top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Azerbajdzsáni innovációkat hoz Európába az induló akcelerációs program

Validációs program indul az azeri startup ökoszisztéma fellendítéséért az Innovation Agency Azerbaijan, a Turan Trade szervezésében. A Discover Europe - Azerbaijan célja, hogy minél több azeri innovációnak adja meg a lehetőséget az európai piacra lépésre. A Discover Europe programok megvalósítója, az azeri program szakmai partnere, a budapesti, berlini és londoni innovációs központokkal rendelkező Startup Campus.

10 hetes akcelerációs program veszi kezdetét idén ősszel az Innovation Agency Azerbaijan, a Turan Trade és a Startup Campus közreműködésével. A Discover Europe - Azerbaijan segít a résztvevőknek kapcsolatokat építeni a piacok kulcsszereplőivel, összehozza őket iparági mentorokkal, befektetőkkel és vállalkozásokkal, valamint láthatóságot biztosít számukra.


A Discover Europe programsorozat segítségével Magyarország, Németország és az Egyesült Királyság innovációs ökoszisztémáit ismerhetik meg a résztvevők, valamint üzleti validációt szerezhetnek az európai piacon. A cél, a világ közel jövőben vezető innovációinak európai piacra lépésének ösztönzése Budapesten keresztül.


Az induló azeri együttműködés részleteit ismertették a szervezők a Discover Europe - Azerbaijan: Info Day eseményen, amelyet a Innovation Agency Azerbaijan szervezett. A rendezvényen az azeri akcelerátorok, kockázatitőke-befektetők, startupok, KKV-k, egyetemek és egyéb szervezetek vettek részt azért, hogy megismerjék a program részleteit. A nyitóbeszédet a bp, a világ egyik legnagyobb olaj- és gázvállalatának kommunikációs alelnöke adta elő Bakhtiyar Aslanbayli személyében. A nagyvállalat szponzorként állt a program mellé, hiszen kiemelten fontosnak tartja a startup ökoszisztéma fejlesztését a tudás és innovációs gondolkodásmód folyamatos fejlesztésével. Az eseményen egyaránt felszólaltak a program partnerei részéről Tural Kerimli, az Innovation Agency Azerbaijan elnöke és Dr. Szabó Kristóf, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség ügyvezetője. Beszélt a kezdeményezésről továbbá a szervezők oldaláról Ibrahim Ismayilov, a Turan Trade alapítója és igazgatója, valamint Exton-Pongrácz Olívia, a Startup Campus London programmenedzsere is.


A Discover Europe – Azerbaijan program két szakmai részből áll. A most szeptemberben induló „Module A” fiatal vállalkozók számára készült azért, hogy megtanítsa számukra, hogyan vigyenek egy kész vállalkozást nemzetközi piacra. A 10 hetes program támogatja a résztvevőket, hogyan találják meg a számukra megfelelő európai piacot és miként gondolkozzanak globálisan, továbbá segít a résztvevőknek egy eredményes külpiacra lépési stratégia kialakításában. A legjobb cégek több napos üzleti úton vehetnek majd részt Budapesten. A Module B egyetemi tanulók részére jött létre, amely során a hallgatók megtanulhatják egy innovatív vállalkozás létrehozásának szakaszait egészen a kezdetektől. Ez a program 2022 elején fog indulni.


A program részleteiről további információt a partnerek startupok és innovatív kkv-k az alábbi linken kaphatnak: https://www.discovereurope.az/

bottom of page