top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Induló vállalkozások kihívásai az Egyesült Királyságban

2019. június 13-án, a TechWeek London keretében került megrendezésre a Startup Campus nemzetközi innovációs kihívásokra fókuszáló rendezvénye. Az eseményen magyar, osztrák, libanoni, olasz és görög szakemberek vitatták meg az Egyesült Királyságba érkező innovatív vállalkozások érvényesülési lehetőségeit, kihívásait. A rendezvényen bemutatkoztak a Startup Campus londoni inkubációs képzésében részt vett ötletek is. 



A jelenlévőket Exton-Pongrácz Olívia, a Startup Campus londoni program koordinátora köszöntötte. Megnyitó beszédében kiemelte azokat a nehézségeket, amikkel a fiatal vállalkozásoknak szembe kell nézniük, ha külföldi piacra lépésre szánják el magukat, majd bemutatta azokat a lehetőségeket, mellyel a Startup Campus londoni irodája segíti az Egyesült Királyságba érkező startup vállalkozásokat.


Ezt követően a Hiventures befektetési managere, Dietrich Péter mutatta be a tőkebefektetési programokat, illetve a terjeszkedni kívánó vállalkozások lehetőségeit a régióban.


A panel beszélgetés során Londonban tevékenykedő innovációs szakemberek vitatták meg a külföldi inkubátorok és akcelerátorok szerepét és kihívásait Nagy-Britanniában. Renate Schnut (Advantage Austria), Angela Stathi (Reload Greece), Pier Paolo Mucelli (TechItalia:Lab), Houssein El Sayed (UK Lebanon Tech Hub) és Gulyás Gergő (Startup Campus London) a saját országukból/régiójukból érkező innovációk terjesztésére törekszik a brit fővárosban.


Az este második felében bemutatkoztak a Startup Campus londoni képzésében részt vett magyar csapatok. A New Generation Centre London közreműködésében hetedik alkalommal megvalósult programban a résztvevő fiatalok szakmai iránymutatás mellett fejlesztették ötletüket a négy hetes képzés során. A zsűri, az Oxfordi Egyetemen tanuló csapatot, a MediClerk nevű egészségügyi, mesterséges intelligencián alapuló platformon dolgozó fiatalokat választotta győztesnek.




bottom of page