top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Hardver startupok nyertek 20 milliós befektetést

Mesterséges intelligenciát használó vízmérő eszköz és egy univerzális spektrométer is 20 milliós befektetést nyert az UNI Győr Startup Program powered by Hiventures és Quantum Leap csütörtöki Demo Dayén, ahol három hardver startup mutatkozott be.

Az Ultimate Waterprobe csapata mesterséges intelligenciával működő vízmérő berendezést fejleszt

Csütörtökön tartották a Startup Campus, a győri Széchenyi István Egyetem, a Quantum Leap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures közös egyetemi inkubációjának záróeseményét. Az idén második alkalommal indított, online megvalósult vállalkozásfejlesztési programon összesen tíz csapat vett részt, akiknek lehetőségük nyílt tapasztalt mentorok és képzők segítségével fejleszteni startup ötleteiket. Közülük a három legígéretesebb csapat kapott meghívást a Demo Dayre, ahol a Hiventures és a Quantum Leap befektetői előtt prezentálták ötleteiket a 20 millió forintos kezdőbefektetés reményében.


A két győri és egy kaposvári illetőségű csapat mindegyike hardver fejlesztéssel készült. A Myspectra képviseletében Szotter László egy okoseszközök számára tervezett, univerzális spektrométert mutatottbe, Venesz Béla és Hajnaczky Gábor, azaz a MediCam a krónikus sebek hatékony dokumentálásához fejleszt orvosi kamerát, Vámosi Flórián, Vámosi Miksa, Yake Andrew és Schmall Rafael, az Ultimate Waterprobe csapata pedig mesterséges intelligenciával akadályozná meg a halastavakban bekövetkező halpusztulást. Az esemény végén két csapat, a MySpectra és az Ultimate Waterprobe kapott egyenként húsz millió forintos befektetési ajánlatot. A Demo Dayre online bekapcsolódó nézők szavazatai alapján az Ultimate Waterprobe nyerte el a Millenáris Park által felajánlott közönségdíjat is, ingyenes budapesti tárgyalóhasználat formájában.

A Myspectra univerzális spektrométeréhez szerzett 20 millió forintos befektetést

“Egyre nagyobb az érdeklődés az egyetemi program iránt, minden alkalommal újabb és újabb győri központú kutatásokat, projekteket ismernek meg a befektetők, ez a tudásbázis szinte kifogyhatatlan. Kezdeményezésünk újszerűségét a fejlesztési projektek piacosítása adja, ma már egy jó kutatásból startup vállalkozás is születhet, a kutatók nem állnak meg a szakirodalmi publikációknál, dolgoznak tovább, üzletet építenek” – mondta el Khader Attila, a Quantum Leap ügyvezetője. “Érdekesség, hogy egyre több a hardver-jellegű fejlesztés, korábban mindig a szoftverek, applikációk domináltak” – tette hozzá.

bottom of page