top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Öt magyar startup mutatkozott be Németország nagyszabású tech konferenciáján

A Startup Campus, a Hungarian Export Promotion Agency (HEPA) és Magyarország Müncheni Főkonzulátusának együttműködéseként, öt innovatív hazai vállalkozás mutatkozott be, a Nürnbergben megrendezésre került Digital Tech Summiton, mely Európa egyik legjelentősebb digitális technológiai rendezvénye. 


Az öt német nagyvállalat – köztük például az ADIDAS és a Siemens-Healthineers is – és számos startup vállalkozás részvételével megtartott, mintegy 700 fős rendezvényen a magyar cégek a Startup Campus által kialakított kiállítási standon léphettek kapcsoltba németországi potenciális partnereikkel.


A háromnapos rendezvény óriási hangsúlyt fektettek az innovációra, hiszen a konferencia (melyek a Digital Health, AI, Machine Learning, Mobility és Future of Work témák köré épült) keretében megrendeztek egy startup pitch versenyt, valamint egy a nagyvállalatok által megfogalmazott igényekre reflektáló hackatonra is sor került.

A résztvevő magyar vállalkozások között volt a orvostechnológiai tréning alkalmazásán munkálkodó YourAnastomosis, az AI alapú szövegelemzőt fejlesztő HubScience, a testreszabott mobilalkalmazások piactere, a DrukkaDigitals, az okos asztma inhalátor feltalálója, a Spirocco és egy okos kórházak menedzsmentjét segítő alkalmazás is, az AlphaControl.


Az esemény szervezője a Zollhof Betreiber GmbH volt, mely a helyi nagyvállalatok és az erlangeni Friedrich-Alexander University tulajdonában álló startup akcelerátor. A Zollhof hivatalos képviselője, a tartományi szintű De-hub.de kezdeményezésnek, mely Németország tizenkét kiválósági központját kapcsolja össze a KKV és nagyvállalatokkal.


A Startup Campus németországi üzletfejlesztési programjának következő állomására már nem is kell sokat várni, hiszen hamarosan jön a Magyarország Berlini Nagykövetségével együttműködésben szervezett Healt Week Berlin, melyre a németországi Siemens-Healthineers, a Bayer G4A, valamint a High-Tech Gründerfonds képviselői már jelezték részvételüket.  

bottom of page