top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Magyar startupok mutatkoztak be Szingapúrban

Az Enterprise Hungary a Magyar Nemzeti Kereskedőház szakmai együttműködésében, valamint a szingapúri Magyar Nagykövetség támogatásával valósította meg a Startup Campus Szingapúr elevezésű rendezvényt. A program keretén belül 6 magyar startup vállalkozás is bemutatkozott.


A rendezvényt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyitotta meg, aki kiemelte a márciusban induló innovációs közösségi tér, a Startup Campus Budapest nemzetközi fontosságát, valamint szerepvállalását a startup kultúra erősítésében.

Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary vezetője ismertette a Startup Campus Budapest koncepciót, mely az Ázsiából érkező innovatív vállalkozásoknak is egy belépési pont lehet az európai piacra.


A rendezvény az első lépése volt annak, hogy a Startup Campus program keretében magyar és régiós innovatív vállalkozásokat segítsünk az ázsiai piacra. Szingapúr egy kiemelt kapu, nem csak a helyi lokális piacra, hanem a teljes ázsiai régióra nézve is. A következő időszakban a program és a folyamat elindításán fogunk dolgozni, hogy tavasztól folyamatosan tudjunk segíteni a régió innovatív vállalkozásainak az ázsiai piacra lépéshez.” – mondta el Kovács Zsolt.

A program kerekasztal beszélgetéssel folytatódott. A résztvevők, – így például Roy Teo, a Fintech&Innovation vezetője, vagy Patrice Choong, a The Sandbox inkubátor igazgatója – többek között Közép-Kelet-Európa és Délkelet-Ázsia közti kihívásokat, valamint lehetőségeket vitatták meg.


Az eseményen olyan magyar startup vállalkozások is bemutatkoztak, akik a szingapúri piacra lépés lehetőségét keresik. A magyar csapatokat szakmai zsűri értékelte, többek között Varun Mittal, az Ernst and Young fintech részletének társigazgatója és a Singapore Venture Capital igazgatója, Anupum Khaitan. A  befektetőkből álló zsűrire két vállalkozás tette a legjobb benyomást; a fiatalok zsebpénz digitalizásával foglalkozó Family Finances applikációja, valamint a Facekom elnevezésű fejlesztés, mely leegyszerűsíti és megkönnyíti a banki ügyintézést.


A szingapúri rendezvényen együttműködési aláírásra is sor került: az Enterprise Hungary, és Magyar Nemzeti Kereskedőház, a Singapore Fintech Association elnökével, Hoch Lai Chia-val írta alá a fintech területre irányuló megállapodását.

bottom of page