top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Az orvosok oktatását megreformáló magyar startup fejlesztését már világszerte használják

A diaganosztikus oktatást megreformáló InSimu csapata £250,000 értékű befektetést vont be a londoni Founders Factorytől. Az együttműködés célja, hogy a hazai egyetemek mellett az Egyesült Királyságban is bevezessük az orvosképzésbe a diagnosztikai készségek objektív mérését és folyamatos fejlesztését lehetővé tevő oktatási platform alkalmazását.


Az InSimu Patientről már korábban is írtunk, hiszen tevékenységük egyedülálló és előremutató. A csapat egy olyan, kifejezetten professzionális célra kifejlesztett beteg-szimulációs programon dolgozik, melynek segítségével az orvosok és orvostanhallgatók önállóan, kockázatok nélkül gyakorolhatják az diagnosztikus munkát. Az okostelefonokon, tableteken appban a beteggel kapcsolatos diagnosztikus munka a lehető legrealisztikusabban kerül kialakításra, fókuszában a komplex gondolkozásra serkentés és a klinikai tapasztalatszerzés felgyorsítása áll, végtelen betegszámmal. A szuper magyar startup most megállapodást kötött a londoni székhelyű Founders Factory befektetővel. Az orvosképzést fejlesztő startup ezzel egy 6 hónapos londoni accelerator programba kerül be, melynek keretében £250,000 befetektésben részesülnek, és a Founders Factory szakmai mentor csapatával közösen dolgoznak az orvosi oktatási együttműködések kialakításán. Az InSimu célja, hogy szimulált betegek segítségével kiterjessze az orvostanhallgatók és orvosok tapasztalatserzési lehetőségét egy biztonságos virtuális környezetben, valamint a termék egyetemi verziójával, az InSimu University-vel gyakorlatiasabbá, mérhetővé és hatékonyabbá tegye a klinikai képzést az oktatási intézmények számára. Az InSimu University egyetemi igényekre szabott funkciókkal segíti az oktatók és hallgatók közös munkáját, mint a virtuális betegekből álló diagnosztikai kurzus, vizsga platform, vagy a hallgatók diagnosztikai teljesítményének automatikus elemzése. A Founders Factory olyan nagyvállalati partnerekkel dolgozik együtt, mint a Holtzbrinck Publishing Group, L’Oreal, the Guardian, és egyik kiemelt fókuszterülete az oktatástechnológia. Az együttműködési megállapodás az InSimu jelenlegi inkubációs partnere, a Startup Campus nemzetközi piacra lépési programjának is köszönhetően jött létre. “A Founders Factory edtech szakértői csapatával folytatni fogjuk, amit a Startup Campus London nemzetközi piacra lépési programmal elkezdtünk.

Az InSimu Patient alkalmazást a hallgatók már világszerte napi szinten használják egyéni tanulás céljából.

Az együttműködés célja, hogy a hazai egyetemek mellett az Egyesült Királyságban is bevezessük az orvosképzésbe a diagnosztikai készségek objektív mérését és folyamatos fejlesztését lehetővé tevő oktatási platformunkat.” – mondta el Dr. Tóth Gábor, az InSimu társalapítója és ügyvezetője.A piaci fókusz egyelőre az Egyesült Királyságon van, a partnerek azonban világszinten érdeklődnek az alkalmazás iránt. Az InSimu diagnosztikai kurzusai Magyaroszság után elindultak olyan országokban is, mint Ecuador, Bolívia és Nepál.

Az elmúlt hónapokban az InSimu Magyarországon elsők között akkreditált diagnosztikai kurzust az USA kötelező orvos-továbbképzési rendszerében, így az amerikai orvosok immár magyar fejlesztésű kurzuson képezhetik magukat tovább kreditpontokat szervezve.

Az élethosszig tartó tanulást biztosító orvostovábbképzés mellett, az InSimu hisz abban, hogy az orvosi szakma szépségét nem lehet elég korán felfedezni, megismerni, ezért alakította ki együttműködését az egyesült államokbeli Exploval, amely nyári szakmai kurzusokat szervez középiskolás diákoknak segítve őket a pályaorientációban, tehetségük és képességeik megismerésében. Az idei nyári orvosi kurzusok programját képezte az InSimu Patient alkalmazással való gyakorlás is.

Comments


bottom of page