top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Indul a Startup Campus Hungary powered by HEPA program

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. és az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást írtak alá a Startup Campus Hungary powered by HEPA program közös elindításáról.


A magyar innovatív vállalkozások hosszútávú, eredményes külföldi piacra lépésének támogatása érdekében a hazai exportfejlesztésért fele­lős kormányzati ügynökség a HEPA (Hungarian Export Promotion Agency), valamint a Startup Campus programot működtető Enterprise Hungary együttműködést kötött.


A megállapodás értelmében létrejön a Startup Campus Hungary powered by HEPA program, melynek célja ösztönözni a hazai innnovatív vállalkozások nemzetközi piacra lépését, oktatási és mentorálási tevékenységén keresztül. Az egységes platform erősíti a hazai cégek globális felfedezhetőségét, továbbá elősegíti külföldi inkubációs programok becsatornázását.


Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója szerint bátran kijelenthetjük, hogy akár a legkisebb startupok is világszintű sikereket tudnak elérni, látva a magyar vállalatok eredményességét az innovatív technológiai szektorban. ”Ehhez azonban sokszor szükség van a megfelelő támogatásra” – tette hozzá a vezérigazgató.


Hendrich Balázs kiemelte: a HEPA célja, hogy ezeket a vállalatokat magas színvonalú szolgáltatásokkal segítse, szakmai tanácsadással és tréningekkel támogassa, valamint a világ különböző pontjain biztosítson számukra bemutatkozási lehetőséget. ”Napjaink folyamatosan változó, felgyorsult világában számunkra a legkisebb magyar vállalkozás is potenciális globális exportőrnek minősül, ezért is szentelünk kiemelt figyelmet a Startup Campus Hungary programnak”.


Hazai startupok a Startup Campus Berlin programján

A lépcsőzetesen felépülő program nagy hangsúlyt fektet a cégek hazai felkészítésére, képzésére és validációjára, támaszkodva a nemzetközi szakmai partnerekre, valamint a magyar diplomácia tudáshálózatára. Célzott és előkészített megjelenést és helyszíni mentorálást biztosít iparági szakkiállításokon, vásárokon, valamint ösztönzi a hazai cégek nemzetközi programokba való bekerülését. A cégek üzleti tárgyalásait prezentációs tréninggel, lokális szakértőkkel és iparági, országspecifikus szakmai elemzéssel támogatja. A program helyi irodáin keresztül több hónapos iparág-specifikus piacra lépési inkubációt biztosít.


Egy startup vállalkozás az ötlet fázistól a nemzetközi piacra fejleszti termékét, szolgáltatását. A nemzetközi piacra lépés és a külföldi piacokon való mielőbbi tapasztalatszerzés kulcskérdés ezen speciális vállalkozások számára. Az elmúlt két évben közel 150 csapatot segítettünk 35 nemzetközi eseményen. Ezzel párhuzamosan a magyar diaszpórára épülő globális szakmai hálózatot kezdtünk kiépíteni, továbbá két európai nagyvárosban (London, Berlin) létesítettünk helyi irodát. Az exportfejlesztésért fele­lős kormányzati ügynökséggel most létrejövő együttműködés lehetővé teszi, hogy egységes rendszerben minél több hazai céget támogassunk és erősítsük a magyar innovatív vállalkozások nemzetközi sikerességét, jelenlétét.” – emelte ki Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.


A részletes program október 1-től lesz elérhető a www.startupcampus.hu valamint a www.hepa.hu online felületeken.


A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökségről


A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. (HEPA) célja, hogy professzionális szolgáltatásokkal segítse a magyar vállalkozások külföldi piacra lépését. A Nemzeti Exportstratégiában meghatározott célokkal összhangban széleskörű szolgáltatásokkal segíti a magyar vállalkozások exporttevékenységét. A nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok kialakítását piackutatással, üzleti tanácsadással és export fókuszú képzésekkel támogatja. Ügyfelei számára piac-specifikus információk mellett a sikeres üzletkötéshez szükséges interkulturális ismereteket is biztosít, valamint segítséget nyújt a külpiaci lehetőségek feltárásában, a nemzetközileg versenyképesnek ítélt magyar cégek, termékek és szolgáltatások felkutatásában, fejlesztésében és támogatásában.


Magyar csapatok Angliában, a Startup Campus London szervezésében

Enterprise Hungary - Startup Campus programjáról


A Startup Campus egy globális program innovatív vállalkozások számára, az ötlet fázistól a piacra lépésig. Nemzetközi csapattal és kiterjedt partnerhálózattal több nagyvárosban oktatási, inkubációs, külföldi piacra lépési és befektetési szolgáltatásokat nyújt.


A Startup Campus Hungary-ről


A Startup Campus Hungary célja, hogy a hazai innovatív technológiai vállalkozásokat támogassa nemzetközi piacra lépésben; oktatási, képzési és mentorálási tevékenységén keresztül.

bottom of page