcept ügyvezetője. Gyakran foglalkozik a design gyártás területén jellemző szervezési és üzleti problémákkal, azzal, hogy hogyan lehet a kreatív alkotómunka értékeit megtartva egy gyakorlati üzleti működés előfeltételeit megteremteni."

Zsuri
zsuri_bg_panel.png

ZSŰRI

A ’Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje’ felhívásra beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli divat és design kategóriákban. Olyan elismert szereplők, akik a maguk területén egyaránt kiemelkedően sikeresek és elismertek.

MARÓY KRISZTINA

Maróy Krisztina 2004 óta a GLAMOUR magazin és a Glamour.hu alapító-főszerkesztője. Az ELTE-n magyar és esztétika szakon végzett, jelenleg a MOME doktorandája, a divat és a média kapcsolatát kutatja. Fontosnak tartja a nők társadalmi szerepének megerősítését, így a magazinnal számtalan olyan ügyet karolnak fel, amik közelebb vihetnek bennünket egy egyenlőbb társadalomhoz. A GLAMOUR-napok akció kitalálója, mely mára egy nemzetközi sikertörténet.

JZS.png

JAKAB ZSÓFIA

Jakab Zsófia 2018 óta a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója. Szakmai tapasztalatára és kiterjedt külföldi kapcsolatrendszerére támaszkodva azon dolgozik, hogy bekapcsolja a magyar divat- és designipart a nemzetközi vérkeringésbe, valamint hogy Budapest a régió egyik meghatározó iparági központjává váljon. A magyar divat- és designipar koordinatív szervezetének vezetőjeként elkötelezett támogatója a feltörekvő tervezőknek. Hisz abban, hogy a hazai márkák kreativitása és innovatív megoldásai világszerte ismertté tehetik a magyar designereket és az országot is.

Az MDDÜ Vezérigazgatói pozíciója mellett Jakab Zsófia a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági tanácsának tagja.

Layoer 2.png

OSVÁRT JUDIT

Osvárt Judit az ELTE olasz szakán szerzett diplomát, majd újságíróként különböző lakberendezési, belsőépítészeti és designmagazinok munkatársaként dolgozott. 2006-ban lett az akkor induló ELLE Decoration alapító-főszerkesztője, 2008-ban a H.O.M.E. magazin regionális főszerkesztője. 2013 és 2021 között a Budapest Design Week projektvezetője, majd kurátora. Az ELLE Decoration magazin újraindulása, 2021 óta ismét a magazin főszerkesztője. 2015-től a Magyar Formatervezési Tanács tagja, a Studio Barath designstúdió partnere, 2019 óta a svájci Michelangelo Foundation budapesti nagykövete. 

KATEGÓRIÁK

DIVAT

 • Női vagy férfi divatszabó

 • Bőrtermék készítő

 • Divat-, jelmez- és díszlettervező

 • Könnyűipari technikus

 • Asztalos

 • Kárpitos

 • Faipari technikus

 • Kerámia- és porcelánkészítő

 • Épületszobrász és műköves

DSC03253.jpg

DESIGN

PARTNEREK

drk.png
Kreativ technikum logo.png

RÓLUNK

A Magyar Divat & Design Ügynökség a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként alakult meg 2018-ban, két kiemelt részleggel: divat- és designipar. Az Ügynökség célja a hazai divat- és designipar nemzetközi ismertségének és elismertségének növelése, ezen keresztül pedig az országimázs erősítése. Emellett legfontosabb feladatai közé tartozik az export növelése, a hazai gyártói háttér erősítése és fejlesztése, a tradícióval rendelkező kreatív és szakmai tudás fejlesztése. Integratív szervezetként kiemelt célja a divat- és designiparágban tevékenykedő hazai és nemzetközi szereplők közötti hatékony szakmai koordináció elősegítése, ami elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez.

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • YouTube

RÓLUNK

A Startup Campus egy nemzetközi innovációs központ és startup inkubátor. Vállalati és állami partnereink számára fejlesztünk és valósítunk meg innovációs programokat, továbbá oktatási, inkubációs, befektetési, értékesítési és külföldi piacra lépési szolgáltatásokkal segítjük az innovatív projekteket, az ötlet fázistól egészen a nagy növekedési potenciállal rendelkező kkv-kig.

fb.png
ig.png
lin.png
yt.png
Rolunk
bottom of page