top of page
  • Szerző képeStartup Campus

A lehetőség a kezedben van! – Három ok, hogy már az egyetemi éveid alatt elindítsd startup-od

Frissítve: 2019. aug. 5.


Egyetemistaként azon töröd a fejed, hogy belevágj egy saját vállalkozásba, esetleg van egy egyedi ötleted is, amelyben nagy növekedési potenciál rejlik? Úgy érzed, vállalkozóként tudnál igazán kiteljesedni? Ha munkálkodik benned a vágy, hogy elindítsd saját startup-odat, viszont félsz a vállalkozói lét ismeretlen útvesztőitől, akkor olvass tovább és engedd, hogy három okkal meggyőzzünk arról, hogy igenis érdemes már az egyetemi évek alatt megtenni azt a bizonyos első lépést afelé, hogy fiatalon vállalkozóvá válj.



1. Pótolhatatlan kapcsolati tőke

Egy innovatív ötleten alapuló startup sikerességéhez elengedhetetlen egy jó csapat, és honnan máshonnan szerezhetnél alkalmasabb csapattagokat, mint az egyetemről/főiskoláról? Az egyetemi közegben olyan emberekkel alakíthatsz ki munkakapcsolatot, akiknek már ismered az erősségeiket, így azonnal tudod, hogy milyen feladatokat bízhatsz rájuk a vállalkozásodban. Ezáltal pedig rengeteg időt spórolhatsz meg, hiszen sokkal kevesebbet kell azzal foglalkoznod, hogy megtaláld azokat, akikkel igazán együtt tudsz működni. Továbbá egy, az egyetemi évek alatt indított startup által akár külföldről érkező diákokkal is összehozhat a sors, így átélheted, hogy milyen más kultúrákból származó emberekkel együtt dolgozni, nyitottabbá és elfogadóbbá válhatsz. A startupok egyik sikere abban is rejlik, hogy rövid idő alatt akár a nemzetközi piacot is meghódíthatják. Ehhez pedig hasznosak lehetnek az egyetemed más, külföldi felsőoktatási intézménnyel ápolt kapcsolatai is.


2. Kevesebb kockázat, több lehetőség az újrakezdésre

Egyetemista startupper-ként sokkal több lehetőséged van az újratervezésre és újrakezdésre, ha esetleg elsőre nem úgy alakul a vállalkozásod, ahogyan tervezted. Könnyebben kereshetsz új lehetőségeket, válthatsz irányt, hiszen ebben az időszakban még nem feltétlen a te vagy más emberek megélhetése forog kockán, ha vállalkozásod nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.


3. Versenyképes előnyök hosszútávon

A startup-léttel együtt járó kihívások által olyan tapasztalatokra is szert tehetsz, amelyek az egyetem befejezését követően is versenyképes előnyökkel ruháznak fel, akár alkalmazottként, akár vállalkozóként folytatod a karriered. Például hatékonyabbá és rugalmasabbá válhatsz a váratlanul felmerülő problémák kezelésében, fiatalon elsajátíthatsz alapvető vezetői készségeket, megtanulhatsz csapatban gondolkozni és dolgozni.



Startup vállalkozásodhoz szükséges, az egyetemi közeg nyújtotta pozitívumokon túl, az üzleti szemlélet és tudás egyik legfőbb kulcs a siker útján.


Ebben segít a Startup Campus! Kifejezetten egyetemistáknak szóló képzéseink alatt olyan alapvető üzleti tudást kaptok és olyan személyes készségeket fejleszthettek, amelyek egy startup sikeres elindításához elengedhetetlenek.


Ha úgy érzed, hogy a fent említett okok meggyőztek arról, hogy egyetemi hallgatóként, egy innovatív ötlet birtokában ténylegesen elindítsd álmaid vállalkozását, akkor ne szalaszd el az esélyt, hogy minimum két fős csapatoddal bekerüljetek ősszel induló képzési programjainak egyikébe, amelyek végén akár 15 millió forintos befektetési alapot is kaphattok!


Az öthetes program során szakmai mentorok által vezetett képzéseken vehettek részt, és megismerkedhettek egy vállalkozás elindításához szükséges legfontosabb elméleti alapokkal, eszközökkel, fogalmakkal. Továbbá a gyakorlati feladatok során megtapasztalhatjátok, hogy hogyan lehet hatékonyan csapatban dolgozni, a képzés zárásaként pedig a legjobb csapatok befektetési ülésen prezentálhatják ötleteiket!


Milyen egyetemi programokra jelentkezhettek csapatoddal?


A Startup Campus BME powered by Hiventures programja immár harmadik alkalommal várja a jelentkezőket bármelyik felsőoktatási intézményből.


Emellett a győri Széchényi István Egyetem hallgatójaként a Startup Campus x SZE powered by Hiventures program keretében induló Starter by Innoenergy programjára is tudtok jelentkezni.


Ha pedig a divathoz, illetve designhoz köthetően van valamilyen egyedi ötleted, akkor jelentkezésedet a Startup Campus x HFDA powered by Hiventures programjára várjuk, amely a Magyar Divat & Design Ügynökséggel együttműködve idén októberben indul először.


A programokról és a jelentkezés feltételeiről bővebb tájékoztatást kaphatsz a Startup Campus University oldalán.


Startup Campus x BME 2019 tavaszi képzése

bottom of page