top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Kaposváron indul a középiskolásoknak szóló innovációs roadshow

November 5-én, Kaposváron indul el az ország első, kifejezetten középiskolásokat megszólító innovációs roadshowja a Startup Campus szervezésében, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával. Az előadásokra és a workshopokra várnak minden olyan 14-20 év közötti fiatal, akit érdekel a tudomány és a technológia világa vagy aki már rendelkezik innovatív ötletekkel.


Ahogy azt korábban is írtuk az eseménysorozat célja, hogy a fiatalok a saját innovatív ötletük továbbfejlesztésén keresztül megismerkedjenek az innovációban rejlő lehetőséggekkel, illetve a jövőbeni vállalkozói lét gondolatával már a középiskolás éveik alatt találkozhassanak. Ezeken a délutánokon a szervezők célja továbbá, hogy a résztvevőkhöz eljuttassák a Magyar Innovációs Szövetség áltat már 29. alkalommal megrencezésre kerülő Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny hírét. A roadshow keretében az érdeklődőket a korábbi évek díjazottjainak előadása ösztönözheti majd a jelentkezésre.


„Az innováció olyan élményeket ad, amit szerintem minden fiatalnak meg kellene tapasztalnia. Olyan szélesre nyílik általa a világ, és olyan ajtókat nyit meg, amikről azelőtt álmodni sem mertem” – mondta el Zsigó Miklós, aki a korábbi években többször is díjazásban részesült az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen, s ennek nyomán több nemzetközi kiállításra és megmérettetésre is eljutott.

A tehetségkutató versenyt követően a szervezők által kiválasztott, startup-vállalkozássá fejleszthető ötletek gazdái egy öt alkalmas workshop sorozaton vehetnek részt Budapesten, amelynek célja új innovatív vállalkozások létrehozása és befektetésre való előkészítése, mentorálása.


A Startup Campus Innovációs Középiskolai Roadshow  előadásain és átfogó workshopján való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között, melyre az alábbi linken nyílik lehetőség: https://www.startupcampus.hu/highschool.


További részletek a kaposvári állomás Facebook eseményében.


Kiemelt szakmai partner és főtámogató:


bottom of page