top of page
Szerző képeStartup Campus

Hét magyar projekt mutatkozott be Kínában

A vállalkozói szellemet és innovációt támogató Startup Campus több partnere és portfólió cége is részt vett Kína egyik legnagyobb és legbefolyásosabb nemzetközi ipari, tudományos és technológiai konferenciáján. A "China Jiangsu Conference for International Technology Transfer and Commercialization" egy évente megrendezésre kerülő esemény, amely a világ minden tájáról származó élvonalbeli termékeket és technológiákat ismertet. Az eseményen hét magyar projekt mutatkozott be, köztük a Pécsi Tudományegyetem, a Szentágothai János Kutatóközpont, valamint több biogyógyászattal és biotechnológiával foglalkozó startup és vállalkozás.

A konferencia fő előadói Mátyás László, a Technológiai és Ipari Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa és Zhao Yangwei úr, a Jiangsu tartományi Tudományos és Technológiai Osztály másodfelügyelője voltak. A két előadó a kínai-magyar kétoldalú kapcsolatok fontosságáról és a közös projektek lehetőségeiről beszélt a tudomány, a technológia és az innováció területén. Arra is rámutattak, hogy nemcsak kereskedelmi, hanem kutatási együttműködésre is szükség van.



A Pécsi Tudományegyetem Virológiai Nemzeti Laboratóriuma a virológia új irányait mutatta be, a Szentágothai János Kutatóközpont pedig két projektet ismertetett, az egyik a reprodukciós genetika következő forradalmáról, a másik pedig a Genomikai és Bioinformatikai központról és annak üzleti partnerek számára nyújtott lehetőségeiről szólt. Az OrthoPred, a Startup Campus egyik portfólió cége, a technológia ortopédiai diagnosztikában való alkalmazásába nyújtott betekintést, míg a MedInnoScan a neurális hálózatokon alapuló mesterséges intelligencia alkalmazásáról tartott előadást. Az IT Medicine bemutatta, hogyan csökkenti egy technikai beavatkozás a méhen belüli elhalálozás kockázatát, végül pedig az InnovITech beszélt a projektmegosztásról az egészségügy területén.

A kérdezz-felelek ülés lehetőséget biztosított a résztvevőknek arra, hogy kérdéseket tegyenek fel, és így mélyebben megértsék a projekteket. A Magyar Innovációs Központ és a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) képviselete gondoskodott az intézmények és a vállalkozások közötti szakmai párbeszédek és utólagos megbeszélések gondos és hatékony irányításáról.


Az esemény hibrid formában valósult meg: több mint 5300 résztvevő csatlakozott az online és az offline rendezvényhez. A kínai vállalkozások nagy érdeklődést mutattak a magyarországi különböző együttműködési igények iránt. A találkozót követően a HEPA (Nanjingi Képviseleti Iroda) öt vállalkozással vette fel a kapcsolatot a felhőalapú kapcsolati platformon, részletesen bemutatva a projekttel kapcsolatos tudnivalókat.

Comments


bottom of page