top of page
  • Szerző képeStartup Campus

15 millió forint egy ötletért – ősszel indulnak a Startup Campus egyetemi programjai

Frissítve: 2019. júl. 31.

Októbertől három helyszínen indul az egyetemen születő innovációkat támogató Startup Campus University program. A képzéseken résztvevők, a program végén 15 millió forintos befektetést kaphatnak a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől.

Ősszel indulnak a Startup Campus egyetemi programjai; a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a győri Széchenyi István Egyetemen, valamint a Magyar Divat & Design Ügynökség közreműködésével Budapesten divat és design fókusszal.



„Nagyvállalati, egyetemi, befektetői és szakmai partenreinkkel együttműködésben, egy olyan támogató környezetet tudtunk kialakítnai, ahol minden jó ötlet, innováció lehetőséget kap a megvalósításra. Ha egy fennálló környezeti, társadalmi, egészségügyi kihívást meg akarunk oldani, ahhoz innovációra van szükség, aminek piaci megvalósításának eszköze a startup vállalkozás. Ezt az üzentetet szeretnénk közvetíteni a fiataloknak és velük közösen a jövőbe fektetni.” – mondta el Kovács Zsolt, a Startup Campus vezetője.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) az elmúlt két képzés alkalmával 6 egyetemi csapat kapott befektetési ajánlatot. Az októberben induló, harmadik szemeszterre nem csak a BME, de bármely budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói jelentkezhetnek.


Nem csak Budapesten, de vidéken is lehetőséget kapnak a fiatal innovátorok; Győrben, a Széchenyi István Egyetem (SZE) hallgatói 5 alkalmon keresztül sajátíthatják el a vállalkozás indításhoz szükséges elméleti és üzleti alapokat az egyetem Menedzsment Campus-án.



A program szervezői az innováció, technológia és fenntarthatóság jegyében hívták életre a design és divat fókuszú képzést, Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA) együttműködésében. A képzés egyik fő célja, hogy a kreatív iparban tanuló fiatalok is lehetőséget kapjanak innovatív ötletük üzleti támogatásában.


A képzések zárásaként a legjobb csapatok a Hiventures befektetési ülésén prezentálhatják projektjüket, ahol azonnali döntés születik a 15 millió forintos befektetési ajánlatról.


A szervezők a 3 programba innovatív ötlettel, prototípussal rendelkező fiatalok jelentkezését várják. Mindegyik program feltétele, hogy a jelentkező csapatban legalább egy aktív státuszú hallgatónak lennie kell.


További információ & jelentkezés a programokra:

bottom of page