top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Másodszorra mutatkoznak be magyar egészségügyi startupok a MEDICA 2019 egészségügy világkiállításon

A 2019. november 18. és 21. között zajló világkiállításon a Startup Campus szervezésében és a HEPA Hungarian Export Promotion Agency, támogatásával megvalósuló magyar jelenlét számos pozitív eredménnyel zárult. Az eseményre az idei évben is több mit 60 országból, közel 5.200 kiállító regisztrált, akik a négynapos esemény során több mint 120.000 látogatót fogadtak a kiáltási standoknál, hogy bemutathassák az egészségügy különböző területein fejlesztett termékeiket, szolgáltatásaikat.

A Startup Campus történetében először tudott nemzetközi szintű, majd 10nm -es kiáltási standot építteteni, mely a jó elhelyezkedésének (a Startup Park és a viselhető orvosi technológiák között), valamint nem utolsó sorban a látványos designnak köszönhetően, folyamatosan vonzotta az érdeklődőket. Ennek eredményeként a 6 képviselt portfólió cég (YourAnastomosis, HubScience, PoziTech, Drukka, AlphaControl, Packageez) számára a Startup Campus német és holland nemzetiségű munkatársai, összesen 62 darab érdeklődést tudtak regisztrálni a kiállítási standnál.


A résztvevő cégek közül, egyértelműen az érsebész képzést radikálisan megújító, a 3D nyomtatási és szkennelési technológát, illetve VR támogatást felvonultató YourAnastomosys volt a legsikeresebb. A pécsi érsebész, Dr. Gasz Balázs által alapított cég, nemzetközi üzletfejlesztésért felelős vezetője Horváth Noémi, az alábbiakban nyilatkozott a Startup Campus programról, illetve annak november hónapra szervezett düsseldorfi állomásáról:


"A Startup Campussal folytatott mintegy hat hónapos együttműködés eredményekén, három német nagyváros, négy egészségügyi szakkiáltásán vihettünk részt. A berlini üzletfejlesztési csapatuk segítségével folyamatosan építettük ki a kapcsolatokat a potenciális partnerekkel (klinikákkal) igy, az őszi MEDICA -ra számos találkozót és egyeztetést sikerült szervezni. Ezek közük kiemelném a Fraunhofer Kutatóintézet, szájsebészeti osztályának professzorával folytatott egyeztetést, aki sebészként azonnal megértette termékünk forradalmi újítását ebben az iparágban, és biztosított minket az együttműködésről. Egy ilyen kiálltáson azonban minden az értékestésről szól, ezért fontos megemlíteni a kanadai székhelyű LOK Corporation-t, mely a világ 50 országában jelenlévő orvostechnikai disztribútor cég. A kiáltási standnál folytatott egyeztetésünket követően a cég ügyvezetője egyértelművé tette, hogy szeretné felvenni termékünket az értékesítési portfóliójukba. Fontos stratégiai együttműködést indíthatunk egy az OSSimTech vállalattal, akik piacvezetők a műtéti szimulációk területén."

A Startup Campus 2019 -es őszi németországi üzletfejlesztést támogató szemesztere, idén is a düsseldorfi eseménnyel lezárul. A következő 2020 évi, tavaszi szemeszterre még december 1.-ig jelentkezhetnek a digitális egészségügy, illetve az élettudományok területein, innovatív terméket vagy szolgáltatást fejlesztő magyar vállalkozások.

Comments


bottom of page