top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Miskolcon folytatódott az országos roadshow

6 startup vállalkozás mutatkozhatott be a szakmai zsűri előtt 2017. április 12-én, a Startup Campus Roadshow miskolci állomásán.



A versenyt megelőzően a Miskolci Egyetem részéről dr. Deák Csaba kancellár köszöntötte a látogatókat, majd dr. Pálinkás József, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke beszélt a hazai innovációs ökoszisztéma mozgatórugóiról. A startup közösségi összefogás jegyében a Hiventures Állami Alapkezelő befektetési programjai is, illetve a helyi inkubátor, a BnL Start lehetőségei is bemutatásra kerültek.

A megmérettetésen olyan egyedi és innovatív ötletek mutatkoztak be, mint az OSAFY intelligens karkötő, ami manuális jelzés nélkül ismeri fel, ha viselője rosszul van és jelzi hozzátartozóinak. A szakmai zsűri egyöntetűen az Epowers- Monti csapatát ítélte legjobbnak, akik elektromos mountain bike-kal törnek a piacra, megkönnyítve ezzel többek között az idősebb kerékpározni vágyók életét.


A szakmai zsűrit a Hiventures, a Magyar Fejlesztési Bank, a Magyar Nemzeti Kereskedőház, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal és az Miskolci Egyetem (University of Miskolc) képviselői alkották.

„Kiemelten fontosnak tartjuk a hazai innovatív vállalkozói ökoszisztéma támogatását és versenyképességének növelését, így országszerte 7 városban rendezzük meg a Startup Campus Roadshow rendezvénysorozatunkat, a legjobbakat pedig akár 9 millió forintos támogatással díjazzuk a döntőben” – mondta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgató-helyettese.


A roadshow további állomásai:

2017. május 3. – Pécs

2017. május 24. – Szeged

2017. május 31. – Veszprém

2017. június 10. – London

2017. június 19. – Berlin


Jelentkezz startupoddal itt!

További részletek: www.startupcampus.hu/road-show



bottom of page