top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Forradalmasítsd a divat vagy a design világát és indítsd el saját startup-odat!

Frissítve: 2019. aug. 26.

Jóganadrág, ami rezgésekkel segít a tökéletes póz megtartásában. Sportcipő, ami az óceánokból származó műanyaghulladékokból készült. Táska, aminek megváltoztatható a színe és a mintái. Zokni beépített szenzorokkal, ami adatokat küld a telefonodra, így tökéletesítve a futási technikádat. Olyan innovatív ötleteken alapuló kezdeményezések ezek, amelyek a technológiai újításokat segítségül hívva fejlődésben tartják a divatipart.


Manapság az okostelefonokon, okostévéken, okosórákon kívül egyre nagyobb teret hódítanak az okosmegoldások a divat és a design világában is. Az olyan technológiai újítások alkalmazásával, mint a mesterséges intelligencia, a kiterjesztett valóság vagy épp a 3D-s nyomtatás ma már találkozhatunk, a fent említett megoldásokon túl, például olyan könnyen hozzáférhető applikációkkal is, amelyek a személyes jellemzőinket – testalkatunkat, de akár aktuális pénzügyi helyzetünket is – maximálisan figyelembe véve ajánlanak számunkra ruhadarabokat a hétköznapokra. A divathoz köthető előremutató megoldások másik iránya pedig sok esetben a fast fashion okozta természeti károk visszaszorítására törekszik, ezáltal elősegítve a fenntarthatóbb trendek kialakulását.Ezek a forradalminak tekinthető fejlesztések hozzájárulhatnak hatékonyságunk növeléséhez, kényelmesebbé tehetik a mindennapjainkat. Ilyen például a Reon Pocket, egy apró, hordozható személyi légkondicionáló, amit egy hozzátartozó trikó nyakrészére kell illeszteni, a számunkra ideális hőmérsékletet pedig a hozzátartozó applikációval a telefonunkon keresztül állíthatjuk be. Így a legtöbb viselet alatt láthatatlan marad, ezzel segítve a felfrissülést, akár a legzsúfoltabb helyeken is.


A design területéről említésre méltó példa a Current Table, egy napelemekkel felszerelt asztal, amely a rávetülő fényt felhasználva állít elő áramot, amivel azután akár a különböző irodai eszközeinket is tölthetjük. Ehhez szintén tartozik egy applikáció, amivel többek között azt ellenőrizhetjük, hogy milyen energiaszinten áll az asztalunk.Láthatjuk tehát, hogy mind a divat, mind a design területén számos innovatív ötlettel rendelkező szakember tevékenykedik. Talán te is épp egy vagy közülük, csak nem tudod, pontosan hogyan valósítsd meg elképzeléseidet? Esetleg még nincs egy biztos csapat körülötted, akik segíthetnek egy, az ötleteden alapuló startup elindításában?


Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, akkor van egy szuper hírünk, hiszen ez év őszétől elindul vadonatúj képzésünk a Startup Campus x HFDA powered by Hiventures. A Magyar Divat és Design Ügynökséggel együtt indított programunk olyan divat vagy design területén tevékenykedő szakembereknek, illetve egyetemi hallgatóknak szól, akik elhivatottak a szakmájukban és szívesen elindítanák saját innovatív márkájukat.


Nem baj, ha nincs biztos üzleti tudásod, a képzés egyik célja épp az, hogy a szakmai mentorok segítségével olyan ismeretek birtokába juss, amelyek remek alapot nyújtanak saját startup-od elindításához. Az ötalkalmas képzés során nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy az elméleti alapok mellett az üzleti életben szükséges személyes készségeket is fejlesszük. A képzés végén pedig a csapatoknak alkalma nyílik a Hiventures befektetési ülésen is prezentálni ötleteiket, ahol a legjobbnak ítélt projektek 15 millió forintos befektetési ajánlatot is kaphatnak.A jelentkezés egyik feltétele, hogy a csapatodban mindenképp legyen egy egyetemi hallgató. Ha egyetemistaként pedig még nem találtad meg a megfelelő embereket magad köré, akkor is add be a jelentkezésed és felvesszük veled a kapcsolatot!


Ha érdekel a program és szeretnél még több információt megtudni a képzés menetéről, esetleg személyesen tennéd fel a kérdéseidet, akkor látogass el a szeptember 3-án, 16:30-kor kezdődő tájékoztató rendezvényünkre! Helyszín: Hungarian Fashion & Design Agency (1126 Budapest, Istenhegyi út 18.). A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!


A programmal és a jelentkezés feltételeivel kapcsolatban bővebb információkat itt találsz: https://www.startupcampusuniversity.hu/scxhfda


Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 8.

Comments


bottom of page