top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Brazil startupoknak nyílik lehetőség az európai piac megismerésére Magyarországon keresztül

Nemzetközi piacra lépésre felkészítő program indul Discover Hungary néven innovatív brazil vállalkozások számára. A Brazil Nagykövetség és az Innovation Diplomacy Program támogatásával, valamint a Startup Campus és a uGlobally szervezésében induló üzletfejlesztési képzést március 30-án egy online esemény keretében mutatták be. A program célja, hogy hidakat építsen a brazil és magyar piac között, elősegítve a hazai vállalkozói ökoszisztéma felfedezhetőségét a dél-amerikai országban, valamint Magyarország ismertségét a brazil vállalkozások körében, mint első belépési pont az európai piacra.

A Discover Hungary a nemzetközivé válás folyamatába nyújt betekintést a magyar piaci igényeken és gyakorlatokon keresztül. Az interaktív program amellett, hogy a jelentkezőket felkészíti a külföldi piacra lépésre, megismerteti őket különböző módszertanokkal a nemzetközi terjeszkedési stratégia felállításához. A 2 hetes bootcamp program keretei között kulcsfontosságú magyar és európai szervezetek segítik a brazil cégek beilleszkedését a helyi ökoszisztémába.

A 4 intenzív, félnapos workshopból álló képzés a terjeszkedni készülő brazil startupokat többek között támogatja a számukra legmegfelelőbb piac megtalálásában Európán belül, piacra lépési stratégia felállításában, a termékpiaci illeszkedés tesztelésében, nemzetközi skálázhatóságban, illetve helyi ökoszisztéma szereplőkkel való kapcsolatkötésben.


Izgalmas kihívás számunkra, hogy Dél-Amerika legnagyobb országának innovatív vállalkozásait Magyarországon keresztül ismertethetjük meg az európai piaccal. Az ehhez hasonló bilaterális programjaink nagyban ösztönzik a hazai ökoszisztéma felfedezhetőségét és bekapcsolódásunkat a globális innovációs körforgásba. Aktívan szeretnénk hozzájárulni, hogy a nagyvállalatok mellett innovatív, gyors növekedésű külföldi vállalkozások is hazánkat válasszák”,

- mondta Kovács Zsolt a Startup Campus vezetője.

2022-ben a magyar-brazil diplomáciai kapcsolat a 95. évfordulóját ünnepli, amely időszakban a két ország szilárd és széles körű kapcsolat kiépítésére törekedett. Magyarország és Brazília a jövőbe való befektetésként egyaránt fontosnak tartják az együttműködést az innováció és a fiatalok képzése területén. Brazíliában jelenleg körülbelül 12,000 aktív startup működik, illetve 9 aktív “unicorn” stádiumú startup vállalkozással rendelkezik, amelyek aktívan hozzájárulnak a vállalkozók következő generációjának érvényesüléséhez a térségben.

Részletesebben a Discover Hungary-ról az alábbi oldalon lehet tájékozódni: https://www.startupcampusglobal.com/discoverhungarybrasil

bottom of page