top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Piacra lépés Közép-Ázsiában: Sikeresen zárult a Discover Uzbekistan program


Sikeresen zárult a Startup Campus Discover Uzbekistan programja, amelynek célja az európai kis- és középvállalkozások közép-ázsiai piacra való belépésének támogatása volt. A kezdeményezés, melyet a taskenti Binary Orient Soft Solution LLC-vel közösen hoztunk létre, arra irányult, hogy segítséget nyújtson azoknak a vállalkozásoknak, amelyek rendelkeznek a szükséges technológiával és kapacitással, de hiányoznak a helyi piaci ismeretek.



A program főbb megvalósításai között szerepelt az államközi partnerségek kialakítása, szakmai kapcsolatok erősítése és a résztvevők számára szervezett workshopok. Ezek a találkozók Budapesten és Taskentben zajlottak, elősegítve a különböző kulturális hátterekkel rendelkező szakemberek közötti kommunikációt és együttműködést. A kezdeményezés keretében létrejött egy online platform is, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy bemutatkozzanak és közvetlen kapcsolatot alakítsanak ki potenciális üzleti partnerekkel. Ez a platform különösen hasznos volt a helyi piaci körülmények megértésében és az üzleti lehetőségek feltárásában.


A program zárófázisában a résztvevő vállalkozások lehetőséget kaptak a régió egyik jelentős metallurgiai, bányászati és logisztikai kiállításán való részvételre, valamint termékeik és szolgáltatásaik bemutatására. Ez a lépés kulcsfontosságú volt a közép-ázsiai piaci bevezetés szempontjából. A Discover Uzbekistan kezdeményezés egy fontos lépés volt a Startup Campus nemzetközi tevékenységében, elősegítve a közép-ázsiai piacok megértését és azokhoz való hozzáférést.

bottom of page