top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Azeri egyetemisták Magyarországon tanulhatják meg a startup vállalkozás alapjait

Azerbajdzsáni egyetemisták Magyarországon tanulhatják meg a startup vállalkozás alapjait a Startup Campus, az Innovation Agency Azerbaijan és a Turan Trade közös kezdeményezésében. A Discover Europe Program során az üzleti ötlettel már rendelkező fiatalok alapvető üzleti tudást és globális szemléletet kapnak egy 12 hetes workshop sorozat keretében. A program szakmai partnere a Széchenyi István Egyetem és a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), továbbá támogatója a bp in Azerbaijan.

2022-ben is elindul a Discover Europe – Azerbaijan program, melynek során a résztvevők megtanulhatják többek között, hogy milyen fázisai vannak a startup életútnak, hogy hogyan validálhatják üzleti ötletüket, hogyan építsenek nemzetközi piacra lépési stratégiát, emellett kapcsolati hálójukat is bővíthetik a programban résztvevő mentorok, szakértők, befektetők és startupok által. A 12 alkalomból álló, 8 hetes online képzést Demo Day, majd pedig személyes tanulmányút zárja Magyarországon.


A program célja, hogy az Azerbajdzsánból vagy a világ bármely országából érkező azeri egyetemisták elsőkézből tanulják meg a startup alapítás és az európai piacra lépés játékszabályait. Fontos számunkra, hogy egy dinamikusan fejlődő ökoszisztémát segíthetünk azzal, hogy nem csak a budapesti, de kinti irodáinkon keresztül a londoni és berlini startup életbe is betekintést nyújtunk és válogatott szakembereken keresztül segítünk elültetni egy-egy üzleti ötlet magvait. A program további érdekessége, hogy az azeri projektcsapatokhoz a képzés keretében magyar hallgatók is tudnak csatlakozni, így létrehozva már az első lépésektől egy nemzetközi csapatra épülő startupot” – mondta el Kovács Zsolt, a Startup Campus ügyvezetője.

A márciusban induló, kifejezetten diákokat célzó képzés a szervezők tavaly ősszel, már működő startupokra fókuszáló programjának folytatása, egyben a Startup Campus Discover Europe nevű kezdeményezésének egy újabb fejezete. A nemzetközi üzleti életben is kifejezetten aktív Startup Campus, ebben a félévben az azeri innovatív projektek mellett a tervek szerint indiai, brazil és üzbég vállalkozásokat is támogatni fog hasonló kétoldalú programokkal, szolgáltatásokkal.


További részletek: https://www.discovereurope.az/

Comments


bottom of page