top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Startup Campus Roadshow harmadik állomás: Debrecen!

2017. március 30-án Debrecenbe érkezett a Startup Campus Roadshow rendezvénysorozat, ahol a résztvevők megismerhették a Hiventures legújabb tőkeprogramjait, amelyek az inkubációtól, a tőkebevonáson át, a nemzetközi piacra lépésig ösztönzi a hazai startup közösséget.

A rendezvényt sajtótájékoztató előzte meg, ahol a Hiventures vezetői mellett dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere és dr. Simon Katalin, az MFB vezérigazgató-helyettese vett részt.


A képen balról jobbra: Katona Bence, Hiventures vezérigazgató helyettes, Kisgergely Kornél, Hiventures vezérigazgató, Kovács Zsolt, Enterprise Hungary ügyvezető igazgató, Dr. Simon Katalin, az MFB Zrt. vezérigazgató-helyettese, Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, az InSimu csapat, Dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellára és Dr. Barcsa Lajos Debrecen alpolgármestere.

A Hiventures vezetői, Kisgergely Kornél és Katona Bence ismertették a Hiventures inkubációs (pre-seed), magvető (seed), és korai növekedési (startup) szakaszok tőkefinanszírozási lehetőségeit, ezzel is támogatva az alapítás előtt álló, vagy fiatal, K+F+I tevékenységet végző hazai vállalkozások elindulását.


A szakmai zsűrire Debrecenben a komplex igényeket kielégítő online ételrendelési rendszer, a “Oneminorder” nevű csapat tette a legjobb benyomást.

Debreceni sikertörténet

A napokban megszületett a 2014-2020 közötti fejlesztési ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott befektetési döntése is, az InSimu Patient – amelynek ötletgazdái a debreceni egyetemmel szoros szakmai együttműködésben dolgoznak majd. Az InSimu Patient a Hiventures magvető tőkeprogramjában fog tőkebevonásban részesülni a Nemzeti Technológiai és Szellemi Tulajdon Kockázati Tőkéből. (GINOP – 8.1.3/A-16). A projekt sikerességét erősíti a debreceni székhelyű EH Invest Inkubátor további tőkebevonása, üzleti inkubációs támogatása, melynek célja a vállalkozás mielőbbi nemzetközi piacra lépése.


Az InSimu Patient által fejlesztett egyedülálló alkalmazás segítségével az orvostanhallgatók és fiatal orvosok a virtuális valóságban, szimulált betegeken és a diagnosztikus módszerek teljes skálájának felhasználásával, emberéletek veszélyeztetése nélkül készülhetnek fel a jövőbeli klinikai hivatásukra, ezzel forradalmasítva az orvostudomány oktatási rendszerét.

A roadshow folytatódik! A következő állomás 2017. április 12-én Miskolc! A résztvevő startupok akár 9 millió forintos befektetést is kaphatnak a Hiventures tőkeprogramján keresztül.


Jelentkezz startupoddal itt a miskolci ötletversenyre.

bottom of page