top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Utolsó hazai állomásához érkezett a Startup Campus Roadshow

2017. május 31-én, a Pannon Egyetemen került megrendezésrer a Startup Campus Roadshow utolsó hazai állomása.


A rendezvényt Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitotta meg, majd Dr. Hartung Ferenc, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar dékánja köszöntötte a hallgatóságot. A beszédek sorát Dr. Simon Katalin folytatta, aki röviden a Magyar Fejlesztési Bank szerepéről a hazai startup ökoszisztémában.


A Hiventures tőkeprogramjainak bemutatása után kerekasztal beszélgetésre került sor, melynek első paneljében Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Kovács Gyula, a Pannon Egyetem kancellára, Ujhelyi Gábor a balatonfüredi Rendszertudományi Innovációs Központ vezetője és Laczkovich Bence, a Virgo Ventures ügyvezetője foglaltak helyet. A résztvevők a Balaton-felvidék lehetőségeit vitatták meg, például azt, milyen tényezők kellenek ahhoz, hogy egy térség valóban innovatív és prosperáló innovációs és gazdasági környezetté váljon.


A képen balról jobbra: Dr. Kovács Gyula, Dr. Markovszky György, Porga Gyula, Laczkovich Bence, Ujhelyi Gábor és Kovács Zsolt

A következő panelben Dr. Simon Katalin, az MFB vezérigazgató-helyettese, Dr. Szabados Zsuzsa, Mikesy Álmos, a Hiventures üzletfejlesztési igazgatója, valamint Pongrác Dávid, az OXO Labs képviseletében sikeres startup projektekről, a startupok indulásainak kihívásáról beszélgettek.


A képen balról jobbra: Pongrác Dávid, Dr. Szabados Zsuzsa, Dr. Simon Katalin, Mikesy Álmos és Kovács Zsolt

A startup versenyen 4 csapat mutatkozott be: a munkafolyamatokat könnyítő beltéri helyzet-meghatározást segítő Lookup Location (Zachár Gergely, Vakulya Gergely, Simon Gyula), az Aeriu (Szili László, Ellenrieder Gergely és Mocskay Ádám), akiknek ötlete leltározás folyamatát kívánja forradalmasítani drónok alkalmazásával, valamint az apaBoard csapat képviseletében B. Kiss Bálint.


A zsűrire a legjobb benyomást a Fungopack elnevezésű projekt tette. A csapat terméke egy elsősorban csomagolásra szánt bioanyag, amelynek összetevői a felhasználást követően nemhogy természetesen lebomlanak, hanem természetes komposztként is alkalmazhatóak.


Lippóczy Gábor Attila, a Fungopack csapat tagja

További képek itt találhatóak.


Bár a hazai roadshow a végéhez ért, a programsorozat nem áll meg; Magyarország határait átlépve Londonban, majd Berlinben folytatódik! A londoni és berlini versenyen hazai startup csapatok is megmérettethetik magukat, olyan szakmai zsűri előtt, mint például a londoni Techstars ügyvezetője, Max Kelly, vagy berlini a Plug and play accelerator képviselői!


Csapatoknak jelentkezni itt lehet,  jelentkezési határidő: 2017. június 5.

bottom of page