top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Hat magyar cég is bemutatkozott a világ egyik legnagyobb fintech eseményén

A Startup Campus és Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) együttműködésében hat hazai fintech cég kapott lehetőséget, hogy részt vegyen a pénzügyi világ egyik legfontosabb innovációs eseményén, a londoni Fintech Connecten. A brit piacban érdekelt startupok nem csak a globális pénzügyi innováció legfrissebb trendjeibe láthattak bele, hanem saját termékük helyi bevezetéséhez is hasznos tapasztalatokat gyűjthettek.A december 3-4-én megtartott kétnapos fintech  túrán a hat magyar vállalkozás; a Scolvo, a ReCash, a Brokerchooser, a Péntech, a Vern, és a BlueOpes  a Startup Campus londoni irodájának segítségével vett részt. A már egyaránt piacon levő, brit terjeszkedésben érdekelt startupok a túra első napján workshopon tanulhattak a pénzügyi világban vezető szerepet betöltő Egyesült Királyság fintech ökoszisztémájának sajátosságairól. Az előadásokat  Sameer Gulati, a Department for International Trade FinTech szakmentora, Zafar Kanani és Stuart Mullins Clarks legal / Forbury Investment iroda ügyvédei, valamint Haiman Tamás, a Centre for Finance, Technology and Entrepreneurship (CFTE)  senior tanácsadója, londoni ex-bankár tartották.


A magyar cégeknek lehetősége nyílt bemutatkozni két helyi befektetőnek, Eva Tarsovanak a Wharton Asset Management befektetési tanácsadójának és Luca Zurlónak, a Voluntres partnerének is.  „Az előadások során volt alkalmam megismerni, hogy mit gondolnak a digitalizacióról a világ vezető pénzügyi intézményei, továbbá megismerkedtem új potenciális partnerekkel és versenytarsakkal, akiktől rengeteg információt hallottam, amit beépíthetek majd a saját termékfejlesztésünkbe” – mondta el Boda Kálmán, a Scolvo ügyvezetője.


A második napon a cégvezetők a több mint 6000 érdeklődőt vonzó főeseményen, a FinTech Connect-en üzleti találkozókon építették a kapcsolataikat, valamint a világ minden tájáról érkező szakértőktől hallgathatták meg a legújabb iparági trendeket és regulációs újdonságokat.


“Külön öröm volt számunkra a Fintech Connect konferencián való részvétel, ahol helyi és nemzetközi startupokkal folytathattunk érdekes beszélgetéseket a digitális pénzügyi szektor jelen és jövőbeli helyzetéről. Minden korai fázisú startup számára rendkívül fontos hiteles visszajelzést kapni termékéről. A fintech terütelen mozgó vállalkozásoknak erre a legmegfelelőbb hely egyértelműen London, Európa pénzügyi központja. Ezért is vagyunk nagyon hálásak a Startup Campus meghívásának, hogy lehetőségünk nyílt nemzetközi porondon is bemutatni a Vern által fejlesztett biztosítási szolgáltatásokat” – összegezte a túrát Elődi Márton, a Vern alapítója.


London változatlanul a globális fintech színtér központja, és azok közé a piacok közé tartozik, ahol a felhasználók gyorsan adaptálják a digitális megoldásokat. Ebből adódóan a szektorban tevékenykedő startupok számára is kiemelten fontos, hogy ebben a gyorsreagálású fogyasztói térben validálhassák termékeiket” – összegezte a túra jelentőségét Gulyás Gergő, a Startup Campus London ügyvezetője.

Comments


bottom of page