top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Vigyázz, Kész, Speed up…

Az előző héten teljes gőzzel száguldottunk a motorsport világába a SpeedUP online webináriumon. A 2022-es Forma-1 Magyar Nagydíj hetében tartott eseményünkön rengeteg izgalom, technológia, érdekes sportszakmai viták és néhány fantasztikus személyiségek voltak jelen. Pilóták, szakértők és állami szereplők osztották meg tudásukat és véleményüket a versenyzés legújabb fejleményeiről, bepillantást engedtek a ránk váró sportszakmai jövőbe.


A Startup Campus, Izraeli Állam Nagykövetsége, az Izraeli Export Ügynökség és a HUMDA közös szervezésű online rendezvénye az első lépés volt az izraeli és a magyar autó- és motorsportban tevékenykedő vállalatok együttműködésének, kapcsolataik építésének irányába.

Az eseményt Palkovics László miniszter úr és Yacov Hadas- Handelsman izraeli nagykövet nyitották. Beszédükben az elkövetkezendő időszakra szóló reményeiket és elvárásaikat osztották meg. A következő panel a technológiai újításokról szólt, és a két ország innovációs célitűzéseiről. Izrael a világon az egyik legnagyobb technológiai központ, több ezer startupnak ad otthont, köztük nagyjából 600 motoripari vállalkozásnak. Számos nemzetközi csúcstechnológia, vezető autógyártók központjai is Izraelben érhetőek el.


Magyarország innováció szempontjából egy feltörekvő térségnek számít, rengeteg kiaknázatlan potenciállal. Európa szinten, kiemelkedő motorsport és autóverseny-sport központ, innovációs laboratóriumokkal, tesztpályákkal. A Hungaroring rendszeres helyszíne több versenynek is az évben.

Lehetőséget kapott több Izraeli cég is, hogy megmutathassák a legújabb technológiájukat, olyan témákat érintve, mint a szurkolói élménynövelés, a smart-optika és a zajcsökkentés. A témák választékos köre bizonyítva, hogy az autó-és motorsport mennyire komplex és sok iparágat felölelő sport.

A webinár fénypontja két kiemelkedő versenyző beszélgetése volt. Az első résztvevő Talmácsi Gábor az egykori magyar profi motorversenyző, aki behozta a MotoGP-t Magyarországra, és továbbra is jelentős szerepet játszik a szervezésben. Jelenleg a HUMDA motorsport osztályának vezetője. Beszélgetőtársa Roy Nissany izraeli autóversenyző, aki 2004-ben a magyar G-Kart Racing Team versenyzője volt. Jelenleg a Formula 2 bajnokságban versenyez a DAMS-szal, és tagja a Williams Driver Academy-nek.

Hatalmas megtiszteltetés volt, a Startup Campus számára ennek a rendezvények a főszervezése, és reménykedünk hogy nemsokára a versenyzés biztonságosabb a szurkolói élmény fokozottabb, és a repülő autók utópiája nincs már messze.

bottom of page