top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Magyar szurkolói applikációt használnak a tokiói paralimpián

Augusztus 24-én vették kezdetüket a paralimpiai játékok Tokióban, ahol a ‘Seyu – Együtt a győzelemért!’ applikáció segítségével buzdíthatják a szurkolók a sportolókat. Magyarországot 39 parasportoló képviseli, akik már 11 érmet is szereztek a játékok során. A SportTech Hungary Programban is részt vevő innovációnak köszönhetően a világ bármely pontjáról küldhetünk lelkesítő fotókat sportolóinknak. A magyar sporttechnológiák nemzetközi piacra lépését segítő program nagykövete, Illés Fanni két aranyérmet is nyert már a tokiói játékokon.

A ‘Seyu - Együtt a győzelemért!’ applikáció lehetőséget ad a szurkolóknak, hogy képekkel és üzenetekkel bátorítsák kedvenc sportolóikat a világ bármely pontjáról, így a digitális megoldásnak köszönhetően a portolók a pandémia ellenére is érezhetik a közönség támogatását Tokióban. Az elkészült fotókat valós időben posztolhatják a rajongók a pálya melletti, lelátók feletti LED kijelzőkre és a közösségi médiában egyaránt. A képeket a tableteken és a paralimpiai faluban lévő, a magyar csapathoz tartozó digitális készülékeken keresztül a sportolók is látják a versenyszámaik között, továbbá a Magyar Paralimpiai Bizottság is posztolja azokat a közösségi médiában.


A hazánkat képviselő sportolók már 11 érmet is szereztek a Tokió 2020 Paralimpián. A magyar csapatot 3 bronzéremmel gazdagította Szvitacs Alexa asztaliteniszben, Dávid Krisztina sportlövészetben és a Hajmási Éva, Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna hármas kerekesszékes vívásban. Úszásban két ezüstöt szerzett Konkoly Zsófia, egyet Pap Bianka, míg Osváth Richárd kerekesszékes vívásban nyerte el a második helyezést. Pálos Péter ugyancsak kerekesszékes vívásban aratott győzelmet, Ekler Luca távolugrásban világcsúccsal nyert, Veres Amarilla és Illés Fanni úszásban hoztak el egy-egy aranyérmet. Illés Fanni, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a Startup Campus szervezésében megálmodott SportTech Hungary Program sportoló nagyköveteként segíti kiterjedt kapcsolati hálójával és élportolói tapasztalataival a hazai sporttechnológiai startupokat, köztük a Seyu-t is.


A Seyu startup új külpiaci lehetőségeinek megteremtésében a SportTech Hungary Program is támogatást nyújt. A kezdeményezés segítségével Talmácsi Gábor, Dzsudzsák Balázs, Hanga Ádám, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is az innováció mellé állt már. A program nemzetközileg is példaértékű állami, piaci és sportolói összefogást hozott létre Vincze Ottó, miniszteri megbízott vezetésével. A beválogatott cégek termékeiket a nemzetközi piacra fejlesztik és világszerte innovatív megoldásokat tudnak biztosítani a sport iparág számára. A részt vevő kilenc, világszinten is elismert sportnagykövet és sportdiplomáciai képviselő nemzetközi kapcsolatrendszerével, valamint a sportban, mint iparágban való jártasságával és tapasztalatával segíti a sporttechnológiai cégek külpiaci terjeszkedését.


Az olimpiai együttműködés a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Seyu, a Startup Campus és a SportTech Hungary Program támogatásával valósulhatott meg. A magyarok mostanáig 32 arany-, 48 ezüst- és 65 bronzérmet nyertek a paralimpiai játékokon, ahol idén augusztus 24. és szeptember 5. között tudnak bizonyítani.


A Seyu alkalmazását az alábbi oldalon lehet letölteni a sportolók buzdításához: https://seyu.hu/hu/egyutt-a-gyozelemert/


A SportTech Hungary Programól bővebben: https://hepa.hu/sporttech-hungary

bottom of page