top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Ötlettől a cápákig: A Green Drops Farm sikertörténete

Nagyon büszkék vagyunk és gratulálunk egyik korábbi portfólióvállalatunknak, a Rotower hidroponikus gazdálkodási rendszert fejlesztő és forgalmazó Green Drops Farm Kft.-nek, amiért két cápát is sikerült kifogniuk a Cápák között új évadában. Hidroponikus rendszerük 7 négyzetméternyi szabadföldi növényt képes termelni négyzetméterenként, és évente akár 12 alkalommal is betakaríthatók a leggyorsabban növekvő növények. A hidroponikus rendszer előnye, hogy kis helyet igényel, jelentős vizet takarít meg, és megbízható terméshozamot biztosít különböző körülmények között.

"Nagyon örülünk, hogy a Green Drops Farm két cápától is befektetést kapott." - mondta Kovács Zsolt, a Startup Campus vezérigazgatója- "Ez a Green Drops Farm csapatának kemény munkáját és elkötelezettségét bizonyítja, és izgatottan várjuk, hogy mit fognak elérni ezzel az új forrással".

A Green Drops tagjai Kovács Zsolttal először a Get in The Ring debreceni premierjén találkoztak. Ezt követően a Startup Campus egyik mentorprogramjában vettek részt mintegy 3 hónapon keresztül, melynek keretében heti rendszerességgel tartottak személyes találkozókat. A program nagyon hasznosnak bizonyult számukra, hiszen korábban még soha nem készítettek pénzügyi vagy üzleti tervet, és azt is megtanulhatták, hogyan kell sikeresen felkészülni egy pitchre.


A Startup Campuson keresztül kapcsolatba léptek a Hiventures-szel is, és a két befektetővel közösen megalapították a Green Drops Farm Kft-t. Eközben a Startup Campus folyamatos mentorálással támogatta őket, és segített nekik nemzetközi kapcsolatokat teremteni. Részt vettek a londoni iroda soft landing programjában, majd a berlini irodával együttműködve felmérték a német piacot és lehetőségeket.

"Hálásak vagyunk a Startup Campusnak. Rengeteg mindent kell tudni, amikor egy vállalkozás indításáról van szó, de a segítségükkel és útmutatásukkal képesek voltunk egy kiváló pénzügyi és üzleti tervet készíteni, amely megfelelt az elképzeléseinknek. Ez jól látszik a pitchünkön is, amely meggyőzte a cápákat a befektetésről. Eleinte nehéz volt, de ők tényleg ott vannak melletted minden lépésnél. Nagyon izgatottak vagyunk a számunkra megnyíló új lehetőségek miatt." - mondta Rácz Gréta, a Green Drops Farm Kft. ügyvezetője.

Bár 2022 második negyedévében kivásárolták a Startup Campust a cégből, továbbra is figyelemmel kísérjük a fejlődésüket, és szükség szerint segítünk a befektetési ügyekben. Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen kiemelkedő portfólióvállalat részesült ebben az elismerésben és támogatásban, és ez még tovább motivál bennünket arra, hogy ápoljuk és fejlesszük a vállalkozói tehetségeket.

bottom of page