top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Budapesti tanulmányút koronázta meg a Discover Europe – Azerbajdzsán program második szakaszát

Azerbajdzsáni diákok kiemelkedő lehetőséget kaptak arra, hogy megtanulják, hogyan jussanak el startup vállalkozásukkal ötlet fázisból a megvalósításig. A program a Turan Trade, Startup Campus, InnoHub Europe és az Azerbaijan Innovációs és Digitális Ügynökség együttműködésében szervezett Discover Europe program második részében valósult meg. A résztvevők 12 workshop során megtanulták, hogyan alakítsák üzleti ötletüket olyan startuppá, amely potenciálisan nemzetközi sikertörténetté válhat. A program zárásaként a szervezők egy budapesti tanulmányutat szerveztek, amelyet 2022. május 23-tól 25-ig tartottak meg.

A B modul, a program második szakasza diákokra összpontosított; mely egyben a Discover Europe vállalkozásfejlesztési és oktatási program folytatása volt, melynek első felvonása 2021 szeptembere és decembere között valósult meg, már meglévő vállalkozással rendelkező fiatalokra összpontosítva. A 8 hetes program során a hallgatók alapvető üzleti ismeretekre tehettek szert, valamint értékes kapcsolatokat szereztek az európai startup ökoszisztémában. Megtanulták a startupok életciklusainak fázisait, üzleti ötletük formába öntését, nemzetközi piacra lépési stratégia felépítését, valamint az európai ökoszisztémában elismert mentorokkal, szakértőkkel, befektetőkkel és startupokkal találkozhattak.


A budapesti túra során a résztvevő csapatok panelbeszélgetésen vettek részt az Azerbajdzsáni Házban, illetve ellátogattak a Tungsram bemutatótermébe. Ezenfelül Győrbe is elutaztak, ahol a győri Széchenyi István Egyetemen mutathatták be megoldásaikat.


A Discover Europe – Azerbaijan befektetési ülésén 16 tehetséges egyetemi hallgató mutatta be induló vállalkozását. A nyertes csapatok a Teammers, a Kekalove Adaptive, a Kekamaps és az Ecotree voltak, amely csapatok fontos és globálisan releváns problémákat igyekeznek megoldani.

„Öröm látni, hogy ezek a tehetséges diákok hozzájárulnak az azerbajdzsáni innovációs ökoszisztéma széles körű fejlesztéséhez, és aktív szerepet vállalnak ötleteikkel az európai piacon. Hiszünk abban, hogy ezen az átfogó oktatási modulon keresztül képesek leszünk az ökoszisztéma-fejlesztését egy magasabb szintre emelni, és partnerintézményeink támogatásával az ötleteket vállalkozásokká alakítani.

– mondta Ibrahim Ismayilov, a Turan Trade LLC alapítója.


A program hosszútávú célja az volt, hogy kapcsolatot építsen ki az azerbajdzsáni és európai ökoszisztémák között, ezzel is ösztönözve a legjobb induló vállalkozásokat a nemzetközi piacralépésre.


További részletek a programról: https://www.discovereurope.az/


A program kiemelt partnere a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, illetve a projekt megvalósulását az azerbajdzsáni bp támogatta.

bottom of page