top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Baku–Budapest nemzetközi piacra lépési együttműködés indul innovatív vállalkozások támogatására

Együttműködési megállapodást írt alá dr. Szabó Kristóf, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója, Kovács Zsolt, a Startup Campus magyar inkubátor ügyvezető igazgatója, Tural Karimli, az Azerbajdzsáni Innovációs Ügynökség igazgatótanács elnöke, és Ibrahim Ismayilov a Turan Trade azeri üzletfejlesztési cég vezérigazgatója.

A pandémia időszaka alatt előkészített közös kezdeményezésének célja, hogy Bakun keresztül a keleti türk régióval alakuljon ki egy innovatív vállalkozói együttműködés, amellyel a magyar technológiai innovációk nemzetközi piacra lépését épp úgy támogatni tudják, mint az azerbajdzsáni fejlesztések bevezetését Budapesten keresztül Európába.


A felek az előzetes üzleti igényeket felmérve, a megállapodásban elkötelezték magukat, hogy kidolgozzák a Discover Azerbaijan és Discover Europe bilaterális akcelerátor programokat, amelyek elsősorban az energetikai és okosváros megoldásoknak adnak lehetőséget arra, hogy megismerkedjenek a partnerország piacával, nagyvállalataival, illetve a helyi forrásbevonás lehetőségeivel is.


bottom of page