top of page
Szerző képeStartup Campus

Egyetemi innovációk is bemutatkoztak a Startup Campus V4 Global Tour bécsi állomásán

2018. május 24-25. között, a Pioneers fesztivál keretében került megrendezésre a Startup Campus V4 Global Tour negyedik állomása, mely egyben a Startup Campus University döntő eseménye is volt. Isztambul, Berlin és az USA keleti partja után az osztrák fővárosba érkezett a V4-es régió startup vállalkozásait támogató Startup Campus V4 Global Tour. A két napos rendezvényt a Bécsi Magyar Nagykövetségen szervezett üzleti reggeli nyitotta meg. A reggelin a cseh Angee , a lengyel Agribot, a magyar Greenfox Academy és az osztrák-magyar vegyes csapat az Intellyo, a V4-es tét attasék, valamint osztrák befektető partnerek vettek részt.

„A Startup Campus nemzetközi programjaival egy trambulint szeretnének biztositani a régió tehetséges egyetemistáinak és startupjainak. Elősegítjük a csapatok globális felfedezhetőségét és szolgáltatásainkkal ösztönözzük a nemzetközi validációjukat, piacra lepésüket. Megtisztelő volt szakmai partnerünk a Pioneers fesztiválján részt venni, valamint lehetőséget adni az egyetemistáknak és régiós csapatoknak.” – mondta el Kovács Zsolt, a programot kezdeményező Enterprise Hungary ügyvezetője.

A negyedik állomás egyben helyt adott a Startup Campus University program döntőjének, melyen a a legjobb 8 közép-kelet europai hallgatio csapat, szakmai zsűri előtt mutatkozott be a Pioneers Fesztivalon. A győztes projekt, a román XVision lett. A fejlesztés lényege a betegségek automatikus észlelése az emberi szervezetben, orvosi röntgenfelvételek elemzése révén. A korábbi két napos budapesti felkészítést követően a 8 döntőbe került csapat inkubációban vehet részt, az arra érett csapatokkal pedig megkezdődik a forrás szervezés, illetve tőkebevonás is.

A Startup Campus V4 Global Tour ötödik állomása London, ahol a szlovák, magyar, cseh és lengyel startup vállalkozások fintech és energetika témában mutatkozhatnak be a London Tech Week keretében, illetve a szervezők különböző business találkozókat & networking eseményeket biztosítanak számukra.

Comments


bottom of page