top of page
  • Szerző képeStartup Campus

Két vállalkozást is díjaztak a HFDA Startup Programban

Két ígéretes startup vállalkozást is díjaztak a harmadik éve sikerrel futó HFDA Startup Program záró befektetési ülésén. A Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA), a Startup Campus és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures közös kezdeményezésének záróeseményén a MOQ Eyewear 20 millió forint kezdőtőkebefektetési ajánlatot kapott, a Plannie pedig további szakmai mentorációban részesülhet a HFDA és a Startup Campus felajánlásából.


Hatalmas öröm számunkra, hogy sikerült eljuttatnunk idáig ezeket a csapatokat, és idén ismét élőben tarthattuk meg az eseményt. A Demo Day-en végül a MOQ Eyewear csapata 20 millió Ft-os befektetési ajánlatot kapott, a PLANNIE csapata pedig HFDA-SCI különdíjat, melynek keretében további mentorációt kapnak, hogy tovább segítsük őket a fejlődésben. A három évad alatt eddig több mint 100 jelentkező érkezett a programra, ebből közel 40 csapatnak tartottunk üzletfejlesztési képzést és az idei évad eredményével összesen 5 csapat kapott befektetési ajánlatot, hogy megvalósítsa innovatív divat vagy design ötletét

– foglalta össze Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.


A MOQ Eyewear csapata napszemüvegek egyedi, ékszerszintű kivitelezésével foglalkozik, fenntartható gyártási folyamatokra alapozva, céljuk pedig a nemzetközi piacok meghódítása. A PLANNIE pedig belsőépítészeti igény-és környezetfelmérő, tervezést segítő MI alapú kérdezőszoftver, amelynek célja, hogy forradalmasítsa a belsőépítészeti tervezést megelőző igényfelmérést.


Az immáron harmadik éve nagy érdeklődéssel övezett HFDA Startup Program a legígéretesebb fiatal divat- és design startup vállalkozásokat segíti piacra lépni. A tavaly ősszel indult programra több mint 50-en jelentkeztek izgalmas és egyedi fejlesztésekkel, a legjobbak pedig az 5 hetes üzletfejlesztési képzést követően egy szintén 5 hetes befektetési felkészítő programban vehettek részt idén. A projektek nem csak üzleti tudást, de személyre szabott iparági visszajelzéseket is kaptak a divat és design terület elismert szakembereitől, úgy mint pl. Dobos Emese, a hvg.hu divatújságírója, Mayer Kitti design szakértő, a Hype and Hyper szerkesztője vagy Ilosvai Zsófia, a Design Pier alapítója, nemzetközi design tanácsadó és kurátor.

bottom of page