top of page
Széchenyi terv logo

UNI BME

STARTUP
PROGRAM

Idén ősszel is elindul inkubációs programunk, ahol az egyetemi fejlesztési környezet, az izgalmas nemzetközi kihívások, az inkubációs szakértelem és a forrásbevonás találkozik - az innováció középpontjában pedig a tehetség áll.
 

startupcampus logo
hiventures logo
BME logo

JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

Urban Mobility logo

INKUBÁCIÓ PROGRAMTERVE:

Üzleti és
pénzügyi terv

Lean startup módszertan

Lean canvas és business model canvas módszertan

UX/UI, szolgáltatás- és terméktervezés, termékstratégia

Csapat- és időgazdálkodás

Piacra jutási

stratégia

Stakeholder mapping módszertan

Nemzetközi validáció

Szellemi tulajdon (IP) az SZTNH szakembereivel

Ügyfélszerzés

és értékesítés

Pitch deck és one-pager elkészítése

Pitch

felkészítés

AMIT NYÚJTUNK

 • Nemzetközi jógyakorlatokra épülő, hathetes online inkubációt

 • Tapasztalt képző- és mentorgárdát, egyéni tanácsadást 

 • Bepillantást a magyar startupvilágba 

 • A program végén a legjobb csapatoknak kezdőbefektetés 
  lehetőségét  

AMIT VÁRUNK

 • Egy skálázható, innovatív ötletet  

 • Elkötelezett csapatot 

 • Az EIT Urban Mobility kihívásra megoldást vagy iparágtól független ötletet 

 • Egyetemista és nem egyetemista tehetségeket egyaránt, az ország bármely részéről 

Akiknek a véleménye igazán számít

Szilágyi Szabolcs fotó

SZILÁGYI SZABOLCS

Block Bike Racks

''Sikeres startupot csak sikeres mentorprogram ered- ményezhet. És miről ismerszik meg egy jó mentorprogram? Elsősorban arról, hogy hasonlít az alanyára: már az első pillantásra nagy reményekkel kecseg-tet és gyorsan irigylésre méltó eredmények felmutatására képes. Az UNI BME Startup Program először megrendezett képzése pont ilyen volt. Ha egyetemi hallgatóként van egy jó ötleted, és nem tudod, hogy kihez fordulj vele, segítek: a Startup Campushoz, hiszen idén is várnak ezzel a lehetőséggel.''

Vámosi Flórián

VÁMOSI FLÓRIÁN

Ultimate Waterprobe

''A startup világban, legyen a vállalkozásunk bármilyen fázisban, mindig szükségünk van szakmai tanácsokra és szemlélet-formálásra. A Startup Campus programjai a középiskolától az egyetemi programokon át az akcelerátorig segítik ebben a magyar startup ökoszisztéma legkülönfélébb szereplőit.''

Zámbó Gergő fotó

ZÁMBÓ GERGELY

ReSpray

''A Startup Campus képzései remekül kiegészítették az egyetemen tanult elméleti tudásunkat olyan gyakorlati készségekkel, amik rendkívül hasznosak a projektünk megvaló-sítása során. Emellett sok hozzánk hasonló helyzetben lévő csapattal, mentorokkal és szervezőkkel is megismer-kedhettünk, akiktől rengeteget tudtunk tanulni.''

November

1.

Jelentkezési határidő

November

közepe

Networking esemény

November

2-6.

December

3.

Demo Dayre bekerülő

csapatok bejelentése

November

6.

December

3-10.

Egyéni mentoráció,

pitch training

Nov. 9 -

Dec. 3.

Inkubáció

December

10.

Demo Day: startup verseny 

Kiválasztás: startup verseny

Bekerülő csapatok kiértesítése

EIT Urban Mobility kihívás

Fő támogató partnerünk az EIT Urban Mobility, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) kezdeményezése, akik Magyarországon is keresik azokat az ötleteket és startupokat, akik a jövő településeit formálják, és élhetőbbé teszik a városi tereket.

A programban a modern városi közlekedés legnagyobb kihívásaira keresünk megoldásokat, többek közt a növekvő forgalom kezelésére, a tömegközlekedés javítására, és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére. Várjuk azokat az ötleteket, amelyek előrébb viszik a mobilitás úttörő trendjeit, így például a Mobility-as-a-Service fejlesztéseket, a jármű-megosztást, a gépjármű-automatizálást, az e-mobilitást, a jármű-kommunikáció újításait, vagy bármilyen más okosváros vagy városi mobilitási megoldást kínálnak.

Partnerek

Urban Mobility logo

EIT Urban Mobility: Business Creation Programme

Az EIT Urban Mobility az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) városi közlekedésre irányuló kezdeményezése. A Business Creation programmal céljuk, hogy irányadó szereplővé váljanak a piacon, ha a városi mobilitással kapcsolatos projektek startup és scale-up formá-ban való elindításáról van szó. Ehhez 2026-ig 180 startupot kívánnak támogatni, amelyek együtte-sen 50 millió eurós bevételt generálva a piacon is helyt állnak majd. 

BME logo
120115228_414249563264516_44529883731670

BME és BME Z10

A BME Z10 a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (BME FIEK) közreműkö-désével létrejött startup tér és inkubátor, amely technológia- és tudástranszfer szolgáltatásokat, üzleti és pénzügyi mentorálást és tematikus képzéseket is nyújt. Az ide betelepülő, elsősorban egyetemi startupok az egyetemi innovációs rend-szer, tudásbázis, kapcsolati tőke és a szakértői tudás felhasználásával az ökoszisztémával együtt fejlődnek.

startup campus logo

Startup Campus

A Startup Campus egy nemzetközi innovációs központ és startup inkubátor. Vállalati és állami partnerei számára fejleszt és valósít meg innovációs programokat: oktatási, inkubációs, befektetési, értékesítési és külföldi piacra lépési szolgáltatásokkal segíti az innovatív projekteket ötlet fázistól a nagy növekedési potenciállal rendelkező KKV-kig. Programjait nemzetközi csapat valósítja meg, jelenleg három országban és öt városban. A Startup Campus küldetése, hogy üzleti alapon hozzon létre a társadalom számára hasznos értékeket. 

120160559_620230381975145_24574077318883

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) a szellemi tulajdon védelméért felelős kormányzati főhivatal, amely a szellemi tulajdon hazai és nemzetközi védelmével is foglalkozik. Egy startup indulásánál elengedhetetlen, hogy az innovatív vállalkozók ötletei megfelelő időben váljanak védett szellemi tulajdonná, ezért az UNI Győr Startup Program csapatait is az SZTNH szakértői készítik fel a szellemi tulajdonnal kapcsolatos kérdésekben. 

hiventures logo

Hiventures

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legaktívabb kockázati tőkealapjaként, Európai Uniós és saját forrásból, több mint 271 milliárd forintnyi tőkével támogatja a teljes magyar vállalkozói ökoszisz-témát, finanszírozást biztosítva az ötletfázistól egészen a nagyvállalati beruházásokig. Ebben a folyamatban a Hiventures  szakmai támogatója a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

121578377_3418987774831659_5332049923571

MILLENÁRIS

A Millenáris nem csak egy fontos szabadidős és rendezvényközpont, de a startupvilág felé is elkötelezett. A Ganz Villamossági Művek egykori telepe mára kulturális, tudományos és innovációs térré vált, ahol az elmúlt húsz évben 1500 rendezvényt tartottak. Ipari és innovációs múltjával összhangban a Millenáris kiemelt feladataként kezeli a kezdő és a fiatal vállalkozói közösség támogatását, ehhez szellemi műhelyt és infrastruktúrát biztosít mind online, mind offline események lebonyolításához.

 • Mi az az InnoGEN?
  Az InnoGEN a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közösségépítő platformja, amely a Startup Campus szervezésével közösen lehetőséget teremt a fiatal generációk számára a hazai innovációs élethez való közvetlen kapcsolódáshoz.
 • Mi az a Magyar Innovációs Szövetség?
  A MISZ egy olyan szakmai és munkaadói érdekvédelmi szervezet, amely tevékénységének a központjában az innováció gazdaságélénkítő szerepe áll.
 • Mi az az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny?
  A Magyar Innovációs Szövetség évente megrendezett versenye, amelyre középiskolások jelentkezhetnek innovatív ötletekkel. A legjobb eredményeket elért diákok kutatási ösztöndíjat, továbbtanuláshoz szükséges többletpontokat, szakmai utazásokat (pl. Nobel-díj átadási ünnepség) és nemzetközi versenyekre való eljutást nyerhetnek.
 • Milyen események lesznek nyáron az InnoGEN szervezésében?
  A program június 8-án kezdődik a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményhirdetésével, ezután négy interaktív előadással folytatódik (2 InnoGEN Jamboree és 2 InnoGEN IdeaLAB workshop), végezetül egy ötlet versennyel zárul (InnoGEN IdeaLAB verseny), amelynek a megnyerésével további lehetőségeket kaptok arra, hogy saját vállalkozásba kezdjetek. Az igazi játék ezután kezdődik.
 • Milyen formában lesz megtartva a teljes program?
  Online formában, internetes és social media felületeinken sugározva.
 • Mi az InnoGEN Jamboree?
  A jamboree egy nyitottabb típusú programot jelent, akár baráti összejövetelként is el lehet képzelni. Az online műsorokat sikeres fiatalok és tapasztalt üzletemberek, innovátorok, művészek, kreatív gondolkodók, influenszerek tarkítják majd és olyan izgalmas témákban fogunk elmerülni, mint az innováció, közösségépítés, tehetséggondozó programok fiatalok számára. Megvizsgáljuk az innováció és a startup világ kiemelkedő eseményeit és megmutatjuk, hogy milyen aktuális lehetőségei vannak a középiskolás korosztálynak bekapcsolódni ebbe az izgalmas világba.
 • Miben különbözik az InnoGEN IdeaLAB workshop az InnoGEN Jamboree-tól?
  A workshopon kis csoportban, moderátorok segítségével tudtok dolgozni az ötleteiteken. Gyakorlati példákon keresztül, sok aspektusbók vizsgáljuk és csiszoljuk az ötleteiteket, amíg meg nem állnák a helyüket a valódi piacon. Érdemes bejelentkezni a workshopra, mert valódi segítséget kaphattok a megfelelő vállalkozási ötlet megtalálásához és fejlesztgetéséhez - egy jó ötlettel pedig nagyobb eséllyel futtok neki az IdeaLab Versenynek, aminek jelentkezési határideje június 18., a jelentkezési lapot pedig ezen az oldalon érhetitek el.
 • Mit lehet nyerni az InnoGEN IdeaLAb Versennyel?
  A legtehetségesebb ötletek és a legjobbaknak ítélt csapatok nyereménye egy kivételes lehetőség az öthetes, felnőtt vállalkozóknak szóló online képzésen való részvétel, amelynek végén akár 20 millió forintos befektetési ajánlatot is kaphatnak a legügyesebbek (ehhez természetesen szükséges, hogy a csapatatokból legalább 1 ember minimum 18. életévét betöltött, magyar állampolgár legyen).
 • Kik jelentkezhetnek az InnoGEN IdeaLAb Versenyre?
  A csapatnak legalább 2 főből kell állnia, legalább egy csapattagnak magyar állampolgárnak kell lennie, a 18 éven aluliak számára pedig szülői beleegyezés szükséges. Amennyiben nincs 18. életévét betöltött magyar állampolgár a csapatban, sajnos nincsenek biztosítva a feltételek arra, hogy a képzés elvégzése után a csapat meghívást kapjon a Demo Day-re, és megmérettesse magát a befektetésért.
 • Mire van szükség a jelentkezéshez?
  A jelentkezési lap kitöltésekor egy rövid, maximum 2 perces videót kérünk, amit a Youtube-ra feltöltve tud belinkelni a jelentkező csapat.
 • Mit kell vállalnia a csapatoknak a képzésbe való bekerülés esetén?
  1. A képzésbe bekerült 18. életévüket betöltött részvétvevők vállalják, hogy a képzési idő alatt benyújtják jelentkezésüket a Hiventures Zrt-hez tőkebefektetés iránt. Abban az esetben, ha azok a csapatok, akik a befektetési bizottság előtt prezentálják az ötletüket és pozitív befektetési döntés esetén visszautasítják a 15+5 millió forintos befektetési ajánlatot, a képzés elvégzését követő 12 hónapon belül csak abban az esetben jogosultak más tőkebefektetőhöz fordulni, ha a Hiventures-től írásban rögzített elutasító döntést kapnak. Azokra a csapatokra, akik nem kapnak befektetési ajánlatot, a 12 hónapos kitétel nem vonatkozik. 2. Minden képzési alkalmon legalább egy csapattagnak részt kell vennie.
 • Hogy néz ki a képzés?
  A képzés online formában lesz megtartva a Zoom program segítségével, rövid elmélettel és sok gyakorlattal: workshopok, csapatmunka, egyéni feladatok, aminek a keretében megismerkedhettek a sikeres startup indulásának feltételeivel, és azokkal az alap eszközökkel, melyek a befektetők meggyőzéséhez szükségesek – pl. üzleti modell, pénzügyi terv, versenytárs elemzés stb. A képzés előtt és közben is felkészülési anyagokat, házi feladatokat, teszteket kapnak a hallgatók.
 • Kik segítenek a képzés során?
  Szakmai mentorok, befektetési managerek – minden, ami ahhoz kell, hogy egy innovatív ötletre alapozz vállalkozást és pénzt szerezz, hogy tovább tudj lépni az üzleti sikerek útjára!
 • Minden képzési alkalmon kötelező a részvétel? Mi történik, ha nem tudsz részt venni?"
  A minimum követelmény, hogy legalább egy tag képviselje a projektet minden képzésen. Ha valamelyik csapattag nem tud ott lenni egy, vagy két bizonyos alkalmon, a csapatból egy főnek részt kell vennie.
 • Mekkora befektetést lehet kapni a program legvégén?
  A kiválasztott Résztvevők 20.000.000,- Ft, azaz húszmillió forint összegű befektetésben részesülhetnek, melyből 15.000.000 forintot a Hiventures. és 5.000.000 forintot a Startup Campus Inkubator Zrt. biztosít.
 • Milyen feltételeket kell teljesíteni, hogy befektetést kaphasson a csapatod?"
  A Hiventures innovatív projekteket vár, amelyek jelentős növekedési potenciállal bírnak. A csapatnak kész koncepcióval kell rendelkeznie a termékre vagy szolgáltatásra vonatkozóan.
 • A programban való részvétel garancia-e befektetésre?
  A képzésen való részvétel nem jelent garantált befektetést, azonban előnyt jelent, hiszen a Hiventures végig tudja kísérni a csapatok fejlődését. A befektetési döntési folyamaton ugyanúgy végig kell mennie minden csapatnak, a képzésen való részvétellel azonban ez a folyamat sokkal gyorsabb lehet, mint más jelentkezéseknél.
 • Szükséges-e céget alapítani a program során?
  Nem, pozitív befektetési döntés esetén lehetőség van a Hiventures-el együtt történő cégalapításra, amelyre a képzési program elvégzése után is sor kerülhet.
 • Mekkora tőkével kell rendelkezni a cégalapításhoz?
  Az alapítók részéről elvárt önerő mértéke min. 300.000 Ft. Kft alapításához szükséges törzstőke fennmaradó része a befektetésből is befizetésre kerülhet. Ettől még ugyanúgy 14% részesedés illeti meg a befektetőket.
 • Mivel foglalkozik a Hiventures?
  Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb Kockázati Tőkealap-kezelője, a Hiventures 102,5 milliárd forint tőkéjével, rugalmas befektetési feltételeivel emelkedik ki a tőkealap-kezelők közül. A Hiventures fő küldetése a hazai innovációs ökoszisztéma fejlesztése, és ambíciói között számos, innovatív vállalkozókat segítő tevékenység található. Mindennapi működésünk során a vállalkozói kultúra erősítése, a vállalkozásalapítás-ösztönzés és ezáltal a munkahelyteremtés, a startup közösség edukálása és a fiatalok vállalkozói karrierútjának támogatása kulcsfontosságú szerepet kapnak.
 • Milyen jellegű tanácsadást biztosít a Hiventures és a Startup Campus a csapatoknak?
  Ismertetik a befektetési folyamatot és elvárásokat, biztosítják az üzleti tervezéshez szükséges sablonokat, valamint a tervezés során visszajelzésekkel látják el a csapatokat.

Kapcsolat

 • Facebook
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Instagram
 • Twitter

Ezt a projektet az EIT Urban Mobility, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) kezdeményezése finanszírozza. Az EIT Urban Mobility a mobilitással kapcsolatos pozitív változások felgyorsításán dolgozik annak érdekében, hogy a városi tereket élhetőbbé tegye. További információ: eiturbanmobility.eu. 

bottom of page